Kobani’nin Kürtlerin kırmızı çizgisi olduğunu şimdi anladınız mı?

  • 10.10.2014 00:00

 Kürtlerin bu çağrısını anlamanız için sokakların savaşa alanına dönmesini,sokağa çıkma yasağının uygulamasını  ve daha vahimi  19 kişinin ölmesini mi bekliyordunuz? Bu sayının artacağı endişesi var.

Ülkeye özgürlük getirecek olan Erdoğan 34 yıl sonra darbecilerin yolunu seçti ve sokağa çıkma yasağı ilan etti, askeri ve polisiye tedbirlere baş vurdu. İleri demokrasinin geldiği yere bakar mısınız?

IŞİD Kobani’ye saldırıya geçmesinin üstünden tam üç hafta geçti;Türkiyeli Kürtler en yüksek perdeden  “Bizim kırmızı çizgimiz  Kobani” Kobani  düşerse veya Kobani’deki katliama Ankara seyirci kalırsa biz buna sessiz kalmayız,çözüm süreci biter ve bizim için savaş demektir,diye aylardır açıklamalar yapıyordu.

Ve en sonunda olan oldu HDP’nin başta Kürtler olmak üzere Kobani halkına destek için  IŞİD’e karşı  tüm Türkiye halklarını sokağa çıkmaya ve kitlesel  tepki göstermeye çağırmasıyla; başta Diyarbakır,Mardin,Van,Batman,Siirt,Şırnak,Hakkari ve tüm ilçelerinde halk sokaklara döküldü, bu  gösteriler batı illerine sıçradı; polisle  askerle çatışmalar oldu sokaklar savaş alanına döndü ve çatışmalar sonunda 19 kişi hayatını kaybetti ama bu sayının saatler geçtikçe artacağı endişesi hakim ve ağır yaralıların olduğu söyleniyor.

İşin ilginç yanı yukarıda ismini saydığımız  illerde ve ilçelerinde  çatışmalar ve gösteriler sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gaziantep ve Kilis ilçelerinde bayramın üçüncü günü gidip tam bir öngörüsüz, duygusal bir konuşma yaparak,’Kobani düştü düşecek’ demesi Kürtleri  tahrik edercesine elini ovuşturarak iştahlı iştahlı konuşması,  IŞİD neyse PKK’da bizim için aynıdır sözleri ateşin üzerine  adeta benzin döktü..

Ülkenin en hassas bölgesi bir  yerde yumuşak karnı olan, Kürtlerin yoğun olduğu illerde çatışmaların başlaması ile; malum tetikçilerden meydana gelen havuzdan beslenen, yandaş medya bu savaşı ve gösterileri,gezi olaylarıyla bağlantı kurarak yeni bir hükümeti devirme,askeri darbe provasının yansıması olarak lanse ederek,Erdoğan’ı indirme AKP’yi iktidardan uzaklaştırma olarak sunması gerçekten aklılara durgunluk veriyor.

Erdoğan ve onun müttefikleri kusura bakmasınlar ama öngörüsüzlüğünü ve beceriksizliğini dış ve iç güçler diyerek başkalarına yüklemekle kimi ikna edebilirler, her şey ayan beyan  ortada değil mi?

Tezkere çıkarttınız ama ne yapacağınız bilmiyorsunuz;siz, Suriye topraklarına girerek tampon bölge kuracağım diyorsunuz, başta ABD ve koalisyon güçleri böyle bir şey olmaz diyerek karşınıza çıkıyor,bu tepkiye verecek sözünüz yok..

Yine IŞİD’e karşı hava operasyonu yetmez karadan da operasyon olmalı ve Esed’i düşürmeyi de hedeflemeliyiz diye çağrı da bulunuyorsunuz; koalisyon güçlerinin sözcüsü ABD dışişleri sözcüsü koalisyon güçlerinin stratejisinde Esed’e karşı bir operasyon yok diyor..

Allah aşkına siz ne yaptığınızı biliyor musunuz?

İçeride çıkarttığınız torba yasalarıyla  yargı kararlarını iki yıl erteleme kararı çıkartmanızı,demokratik dünyaya nasıl anlatacaksınız?

Muhalefeti darbeci ve rejim karşıtı gören bir zihniyetin dış dünyaya ve Ortadoğu coğrafyasına  yön vermesi mümkün mü?

Ya Erdoğan’ın  IŞİD için  oluşan koalisyon güçlerine çağrı yaparak IŞİD için  aldığınız kararları, niçin PKK için almıyorsunuz,IŞİD neyse bizim için PKK’da odur açıklamaları hem barış sürecini yürütenlerde, hem de koalisyon güçleri arasında bir bomba etkisi yaptı..

Şu soruyu sormazlar mı adama; koalisyon güçleri neden IŞİD ile anlaşmaya varmak için müzakereyi öne almadılar da, direk operasyona geçtiler?

Peki, PKK terör örgütü ise niye görüşüyorsunuz dört yıldır, bu sorulara cevap  verilecek bir sözünüz var mı?Yok.

Fizik,kimya ve matematik derslerini, din dersleriyle aynı kefeye koyan bir zihniyetin; dış ve iç  politikadaki dengeleri ve gelişmeleri görmesi ve  kollaması, öngörü de bulunması mümkün mü?

Yeni Türkiye algısının geldiği yeri görüyorsunuz  değil mi;yargısı olmayan bir ülke,hukuksuz demokrasiyle yönetilmeye başladı.

Yasaklara sarılarak,harcamasını denetlettirmeyen,yargı kararlarını yok sayan,yargının yapması gereken yolsuzluk ve rüşvet  operasyonlarını kendisine yapılmış bir darbe olarak siyaset yapanın;sorunları, olayları ve soruları din,mezhep ve ırk üzerinden yorumlayan ve çözüm arayanın,orta doğu coğrafyasında olayları okuma şansı olabilir mi?

Sınırımızda ve bölgemizdeki gidişatın daha da kötü olduğunu ve iç çatışmalara doğru gittiğini Allah göstermesin, bilmek için kain olmaya gerek var mı?

Neymiş efendim Kobani saldırısı bahane imiş, bu Gezi olaylarının  tarihi değişik versiyonuymuş,askeri darbe provalarıymış..

Hangi demokratik ülkede muhalefetin demokratik tepki göstermesi ve düşüncesini ifade etmesi darbe olarak algılanmış,söyler misiniz?

Gazeteci geçinenlerin tetikçi olduğu, gazetecilikte editoryal bağımsızlığın olmadığı, olayların örtbas edildiği ve çarptırıldığı bir yerde olaylar ve sorunlar böyle okunuyorsa ;yaşadıklarımız sürpriz olmasa gerek.

Erdoğan ve onun tetikçi yazarları,yandaş medyası şimdi Kobani’in Kürtlerin kırmızı çizgisi olduğunu anlamıştır herhalde.

Anladılar anlamasına ama olan 19 vatandaşın ölümüne, yüzlercesinin yaralanmasına ve binlercesinin gözaltına alınması ve bu illerde sokağa çıkma yasağı uygulandıktan sonra..

Burnumuzun dibinde yıllarca yaşanan savaşı  ve sorunları göremiyoruz,dış ve içteki olayları görme konusunda  gözümüzde miyopluk hastalığı gittikçe ilerliyor.

Bu yaşadıklarımız Erdoğan ve  ekibinin fütüroloji kavramına yabancı olduğunun getirdiği sonuçtur.

On dokuz kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı olaylar, Erdoğan ve Davutoğlu’nun dinci, mezhepçi ve ırkçı, iç ve dış politikada hayal ettikleri fantezilerinin manzaraları bunlar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums