Tirajı yalan, parası haram olanın haberi doğru olur mu?

  • 12.06.2014 00:00

 Türkiye’de medya özgürlüğünü,tarafsızlığını ne kadar objektif olduğunu ortaya çıkartan bir medya haberi yayınlandı ama Lice olaylarından dolayı toplumun gündemine girmedi, havuz medyası bu haberi verecek değildi tabi ama muhalif basının da ayıp olur dercesine çok az görmesi ve birinci sayfadan girmemesi düşündürücüydü..Muhalif olan gazetelerde bu haberin üzerinde fazla durmadığına göre onların da bir sıkıntısı var gibi,tencere dibin kara misali..

Bir toplumun demokratik toplum olduğunu görmek istiyorsanız önce medyasına,sonra da yargısına bakacaksınız ne kadar objektif, bağımsız ve tarafsız,diye!.Demokrasinin olmazsa olmazlarındandır medya ve yargı bağımsızlığı.

Yargısı devlete bağlı olanın medyası devlete bağlanmazsa bu işler nasıl rayına oturtulacak!.

Haberin ortaya çıkışı CHP Milletvekili Umut Oran’ın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a gazetelere verilen resmi ilanların tutarını soruyordu..

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ta Umut Oran’a verdiği yanıtta, yılın ilk  dört ayında toplam 13 milyon 288 bin TL Resmi ilan verildiğini gazetelere göre dağılımını şöyle açıklıyordu:

Akşam:1 Milyon 93 bin TL.

Güneş:1 Milyon 30 bin TL.

Habertürk:1 Milyon 259 bin TL.

Milat:959 bin 272 TL.

Milliyet: 1 Milyon 121 bin TL.

Sabah: 1 Milyon 281 bin TL.

Star: 1 Milyon 116 bin TL.

Takvim:1 Milyon 111 bin TL.

Türkiye:1 Milyon 112 bin TL.

Vatan: 1 Milyon 119 Bin TL.

Yeni Akit:961 Bin  165 TL.

Yeni Şafak:1 Milyon 120 Bin TL.

Yukarıda ismini verdiğimiz gazeteler havuz medyasından nemalanan köşelerini ve televizyon ekranlarında barbarlık yapan tetikçilikle mesleğine ihanet edenlerin ve AKP kadrosundan beslenenlerin gazeteleri.

Ya birde Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarını el gölgesiyle yayın akışını kesip canlı yayına geçen saatlerce veren sayıları 15 ile 20 arasında değişen sürüsüne bereket  yandaş Televizyon kanallarına ne kadar ödeme yapılıyor devlet eliyle birde bunu öğrenebilsek?

Şimdi birde bu gazetelerin gerçek tirajlarına bakalım nasıl nitelikli dolandırıcılık yapıyorlar..

Yalan tirajların nasıl da bartılarak verildiği ve gerçekle hiç ilgisinin olmadığını, gerçek tirajı komik olan bu gazetelerin devlet eliyle  nasıl ayakta durduğunu gösteriyor..Yazarların maaşını ödeyemedim Süleyman 2 milyon dolar para gönder reklamla kapatırım diyen genel yayın yönetmenlerin nasıl gazetecilik yaptığını şimdi daha iyi öğreniyoruz.

Süleyman’ı biliyorsunuz hani Şu Halk Bankasının Genel Müdür evinde ayakkabı kutularının içinde 4 milyon dolar çıkan ve Başbakanın dürüst diye kefil olduğu bankacı.

Yalan ve gerçek olan işte besleme gazetelerin rakamlarla Tirajları:

Sabah: 326 Bin Değil,118 Bin.

Yeni Akit: 60 Bin Değil,44 Bin.

Akşam: 103 Bin Değil,38 Bin.

Yeni Şafak:110 Bin Değil,31 Bin.

Takvim:105 Bin Değil,26 Bin.

Star:116 Bin Değil,19 Bin.

Yukarıdaki bu yalan olan tiraj rakamlarını  ortaya kim çıkartıyor biliyor musunuz; Başbakanın danışmanları bu rakamları Başbakan Erdoğan’a veriyorlar ve Başbakanda bu Gazetelerin Genle Yayın yönetmenleriyle bir toplantı düzenliyor, hepinizin toplam  tirajı bize  muhalif olan bir gazetenin tirajı kadar bile değil diye gazetelerin genel yayın yönetmenlerini fırçalıyor.

Bu haber yazılı medya da ve sosyal medyada yer almasına rağmen havuz medyası tarafından yalanlanmadı.

Tirajı yalan,haberi taraflı  olanın kamuoyuna ne kadar doğru haber verdiğine kim inanır.İnanmadığın bir şeyi başkasına nasıl inandırırsınız!.

Bu gazeteler 25 veya 50 Kuruştan satılıyor ve o gazetelerin tetikçi yazarların 10  bin ile 20 bin TL arasında  ortalama maaş veriliyorsa bu tetikçilere gazeteci denilir mi?

Bizde medya editoryallığı hiçbir zaman bağımsız  olmadı ama AKP dönemi kadar ise hiç olmadı,askeri darbelerde bile darbecilerin medyaya karşı eşit mesafede durmadı ama  aşikar bir şekilde taraflı davranmadı.

Kendi tirajını yalan söyleyen,hak etmediği bir ilanla hayatını idame eden bu gazetecilerin verdiği haberin ne kadar doğru olduğuna nasıl inanacağız.

Faili meçhullerle ismi anılan Yeşilin bir telefon ses kayıtı düşmüştü haberlere şöyle diyordu yeşil bir arkadaşına: “bak oğlum yalnız yeme, yedirmezler kendine ortak seç, yedirmezler adama aklını başına al  diyordu.”

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunu nasıl havuz medyası koro halinde bunu  bir AKP’ye karşı yargı darbesi  olduğunun algısını yaratıp, Başbakanın yargıyı yürütmeye bağlamasıyla kendilerinin önünde engel olacak yargının yapacağı denetim mekanizmasının baypas edilmesi için nasıl canhıraş mücadele verdikleri, şimdi daha iyi anlaşılmıyor mu?Yalan tirajları ve haberleri,devlet tarafından nasıl nemalandıkları kabak gibi ortaya çıktı.

Malı götürmeye devam edin, din başka siyasal İslam başka, Çalın çırpın nasıl olsa Zaman gazetesinde Mürtazer Türköne’in tespitiyle bir parti müftüsü bu hırsızlığı,haksızlığı ve yalanı bir fetvayla dine uyarlıyor;hırsızlık ve yolsuzluğun  ses kayıtlarını da devlet adına TÜBİTAK denilen sözde bilim  kurumu da yalanlıyor..Durmak yok yola devam.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums