Şehitseniz bu cennetlik demektir ölün işçiler

  • 10.09.2014 00:00

 7 Eylül 2014 günü saat 20’de İstanbul Mecidiköy'de Torunlar holdinge ait 32 katlı bir rezidans inşaatından 10 işçi asansör kazası sonucu yere çakılarak öldü..

İki gün hükümet yanlısı ve merkez medyada yazan köşe yazarlarını,gazetecileri takip ettim bu işçi katliamını; nasıl görecekler ve ne yazacaklar diye; inanın Star gazetesinden bir tek  Eser Karakaş bu konuya değinmiş, başka da  kimse bu konuyu çok önemsemediklerini gördüm.Bu kadar vicdanı körlenmiş ,yüreği taş kesilmiş medya beni korkuttu..Burada Taraf Gazetesi ve bazı küçük tirajlı gazeteler işçi cinayetlerini manşet yaparak okurlarına ve kamuoyuna  duyurdular onlarında hakkını teslim etmeliyiz.

Gerçi bu yandaş ve ana akım medyanın tavrı sürpriz değil, biz bu  yandaş ve merkez  medyayı Gezi olaylarında  görmüştük,Gezi eylemlerini dış basın eylemin merkezi Taksimden canlı yayın yaparak dünyaya duyurduktan sonra görmeye başlamışlardı.

İşçi katliamlarını  DİSK ve KESK’in dışında  diğer işçi konfederasyonları ve işçi sendikalarının ortada gözükmemesi ve basın toplantısına bile tenezzül emememelerine ne demeli?

AKP’’nin  12 yıllık iktidarında 14 bin işçi ölmüş,Türkiye iş kazalarında Avrupa’da birinci dünyada da Çin ve Meksika’dan sonra üçüncülüğü kimseye bırakmıyor ama işçi örgütleri salonlarda aslan kesilip kükrüyorlar,örgütsel potansiyelimizle üretimden gelen gücümüzle hayatı durdururuz  gibi klişe sloganlar ata dursunlar,sokakta bir bildiri bile dağıtmaya cesaret edemiyorlar.

 Bu işçi cinayetleri üzerine benim kaçıncı yazım bilemiyorum sayısını unuttum ama bir daha yazmak kaçınılmaz oldu, nasıl yazmazsınız ölenler bir candı ve hayatlarının baharında yaşamdan koparıldılar,ne hayalleri vardı; paradan başka bir şeye  değer vermeyen katilleri teşhir etmek,bu katliamın sorumlularından hesap sormak,vicdanı olan herkesin  insanlık  görevi olmalı..

Yoksa, tetikçi,esnaf takımından olan, havuz medyasından beslenen,AKP kadrosundan devlet gazeteciliği yapanlardan ne farkımız kalacak.

AKP’e   üç veya beşten fazla  işçi  cinayetlerini artık şehit olarak tanımlıyor ama bu şehit olanların yakınlarına cennet sentifaksını ne zaman dağıtacak onu çok merek ediyoruz.

Mecidiyeköy'deki asansör faciasında ölen işçilere 23 Nisan Başbakanı şehit diye tanımlarken;hükümet sözcüsü ağlamadan sorumlu  başbakan yardımcısı şehit denilemez,diyerek yalanlıyor başbakanını.

Şehit olanların cennetlik olduğuna göre, bu dünyada yaşamanın ne anlamı var,ölün işçiler demekten başka da bir söz bulamıyor insan.

Nedense AKP’e toplu işçi cinayetlerini şehit görüyor  ve herkese nasip olmaz diyor ama nedense onların yakınlarına bu şehitlik nasip olmuyor,burada  bir tuhaflık yok mu?

Erdoğan,Soma’da maden ocağında ölen 301 işçi için bu işin fıtratında var demişti,bu ülkeyi yöneten işçi cinayetlerini böyle tanımlarda patron durur mu?

10 işçinin ölümüne sebep olan   Torunlar holdingin başkanı Aziz Torunlar, bu kazalar “sektörel vaka” diyerek basın açıklaması yaparak ölen işçileri suçlarken Erdoğan’ı da aratmadı.

10 işçinin öldüğü 32 katlı AVM inşaatının sahibi de AKP’nin havuz medyasının suyunu dolduran kamu ihaleleriyle AKP iktidarları tarafından zenginleşen,Tayyip Erdoğan’ın imam-hatipten okul arkadaşı ve  iş adamlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Erdoğan, iktidarının ekonomik,sosyal ve siyasal politikalarını eleştiren ve  eylemler düzenleyen,demokratik haklarını kullanan örgütlere destek verdiği için, bazı iş adamlarına ve medya kuruluşlarına vergi ve denetim operasyonları yapıyor da…

Bu toplu işçi katliamlarına göz yuman müteahhitlere ve maden ocağı sahiplerine,neden  vergi ve denetim operasyonu yapmadığı, şimdi daha iyi anlaşılmıyor mu?

23 Nisan hükümetinin Başbakanı Davutoğlıu,8 Eylül 2014 tarihinde yapacakları bakanlar kurulu toplantısının gündeminin ağırlıklı olarak, iş kazaları olacak,diye basına açıklamalar yaptı..

Alacakları kararları açıklayalım:

Bir:Diyanet İşler Başkanlığı bütün müftülüklere bir mesaj göndererek camilerden Cuma günü fetva okutulacak.

İKİ:Bütün camilerde şehit olan ve işçilerimiz için mevlit okutulması..

Üç:il ve ilçe örgütlerimiz Belediye başkanlarımız,valimiz,kaymakamlarımız, şehit işçilerimizin ailelerini ziyaret edecek,ihtiyaçları karşılanacak..

Dört:Şehit işçilerimizin birinci derece de yakınları toplu taşıma araçlarından, kamuya ait sosyal tesislerden  ücretsiz yararlanacak.

Beş:Şehit olan işçilerimizden  evi olmayanlara TOKİ’den öncelikli uzun vadeli sıfır faizsiz sıra beklemeden ev verilecek.

Altı:Çocukları yatılı parasız eğitim hakkı tanınacak..

Ölüme özendiren kararlar çıkıyor..

Gördünüz mü, dünyanın hangi ülkesinde böylesi tarihe geçecek şehit olmuş işçilerin ailelerine yardım yaparlar,bizim devletimiz şehitlerin yetim kalan yavrularını, devlet sıcak kanatlarının altına alıyor.

Yirmi  milyon çalışanın 11 milyonu asgari ücretle çalıştığı,20 milyon çalışanın yüzde 5’nin sendikalı olduğu;ekonomisinin yüzde 48’i kayıt dışı olan,13 milyon insanın yoksulluğu yaşadığı,yargısı bay pas edilmiş bir ülkede daha çok işçi cinayetlerini göreceğiz ve şehitlik unvanları verilecek.

 23 Nisan Başbakanının  başkanlığında bakanlar kurulu iş kazalarıyla ilgili kararlar açıklandı:bu kaza tüm detaylarıyla takip ediliyor,başbakanlık teftiş kurulu devreye sokuldu,TBMM’de komisyon kurulacak,savcılık soruşturması da sürüyor.

Neden AB müzakerelerinde önünde hiçbir engel olmadığı halde, AKP’nin açmadığı ‘sosyal politika  ve istihdam faslı’nı niye açmıyor?

Bu 19 numaralı fasıl ‘istihdamın artırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi’ ile  İLO anlaşmalarına uyumlu yasaların çıkartılmasını zorunlu görüyor.

  Bakanlar kurulundan böyle bir karar çıkmadıysa işçi ölümleri devam edecek demektir.

Canım her canlı bir gün mutlaka ölümü tadacağına göre;her ölen işçi de şehit oluyor  bundan daha iyi bedava cennete gitme yolunu nereden bulacak işçiler!.

Dikkatine:Ey yandaş medyanın tetikçileri,havuzdan beslenenler  siz bu işçi ölümlerini ne zaman yazacaksınız veya haber yapacaksınız,vicdanen rahatsız olmuyor musunuz?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums