Çeteye ve çeteleşmeye yataklık etmenin cezası nedir?

  • 28.01.2014 00:00

 Yazıya başlamadan önce  elimde kağıt kalem her zaman olduğu gibi günlük gazeteleri ve internette haber sitelerini tarıyorum,gündemin değişmez maddesi 17 Aralık “yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ve başbakanın yargıya yaptığı darbe” birinciliğini koruyor en kıdemli gündem olarak.

Ben de yazıma Başbakanın 25 Aralık operasyonunu durdurmanın gerekçesi olarak öne sürdüğü sözünden yola çıkarak yazıya bu başlığı attım..

Başbakan demişti ya “yargı ve emniyette bir çeteleşme var ve bu çetelerin üzerinden devlette bir paralele devlet yapılanmasına gidiyorlar,oğlumun üzerinden de bana ulaşmaya çalışıyorlar,bu bir yargı darbesidir” demişti  Gülen cemaatini kastederek hatırlandığı gibi.

Bir Başbakan 12 yıldır yönettiği bir devlete çete diyorsa ve mahkeme kararlarını tanımıyorsa;o devletin mevcut olan kurumları ve yasalarının geçerliliği var mıdır? Yoktur..

Başbakan çete,haşhaşiler dediği illegal örgüt diye suçladığı cemaatin kadrolaşmasına, kendisi izin vermiş,bir konuşmasında ne istediler de vermedik,istekleri bitmiyor demedi mi?

Başbakanın bu söyledikleri bir anayasal suç değil mi?

Erdoğan bu çeteye ve çeteleşmeye yataklık etmiş olmuyor mu,söyledikleriyle?

Türkiye’de yargı bağımsız olsa(var olanda  etkisizleşti) Başbakanı sanık sandalyesine oturtmaz mı?

Çeteye- çeteleşmeye yataklık etmenin anayasadaki cezası nedir?

Başbakan yolsuzluk ve rüşvet konusunda ve yargıya müdahaleyi  gündeme kim getirirse getirsin, o kişiyi ve kurumlarını vatan hainliğiyle,vatana ihanetle suçluyor.

Evinde ayakkabı kutularının içinde 4,5 milyon dolar saklayan bankanın genel müdürüne dürüst,rüşvet dağıtan iş adamına hayır sever,bakanın oğlunun evinde çıkan altı çelik kasa ,para sayma makinesi ve 1 milyon 250 bin dolar konusunda dut yemiş bülbül oluyor,yolsuzlukların üstüne giden savcılara ve bu operasyonları yapan polislere de çete diyor.

TÜSİAD Başkanı bir ülke de yargı bağımsızlığı yok, hukuka karşı olan güven yok olmuşsa,o ülkeye yabancı sermaye gelmez,diyor..Diyen sen misin,nasıl dersin?

Başbakan, TÜSİAD başkanına ağzına geleni söylüyor,sen bunu nasıl dersin, bu vatana ihanet anlamına geliyormuş yargı bağımsız değilse, bu ülkeye yabancı sermayenin gelmez denmesi..

Vallahi buna derler bir yaşıma daha değdim..

Gerçi çokta şaşılacak bir konuşma değil başbakanın önceden konuşmalarını  hatırlayınca!.

Başbakan son üç yıldır AB’liğinden uzaklaşıp Şenhgay beşlisinin içinde yer almak  sevdasına girdikten sonra; Gezi olaylarıyla seçimle gelmiş bir siyasetçi gibi değil de,darbeye yönetime el koymuş bir diktatör gibi konuşmaya başladı..

Başbakan Uludere katliamı ve Gezi olaylarından sonra hiçbir konuşmasında, temel hak ve özgürlükler,kuvvetler ayrılığı gibi demokrasinin olmazsa olmazlarını hiç ciddiye almadı;varsa yoksa milli irade diyerek çoğunluk kavramıyla sandıktan çıkan sonuca hep vurgu yaptı.

Gezi olaylarını itibarsızlaştırmak,Uludere’yi unutturmak,medyayı susturmanın,farklı düşünen yazar-çizerleri işten attırmak ve kendine muhalif olan iş adamlarının iş yerlerine  vergi operasyonları yaparak,devlet gücünü kullanır oldu.. 12 yıllık iktidarında tam 12 bin 108 işçi iş kazasında ölmüş,iş cinayetlerinin olduğu iş yerlerine böyle bir operasyon yapmıyor başbakan.

Bir taraf olan bertaraf olur,diyor Erdoğan.

Başbakanın yargıda ve emniyet içerisinde çeteleşme var göremedik diyor ama belgesini ortaya koyamıyor!.

Çünkü biz bu filmi Gezi olaylarında seyrettik,başbakan toplumun inanç değerlerini bile kullandı;polis şiddetinden kaçarak orta köyde bir camiye sığınan direnişçiler için “cami de içki içtiler,baş örtülü bacımıza saldırdılar” elimizde görüntüler var dedi  ama belgeleyemedi,külliyen yalan çıktı.

Eğer devlet içinde bir çeteleşme ve paralel devlet yapılanması varsa bunları belgele ve yargıya teslim et..

Yargıda gereğini yapsın ve bu tartışmalar ülke gündeminden düşsün.

Başbakanın,”çeteleşme ve paralele devlet yapılanması”  konusunda yargıya götürecek hiçbir sesli,yazılı ve görüntülü bir delili yok elinde..

Olsa olsa birkaç telefon tapeleri olur eğer olsa idi şimdiye kadar,Erdoğan avazı çıktığı kadar yüksek perdeden bağırır, en az yirmi televizyon kanalı da canlı yayına geçer,dalkavuk yazılı medyası da manşetlerden verirdi.. Böylesi ciddi konuşmalarını Başbakan ya İstanbul’u seçerdi ya da Meclisteki şova dönüştürdüğü grup konuşmasında yapardı.

Dikkat ederseniz Başbakan ve onun saz ekibinden olan esnaf takımı tetikçilik yapanlar,Başbakana yönelik bir tek  soru  geçmiyor yazıların da.O kadar çok soru var ki cevaplanması gereken, bunların başında yargıya yapılan darbe.

Başbakanın siyasi baş danışmanın yazılarını referans alıp komplo teorileri üzerinden köşelerini şişiriyorlar.

AKP’nin kadrosundan  gazetecilik yapan saz ekibine soralım;devleti ele geçirmeye çalışan, çeteye ve çeteleşmeye yataklık etmenin cezasının ne olduğunu, Başbakan’a sorabilir misiniz?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (3)

  • kemal
    kemal
    21.05.2012 19:52

    sayın burkay siz neyin peşindesiniz. senin başbakanın dersim le ilgil özürü ne kadar samimi samimiyse hala kürtlere karşı katliyamlar neyin nesi sende samimiysen son yaşanan sivil vatandaşların katliyamıyla ilgili akp eleştirsen yada bir alevi olarak tayibin tek din sözüne bir cevabın olsun o zaman senin art niyetsiz oldunu anlıyalım..

  • TAYFA
    TAYFA
    5.05.2012 18:51

    BEHİCE BORAN- AYBAR-İSMAL BEŞİKÇİ - KEMAL BURKAY VE BENZERLERİ TÜRK SOSYA VE SİYASAL YAPISI VE GELECEĞİ KONUSUNA BÜYÜK DEĞER KATMIŞ TOPLUM ADAMARIMIZDIR.ANADOLUYU ONLARIN ÇABALARI AYDINLIK BARIŞÇIL YARINLLARA TAŞIYACAKTIR...

  • Ahmet kart
    Ahmet kart
    17.02.2012 01:40

    AKP nin neferi. Sen kendi halkina ihanet eden ve kürtlerin hic istemedigi bir adamsin. Baskasinin haininden kimseye yarar gelmez. Apo senden daha durust hic olmazsa arkasinda milyonlarca kürt var: Her ne kadar sevmesekde gercek bu. Apo diyarbakira gitsin 1 milyon insan karsilar. Burkay denen isbirlikci gitti ve sadece 150 kisi karsiladi. Dikkat kürt kardeslerime sesleniyorum. Burkay gibi AKP yagcilarini dikkate almayin. M. Metiner araciligiyla, kürtleri uyutmak icin getirildi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums