Dersimden özür dileyen Erdoğan neden Roboski’den özür dilemez?

  • 21.11.2014 00:00

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan iken başlattığı dersimde devlet katliam yapmıştır, eğer siyasal literatürde devlet adına  bir özür dileme varsa,ben devlet adına dersim olaylarından dolayı özür diliyorum; diyerek bu tartışmanın fitilini ateşledi.

Erdoğan talimatlı başbakanlık yapan Ahmet DavuRtoğlu ’da devam ettiriyor bu Dersimden özür dile,diye CHP’ye yükleniyor ve Kılıçdaroğlu’nu köşeye sıkıştırmak istiyor.

Yalnız  bu Dersim katliamı ile ilgili tartışmalarından Erdoğan ve Davutoğlu’nun stratejisi Alevileri CHP’den ve Alevi olan CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan uzaklaştırıp, karşı karşıya getirmek amacında olduğu çok açık.. Bir başka stratejileri ise CHP içindeki Dersim katliamını savunanlarla, bu katliamdan özür dileyenleri parti içinde polemik çıkartmak hesapları yapıyorlar kısmi olarak ta bu CHP’de tartışma konusu oluyor doğal olarak.

Ama Erdoğan ve onun oyuncak Başbakanı ne kadar bu yolda çaba sarf ederlerse etsinler,AKP’ye buradan Alevi kesiminden  oy da çıkmaz destekte,ekmekte..Geçti Borun pazarı sür eşeğini Niğde’ye, misali..

Neden bu deyimi kullanıyoruz; sen ilk önce Sivas’ta 1993 yılının 2 Temmuzun  sarı sıcağında çoğunluğu Alevi olan 37 insanın Madımak otelinde diri diri yakılmasından dolayı neden özür dilemiyorsun,o katliamı yapan devlet ile Dersimde katliam yapan devlet aynı değil mi?

Daha üç yıl önce 27 Aralık 2011 yılında Roboski’de AKP’nin iktidarında Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde  34 Kürt vatandaşın askeri savaş uçaklarıyla katledilmesinin emrini kim verdi,askerlere kim teşekkür etti? Bu davanın takipsizliğe uğratılması konusunda,niye karşı çıkmadınız veya niye Roboski’de katledilenlerin  ailelerinden özür dilemediniz?

Osmanlı padişahlarından Yavuz  Sultan Selim değil miydi,Alevileri toplu kılıçtan geçiren;neden Alevileri katleden Yavuz’un adını üçüncü boğaz köprüsüne verdiniz?

Yavuz’un yaptığı katliam olmuyor mu?

Bu katliamdan kim özür dileyecek?

Bu kadar samimiyetsiz bir devlet adamı olur mu?

Yakın tarihte  ve sizin döneminizde olan katliamlar ve cinayetler den neden özür dilemezsiniz de;bundan 76  yıl önce olmuş bir katliamı gündemde tutup tartıştırmak istiyorsunuz?

Tamam tarihte olmuş bu topraklardaki bütün cinayetler,katliamlar ve soykırımların hepsi gündeme gelsin ve devlet üstüne düşeni de yapsın,buna itiraz edecek bir tane Allah’ın kulu karşı çıkmaz,siz yeter ki samimim olun.

Alevilerin uğradığı katliamı bu kadar önemsiyorsanız neden Alevilerin taleplerini pazarlık konusu ediyorsunuz? Alevileri tanımlamanıza gerek yok, Alevilerin taleplerini tanıyın,Aleviler kendilerini nasıl tanımlıyorsa bunu temel hak ve özgürlükler boyutuyla kabul edin yeterli.

Alevileri meydanlarda yuhalat,Gezi olaylarında polis kurşunuyla çocuk yaşta ölen bir çocuğu terörist ilan edip, bu çocuğun annesini   meydanlarda yuhalatmanız hangi vicdana ve insanlığa sığar?

Bu mantıkla mı Alevilerin yarasını sarıp Alevilere kardeş olacaksınız?

Samimi değilsiniz kusura bakmayın, hakikaten oportünist bir siyaset izliyorsunuz  deve kuşu gibi kafanızı kuma sokuyorsunuz ama kıçınız açıkta kalıyor..

Siz ilk önce tarihte olmuş katliamların ve cinayetlerin faillerini ortaya çıkartmayı bırakın da;eğer yapabiliyorsanız 12 yıllık iktidarınızda olan iş cinayetlerini önleyin.

Sizin 12 yıllık iktidarınızda tam 14 bin 500 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybederken, binlerce de işçi iş göremez olarak sakat kalmış ve ölmeye ve sakat kalmaya da devam ediyor..

Bir başka  önerimiz siz o kadar hesap sormaya çok meraklıysanız şu 17/25 Aralık’ta ne oldu bu yolsuzluk ve rüşveti yargı da hesabını verin aklanın ki inandırıcı olasınız?

Vallahi pes bunlara,yolsuzluk ve rüşveti,yasakları duymayan kalmadı hatta;baş danışmanları  bile artık savunamaz duruma geldi, siz kalkmış Dersim katliamının hesabını soruyorsunuz buna kargalar bile güler..

İnanın insan bunların hesap sorma  gibi bir konu ve olay, gündeme gelince insan sinirinden gülme krizine giriyor.

Sizin ilk yapacağınız iş tekrar oluyor ama ;Roboski katliamının faillerini ortaya çıkartın,34 insanın ailelerinden de özür dileyin,ondan sonra Dersimi sıraya koyun?

Son sözümüz aynı zamanda sorumuz olsun Erdoğan’a!..

 “İlk önce Alevilerin Cem evlerini yasal statüye kavuşturun,bir de en yakınınızda olan bir Cem evini ziyaret edin,zorunlu din dersini da kaldırın..Anayasadan da herkesin Müslüman,Türk ve Sünni olduğu kaldırılmalı diye iktidarınızı harekete geçirin,yargı karalarına herkes uymalı ve TC. bir hukuk devleti diye bir ifade de bulunursanız,tarihte karanlıkta kalmış üstü kapatılmak istenmiş tüm olayların bir başlangıcı olur..”

Parti içi muhalefetin siyasetini bitiren,muhalefeti darbeci gören,demokrasinin kuvvetler ayrılığını yok sayan,dersim katliamını devlet adına özür diliyorum demesi,topluma  ne kadar samimi gelir?

Bilmem ifade edebildik mi zatıalinize?    

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums