AKP, iktidara gelmeden kaç valiniz,kaç dershaneniz, kaç milletvekiliniz vardı?

  • 5.12.2013 00:00

 Yazının başlığını AKP’nin tetikçi esnaf takımından gazetenin Anakara temsilcisi sözde  gazetecinin yazısından aldım bana ait değil..

Böyle bir yazının altına imza atarsanız ömür boyu kendinizi aklayamazsınız,itibarınızı,mesleğinizi ve en önemlisi güvenirliğinizi de sıfırlamış olursunuz.

Sonra da bana niye tetikçi,icazet üzerine yazı yazıyor diyorlar, diye kimseye kızmaya ve cevap vermeye hakkınız yok,olmaz da..

Olayı özetleyelim,Başbakan Erdoğan’ın Dershaneleri kapatma kararı almasından ve Taraf Gazetesinin de bu dershaneleri kapatma değil de, Gülen cemaatini bitirme kararı olarak 2004 yılında MGK kararı olarak alındığını ve ondan sonra da MİT tarafından Cemaatin düzenlediği her etkinliğin fişlendiğini de ortaya çıkartması, ortalığı toz dumana çevirmesi kimlerin gazetecilik yaptığı veya dalkavukluk yaptığını ortaya koymuş oldu.

Başbakanın bile gazetenin haberlerini yalanlamak şöyle dursun, açıklama cesaret bile gösteremediği habere, tetikçileri kraldan fazla kralcı kesilmeye başladılar..Belki de Erdoğan böylesi içeride ve dış dünyada yankı yapan bu haber üzerine konuşmadığına göre, tetikçi esnaf takımına havale etmiş olmalı.

Sözde Başbakanın can simidi olmak ve AKP’yi aklamanın yollarına girdiler ama bu kadar da olmaz denecek, ancak icazet üzerine ve bir de çıkar hesabıyla böyle bir yazı yazılır mı, demekten insan kendini alamıyor.

Sorduğu soruları hatırlatalım da gerisini okurlar ve medya mensupları değerlendirsin,neden bunlara tetikçi denildiğini okuyup ta görsünler.

Soruyor anlı şanlı gazetenin Ankara temsilcisi Gülen cemaatine  hem de tarih vererek..

2004’ten önce kaç valiniz vardı,2004’ten bu yana kaç valiniz oldu?

2004’ten önce kaç milletvekiliniz vardı,2004’ten bu yana kaç milletvekiliniz oldu?

2004’ten önce kaç bakanınız vardı,2004’ten sonra kaç bakanınız oldu?

2004’ten önce kaç üniversiteniz vardı,2004’ten sonra kaç üniversiteniz oldu?

2004’ten önce ticari hacminiz neydi,2004’ten sonra ticari hacminiz ne oldu?

Tabi tuhaf olan eksik bıraktığı veya aklına gelmediği (mi) desek, kapatılacak olan dershane sayısını sormamış, dershane sektöründe Hizmet Hareketinin Pazar payı yıllık 625 milyon dolar, buna da değinmemiş(mi) yoksa ıskalamış mı?

Bunları bir gazetenin Ankara temsilcisi şahıs soruyor düşünebiliyor musunuz,gazetecilik mesleği açısından utanç verici,her hangi bir AKP’li siyasetçi sormuyor inanacak gibi değil..

Demek ki bir gazeteci siyasetçinin kayığına bindiğinde akıntıya kapılıyor, kendine de siyasette ikbal aramaya başladı mı,yandaşı olduğu partinin yanlışını –doğrusunu  sorgulamadan savunur duruma düşüyor ve akçeli işlerin içine de girmiş oluyor ki,bu gazetecinin geldiği nokta da bunu gösteriyor.

Bu gazetecinin yazısı,Türkiye’de gazeteciliğin ne  kadar ayaklar altına düştüğünü ve siyasetçinin tetikçisi olduğunun belgesi olarak tarihe geçecek..

İnsan bu yazıyı okurken utanıyor, ya yazanın evinde ve çevresinden kimse sormaz mı, bu yazı karşılığında AKP’e iktidarından ne kopardın ki,kraldan fazla kralcı kesildin,bu kışta kıyamette ayak yalın baş açık yola koyuldun? Sorarlar mı dersiniz,bizim ki de saflık ama ne yapalım merakımıza bağışlayın,gazetecilik demek soru demek, aklımızda olduğu için soruyoruz işte.

Türk medyası  AKP’e iktidarının son beş yılında askeri dönemlerde bile rastlanmayan, bir baskı ve sansürle karşı karşıya.

Kim AKP’yi yani Başbakan Erdoğan’ı kusursuz gösteriyor,her ortamda AKP’nin kurmaylarından önce kendini öne atıyorsa, o gazeteci ve gazeteciler AKP’e tarafından kendine bağlı gazetelerde ve köşeler veriliyor, televizyon kanallarının kadrolu elemanları oluyor.Hem de bir günde üç kanala çıkan tetikçi takımı oluştu böyle bir gazeteciliği ben 35 yıllık bir gazete okuru olarak hayatımda ilk defa rastlıyorum..

Bu ekranlardaki kiralık tetikçi kalemşorları dinlerken,köşelerini okurken sormadan edemiyorum kendimce, gerçekten bu söylediklerine ve yazdıklarına kendileri inanıyor mu acaba?

Eğer gazetecilik yapsalardı, AKP’nin on bir yıllık iktidarında tam 10 bin 850 işçi, iş kazalarında ölmüş bunu yazarlar ve sorarlardı,bu cinayet sayısına  2013 yılı işçi ölümleri dahil değil..Kasım 2013 ayında tam 128 işçi, iş kazalarında öldü..

Yine üzerinden beş yıl geçmesine rağmen Hırant Dink cinayetinin faillerinin neden aydınlatılmadığını sorarlar!.Başbakan bu cinayet üzerine demişti ki,Hırant Dink cinayeti Ankara’nın dehlizlerinde kaybolmayacak..insan bir hatırlatır köşesinden ve çıktığı ekrandan dile getirilerdi..

Ya askeri savaş uçaklarıyla öldürülen iki yılının arifesine girilen bugünlerde 34 Roboski katliamı olarak tarihe geçen, 34 Kürt vatandaşın katillerinin ortaya çıkartılmasını sormaz mı,Erdoğan bu katliamın bombalanmasını emrini ben vermedim diyordu..Peki kim verdi?Her ortam da ben bu ülkenin Başbakanıyım, milli iradeyim,her şey benden sorulur diyorsunuz ya?

Peki sen vermedin de, kim verdi? Bu soruları Erdoğan’a sormak o kadar zor mu?

Hem de çok zor olsa gerek!.

Niye zor? Bir gazeteci yukarıda da işaret ettik eğer siyasette ikbal arar,akçeli işlerin içinde olur,patronunun  kar hesabını yaparsa bu soruları soramaz,muhalif olanları iktidarın silahlı güçleri şiddetin her türlüsünü uygulasa da  görmez..

 Gezi olaylarında görmediği gibi,gezi de yaşananları hatırlayın 6 genç insan hayatının baharında demokratik hakkını kullandığı için polis güçleri tarafından öldürülmesi, 11 kişinin bir gözünü kaybetmesi ve binlerce insana yapılan şiddeti unutmak mümkün mü?

Özgürlük mücadelesi verenler açısından gazetecilik zor zenat ama tetikçiyseniz böyle bir derdiniz olmaz,bizde bunu hatırlatalım dedik, yandaş medyanın Ankara temsilcisinin sözde gazeteciliği üzerinden, gerçi hangi birini yazacaksınız sürüsüne bereket çekirge sürüsü gibi..

Bir soruyla kapatalım yazıyı, siz yandaş medyanın yazarları AKP’e iktidara gelmeden önce ne kadar maaş alıyordunuz,şimdi ne kadar oldu maaşınız?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • emre uslu
    emre uslu
    10.02.2012 07:17

    yazıyı baştan sona okudum ve şunu anladım tamamen hayal ürünü bir yazı O bile yazdıklarına inanmıyor oturduğu yerden yazıyor bence artık bu ülkede aptalların sayısında azalma var bu yazıyı okuyup anlayabilecek milyonlarca insan var HALA kirli bir siyaset ve psikolojik bir savaş sürdürülmeye çalışılıyor buda emre uslu ve benzerleri maşalığında sürüyor

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums