VATANPERVERLİĞİN ÖLÇÜSÜ NEDİR?

  • 2.02.2014 00:00

 Demokratik olmayan ülkelerde hainler ve vatan hainleri yaftalaması çok sık rastlanan bir suçlamadır,şimdi bizde havada uçuşuyor.

Bu suçlamalar dünyanın her yerinde her zaman ülkeyi evrensel hukukla yönetmekten aciz olanların muhaliflerine yaptığı bir kara propagandadır..

Biz vatan hainleri,dış güçlerin işbirlikçileri sözü askeri darbeler döneminden gelen ve bugünde seçimle gelmiş ama askeri darbeciler aratmayan bir yola girmiş Başbakan Erdoğan’dan son üç yıldır duymaya başladık.

Kendisinin okuduğu şiirden dolayı belediye başkanlığından düşürüp cezaevine attıranlarda Erdoğan’a vatan hini diyorlardı,şimdi Başbakan kendine muhalif olanlara söylüyor ne garip bir ülkeyiz,değil mi?

Peki biz bu vatanperver ve vatan haini suçlamalarından nasıl kurutulacağız?

Dış dünyayı izlemeyenler ve çok sesliliği kabullenmeyenler farklı sese ve düşünceye tahammül edemeyenler bir de yeryüzünü takip etmelerini öneririz..

Vatanperver ve vatan haini nasıl oluyormuş birde ona bakalım.

Dünyanın en zengin ülkesinde vatan sevgisi ve vatan hainleri bize hiç benzemiyor..

ABD’de vatanperverliğin kriteri vergi mükellefi olmaktan geçiyormuş.

Çok vergi veren çok vatanperver az veriyorsa az,vergi kaçırıyorsa vatan haini muamelesi görürmüş.

Geçen bir yazım üzerine telefonla konuştuğum bir arkadaşım kendisi de bir hukukçu, aynı zamanda  bakanlıkta üst düzeyde görevlerde bulunmuş, bana ABD’de  vergi kaçırana oy kullandırmıyorlar dedi.

Yine Birleşik devletlerinde  vergi denetçilerinin tutuklama yetkisi varmış.

Bu kadar kısa dünyanın en zengin ülkesinden vatanperverlik ve vergi üzerinden değerlendirmelerde kısa bilgilendirdikten sonra bizde vatan hainliğinin kıstasına bir bakalım..

Bizim Başbakan demokrasilerde rastlanmayan bir mantıkla kendinse ve hükümetinin politikalarına yönelik gelen demokratik eleştirilere karşı “Vatan Haini ve hainler” sözcüğünü diline dolar oldu.

Erdoğan muhalefet olana değil,partisinin kuruluşundan bugüne kadar siyaset yapmış bakanlık görevinde bulunmuş,kendisiyle görüş ayrılığına düşüp partisinden istifa edenlere de, hainler aramızdan tek tek ayrılıyor,demekten bile çekinmiyor.

Sormazlar mı adama oğluna adını verdiğiniz elini öptüğünüz, siyasette yanında yetiştiğiniz Necmettin Erbakan’dan ayrılarak, AKP’yi  kurarak siz de Erbakan hocaya hainlik etmiş olmuyor musunuz, hainlik tanımınıza göre?

Erdoğan,Demokrasinin nimetlerinden yararlanmış bir devlet adamı gibi değil de, askeri darbelerle yönetime el koymuş bir diktatör gibi konuşmaları insan dinlerken ürperiyor.

Demokrasilerde muhalefeti olmayan iktidar meşru değildir..

Dünyanın her ülkesinde mutlaka bir hükümet vardır ama her yerde muhalefet yoktur,muhalefet demokratik rejimlerde vardır.

Muhalefet demokrasilerde iktidar kadar değerli ve önemlidir.

En aykırı fikirlerin söylendiği ve yazıldığı yerde demokrasi vardır.

Gezi direnişiyle başlayan ülke siyasetindeki dalgalanmalar,17 Aralık “rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla” muhalif olan toplumun hemen hemen  her kesimi, aydını, yazarı –çizeri,  sanat aleminden ve  iş adamlarından, medya mensuplarından ,Başbakanın vatan hainliğinden ve  ihanet listesine girmeyen kalmadı gibi.

Başbakan da siyaseten  o kadar sıkıntılı bir hal var ki,devlet içinde çeteleşme var ve bu çeteleşme paralele devlet yapılanmasına kalkıştı ve bana  ve hükümetime 17 Aralık operasyonuyla ”yargı yoluyla darbe yaptılar,milli irade hırsızlığına soyundular” diyor..İnsan 12 yıldır yönettiği devlete çete der mi?

Yargıyı baypas ediyorsa der,25 Aralık’ta yapılacak yargı operasyonunu durduran da Erdoğan değil mi?

Cemaati kastederek kavgada söylenmeyecek, hiçbir edebe sığmayacak kadar ileri gidip,hainlerin inlerine ineceğiz,haşhaşiler,ihanetçiler,alim müsveddeleri, yalancı peygamberler gibi yaftalamalar yapıyor ama bu iddialarının hiç birini de kanıtlamış değil,devletteki çeteleri de..Daha da kötüsü iki yıl önce hakaret ettiği cemaati yere göğe sığdırmıyordu aynı Başbakan ve onun dalkavuk  medyasının kadrolu yazarları.

Başbakanın,Cemaate yakın olan başta medya da yer alan ve iş aleminden olan bir gruba yönelik, gözaltı operasyonuna geçeceği söylentileri çok yaygın bir kanaat.Bunu da 30 mart yerel seçimler öncesi veya sonrası yapacağı iddia ediliyor.

Yakında bir cadı avına başlarsa Erdoğan  hükümeti buna şaşırmamalıyız.

Başbakanın vatanperver anlayışı ve hain anlayışında bir gariplik var işte örneği..

 Başbakanın sağ kolu ekonomiden sorumlu devlet bakanı Ali Babacan Ankara’da Elçilere yaptığı konuşmada:

”2023 yılına GSMH’yı fert başına 25 bin dolar hedefliyoruz,yalnız bu hedefe varmak için hukukun üstünlüğü,yargı bağımsızlığı konusunda AB standartlarında düzenlemeler yapmalıyız,yoksa bu ülkeye yabancı sermaye gelmez” diyor.

Başbakanın vatana ihanet ediyor dediği TÜSİAD başkanı Muharrem Yılmaz  ne demiş bir de ona bakalım:

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması,yargının ve kolluk gücünün altüst olmasıyla sonuçlandı,bu tahribat yabancı sermayenin Türkiye’ye bakışını da olumsuz etkiledi.Hukukun üstünlüğüne riayet edilmeyen,yargı mekanizması AB normlarında  çalışmayan,düzenleyici kurumların bağımsızlığına gölge düşen, vergi cezaları veya başka tür cezalarla şirketler üzerinde baskı kurulan,ihale yasası onlarca değiştirilen,böyle bir ülkeye yabancı sermayenin gelmesi mümkün değildir”diyor.

Ekonomiden sorumlu devlet Bakanı Ali Babacan’ın konuşmasıyla Başbakanın vatan haini listesine giren TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın konuşmasının arasında ne fark var Allah aşkına?

Bizim başbakanın niyet okumasından ileri geliyor bunlar  ve görmek istediği yerden tarif ediyor.

Derler ya,nereye baktığın değil nereden baktığın önemli, diye..

Başbakan bir vatanperverlik ve hainlik tarifi yapsa da bizde kendimizi tanısak!.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums