Erdoğan Sarıgül’ün yolsuzluk dosyasını hangi yargıya teslim edecek?

  • 30.01.2014 00:00

 Başbakan Mustafa Sarıgül’ün yolsuzluk dosyalarını paralel devletin mahkemelerine mi,yoksa kendine bağladığı mahkemelerine mi verecek?

Yargı bu ülkede hiçbir zaman tarafsız ve bağımsız olmadı ama askeri darbecilerin döneminde bile böyle bir yargı krizi yaşanmadı,bunu  da Milli iradeyim diyen Erdoğan yaşattı bize.

Milli iradeyi çaldılar dediği ve bir dönem davalar açtığı  askerlerle şimdi Erdoğan iş tutuyor ”Milli Ordumuza Kumpas Kurdular” diye..

Başbakan Erdoğan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na çağrı da bulundu Pazar günü yani 26 Ocak 2014 Tarihine kadar iki gün süre tanıdığını açılayacağı Sarıgül yolsuzluğunu biliyor açıklasın,eğer açıklamazsa ben açıklayacağım dedi..

Erdoğan’ın bu çağrısına birkaç saat sonra Kılıçdaroğlu jet hızıyla yanıtladı ‘hemen açıkla’ açıklamazsan namertsin falan gibi amiyane sözlerle karşılık verdi..

Pazar günü geldi çattı Başbakan İstanbul’da Sinan Erdem salonunda partisinin ilçe başkanlarını tanıtma adaylarını açıklamasının sonunda; Sarıgül dosyasını gösterdi kürsüden, dosya 57 sayfadan oluşuyormuş, komisyon raporuymuş dikkat edin, yargı kararı  veya savcılığın iddianamesi demiyor, komisyon diyor..Ne kadar bağırarak anlatsa da Erdoğan istediği desteği salondan alamamış olmalı ki, sesinde titreme yüzünde de bir gerilme vardı,İstanbul’u kaybedecek korkusu her halinden belli oluyordu.

Erdoğan’ın CHP’nin İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül için açıklayacağı sözde yolsuzluk dosyasını toplum pek gala almadı; ama AKP’nin  dalkavuk medyası başta televizyonları canlı yayına geçerek hem de sürüsüne bereket 15 mi 20 mi sayısını unutuyor insan,bir gün sonra da yazılı medyası da manşetten girdi.

Ne varmış bu dosya da?

Dosya tam 57 sayfa,komisyonun raporu var bu dosya da, kaçak inşaatlara göz yummak ve rüşvet almak,inşaat mafyasıyla işbirliği yapmak gibi ne kadar yaftalama varsa hepsi içinde;yaftalama diyoruz çünkü ortada bir yargı kararı olmadığı gibi savcılığın iddianamesi bile yok..

Dünyanın hiç bir demokratik ülkesi şöyle dursun, kanun devletinde bile böyle bir kara propaganda yapılmaz, buna zır cahillik denilir hukukta.Hele bunu bir de seçimle yönetime gelmiş insan yapıyorsa kimse ciddiye almaz ama mizahçılara bol malzeme çıkar.

Soralım Başbakana bu dosya elinize yeni mi geçti,geçtiyse neden yargıya teslim etmediniz?

Yargının kapağını açmadığı bir dosya nasıl suç oluyor,bu yargısız infaz değil mi?

Sarıgül’ün bu kadar yolsuzluğu var ise,neden aday olmasını beklediniz,bu suçu sümen altı etmek olmuyor mu?Sarıgül aday olmasaydı,bu dosyayı yine çıkartır mıydınız?Mümkün değil.

Şimdi niye çıkarttınız,Sarıgül’ün bir dönem CHP’de yaşadığı ve dışlandığı için ..Bunlar çok ucuz politikalar ama bizim başbakana yakışıyor hakkını teslim edelim.

Ya Tasarruf Mevduat Sigorta Fonunu(TMSF)un  seçimlerin arifesinde 16 yıl önce Sarıgül’ün 9 kişiyle bir bankadan almış olduğu ortak krediyi ödememesini,bugün gündeme getirmesi ve fonun Mustafa Sarıgül’ün tüm malvarlığına el koymasını,Erdoğan’ın talimatıyla bu işlemi TMSF yaptı ama siyasi olarak hiç etik değil.

Bu kadar siyasetin ardamarının çatladığı bir dönem yaşamamışızdır toplum olarak, ben böyle bir çirkef bir siyaseti hatırlamıyorum,siyasetçilerin mahrem alanına girerek,kasetler yayınların yapıldığı siyasi rakiplerini toplum önünde küçük düşürmek,kasetlerle özel hayatın teşhir  edilmesiyle yuvaların dağılması,bunların hepsini toplum olarak Erdoğan’ın 12 yıllık iktidarında yaşadık.

Başbakana bu politikaları oy getirebilir,siyasetteki iktidar ömrünü uzatabilir ama unutmasın ki;bu kadar ötelenen ve dışlanan kendi değerlerinin dışında farklı değerleri olanları aşağılayan bir siyasetin bedeli de çok ağır olur.

Dileriz bu ağırlık demokratik yoldan iktidar değişikliğine götürür de,toplumsal bölünmeler ve kutuplaşmalar çatışmalara dönüşmez.

Eğer toplumsal bir çatışmaya dönüşürse Allah korusun, bunun önü alınamaz siyasal iklimimiz ve etrafımız bir ateş çemberi içinde yaşıyoruz,top seslerini duymuyoruz top ve mermiler sınır ilçelerimizim  evlerine isabet ediyor  insanlarımız ölüyor,orta doğunun haritası yeniden çizliyor..

Sorunların çözümünü siyaset belirler ama suçluyu ve suçsuzu yargı karar verir.

Yargının devre dışı kaldığı bir yerde Başbakan sahi Sarıgül’ün dosyalarını hangi mahkemeye verecek?

Erdoğan,oğlunu göndermediği mahkemeye mi dosyaları teslim edecek?

Dikkatiniz çekiyor mu bilmem,Başbakan 17 Aralık “Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonundan” sonra hiç yargıdan ve adaletten bahsetmiyor ama hainler listesine girmeyen örgütler,kişiler ve ülkeler de kalmadı.

Bu hainleri,rüşvetçileri, yolsuzluk yapanları seçim mi belirleyecek, yargı mı?Hukuk devletinde yargı belirliyor da!.

Başbakan, Sarıgül’ün yolsuzluk  dosyasını ve bu hainleri,devletin içindeki çeteleri paralel devlet yapılanmasına gidenleri niye yargıya taşımıyor,çok merak ediyoruz?

Haydi Başbakanım savcılık tarafından gözaltına alınması gereken oğlunuz Bilal’ı yanınıza, SARIGÜL’ün yolsuzluk dosyasını koltuğunuza, hainleirn listesini de elinize alın,doğru Cumhuriyet baş savcılığına gidin.

Bu iftiraların,yaftalamaların, hakaretlerin, yolsuzluk ve rüşvetin önüne hukuksuz nasıl geçeceğiz?

                                                                                                                                                                             

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums