Yargının döşüne bıçak saplayan anayasaya uyar mı?

  • 18.08.2014 00:00

 Demokrasinin kuvvetler ayrılığı önümüzde engel diyen,yargının kendisine,yakınları ve kabine arkadaşlarına  yaptığı ‘yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu’ bana oğlumun üstünden  bana ulaşıp yargı yoluyla darbe yapılmak isteniyor diye yargı operasyonunu durduran,yargı  kararlarını tanımayan ve uygulamayanın   anayasaya bağlı kalarak, tarafsız Cumhurbaşkanı  görev yapacağına inanıyor musunuz? Kimden bahsettiğimizi tahmin etmişinizdir Erdoğan’dan bahsediyoruz..

Başbakan Erdoğan 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığı gece AKP Genel Merkez binasının balkonundan yaptığı konuşmasında kamuoyuna açıklamalarda bulunmuştu:geçmişte konuşulanların unutulması gerektiğini ve yeni bir dönem başladığını, 77 milyonun bana oy versin veya vermesin herkesin cumhurbaşkanı olacağını söylemişti..

Biz Erdoğan’ın bu balkon konuşmalarının kabak tadı verdiğini ve  bu şarkıyı önceden de  çok dinlediğimizi hiçbir şey değişmez ve  huylu da huyundan  vaaz geçmez demiştik, keşke yanılsaydık ama  maalesef öngörülerimiz bizi teyit etti,gerçi Erdoğan’a dalkavukluk yapmıyorsanız tanımak için kain olmaya  gerek yok.

17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra Erdoğan yargıyı yürütmeye bağlamadı  mı,Hukuk devletinin fiilen görüntüsünü ortadan kaldıran kim?

Ergenekon,balyoz davalarında ve Gezi olaylarında kahraman ilan ettiği ve gurur duyduğu polislerin  yargı kararıyla ayakkabı kutularına gizlenmiş milyon dolarları,AKP’nin bakanlarının ve  çocuklarının, yolsuzluk ve rüşvetlerini   ortaya çıkartan polisleri;şimdi hain ve casuslukla suçlayan da Erdoğan değil mi?

Hiçbir siyasetçi kamuoyunda bu kadar yolsuzluk ve rüşvetle suçlanmadı ama Erdoğan bu kendine istinat edilen iddiaları yargıya taşımadı,böyle birisinin kendisini aklaması ve hakkında söylenenleri çürütmeden, Çankaya’ya  çıksa da unutulması mümkün mü?

Yargının kararlını tanımayan ve uygulamayan kişinin anayasaya uyarak toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede durup,  partiler üstü bir siyaset izleyeceğine, hukuku ve yargıyı kendine göre eğip bükenin objektif olması, ne kadar inandırıcı olur?

Daha balkon konuşmasının buharı kaybolmadan Erdoğan anayasayı ihlal etmeye başladı bile, dakika bir gol bir..

Anayasanın 101.maddesinin son cümlesi aynen şöyle diyor:”Cumhurbaşkanı seçilenin,varsa partisi ile ilişiği kesilir ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği sona erer.”

Ama Erdoğan ve onun yandaş,yalancı ve yalaka takımı kırk dereden su getiriyor;Erdoğan’ın parti üyeliği ve milletvekilliği Cumhurbaşkanlığı yeminini ettikten sonra düşer diye;yürütmenin başı ve meclis çoğunluklarına dayanarak anayasayı kısacası tanımıyorlar,millet ne derse o olur diye..

Anayasanın bu kadar  açık ve  net olmasına rağmen başbakan anayasaya uymuyor ve her zaman yaptığı gibi  anayasa suçu işlemeye devam ediyor ve 10 Ağustos’tan bu yana ;AKP’e  parti genel merkezine kendini hapsetti ve dışarı  çıkmıyor, partisini kurultaya hazırlıyor kimin genel başkan ve başbakan,bakan  olması için harıl harıl  parti içinde istişarelere devam ediyor…

Seçimin üzerinden daha bir hafta  geçmeden partiler üstü olması gereken kişi,muhalif partilerin içişlerine karışıyor;  genel başkanlarına medya üzerinden  göndermeler yapıyor,sataşıyor; bunlar genel başkanlıktan istifa etmeli diyor, gazetecilere bizim partiyle  uğraşacağınıza muhalif partilerle uğraşın diyor..

Allah aşkına daha göreve başlamadan parti genel başkanı gibi hareket eden Erdoğan’ın 77 milyonun vatandaşı olacağına,siyaset üstü hareket edip toplumun  tüm kesimlerine eşit mesafede duracağına nasıl inanırsınız?

Yargının etkisiz hale getirildiği,yargı bağımsızlığını ortadan kalktığı ve siyasallaştığı yerde;kayıt dışı gelişmeleri önleyemezsiniz ve devlet hukuk devleti olmaktan çıkar…

İşte Zonguldak’ta güvenlik nedeniyle kapatılan özel bir sektöre ait maden ocağında 14 işçinin göçük altında kalıp 10 saat sonra göçük altında ölümle burun buruna gelen,ocağın güvenilir olmadığı için kapatıldığını bilen ocak sahibi, korkup  polise bile haber vermiyor vicdansız, göçük altında kurtarılmayı bekleyen bir  işçinin babasının şüphelenmesiyle polise verdiği haberle her şey ortaya çıkıyor,Valilik ve AKOT’un saatlerce çalışmalarından sonra işçiler kurtarılıyor..

Bu ocağı kaçak çalıştıran kişi iki sefer para cezası almasına rağmen kaçak çalıştırmaya devam ediyor;niye yapmasın ki devletin güvenilir diye izin verdiği Soma maden ocağında  ölen 301 maden işçisinin katliamından, ocak sahibine bir ceza çıktı mı?Zonguldak’ta ki kaçak  ocak çalıştırana nasıl cesaret vermesin,yakalanırsan para cezasını yatır ve ocağı çalıştırmaya devam et..

Erdoğan’ın yargı kararlarını tanımadığı ve anayasa suçu işlemeye devam ettiği yerde, işverenlerin suç işlemesini nasıl önleyeceksiniz?

Hukuksuzluğun sonucu değil mi;AKP iktidarının 12 yılında 14 bin işçinin  iş kazalarında ölmesi bunu ortaya koymuyor mu?

Hukuk devletini milletin iradesi diye ortadan kaldırır, yargı da siyasallaşırsa, herkes kafasına göre bir kuralsızlığı kural haline getirir,işte Zonguldak  kömür ocağından göçük altında kalan maden işçilerinin hayat hikayesi bunun en canlı örneği değil mi?

Bir ülkenin Cumhurbaşkanı anayasa suçu işliyor,yargı buna müdahale edemiyor veya yargının kararlarını Cumhurbaşkanı olan kişi bu kararları tanımıyor ve uygulamıyorsa,maden ocağını kaçak olarak çalıştıran kişinin suç işlediğinin karşılığı olur mu?

Bir ülkeyi yöneten anayasa,hukuk,yargı  falan tanımam, beni millet seçti mantığıyla hareket ederse,sonuç ne olur düşünebiliyor musunuz ?

Hukuksuz demokrasiyi savunan,sandıktan çıkan sonuca göre  çoğunluk üzerinden bakan,çoğulculuğu tanımayan,temel hak ve özgürlükleri yok sayan , yargıyı iktidarına bağlayan bir zihniyet değişmedikçe; daha çok şeyler göreceksin ey büyük Necip Türk halkı.

Hukukun devre dışı kaldığı bir ülkede yolsuzluk ve rüşvet meşruluk kazanır,bizde bunu yaşamıyor muyuz?

Erdoğan,Milletin iradesiyim ben,anayasa ve yargı da kim oluyor diyor.

Van yöresinin bir türküsü var:

Sabunu koydum leğene/gör başına ne gele.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums