Gezi’ de,Roboski’ de,Sivas’a, Sudan’ da ölenler için gıyabi cenaze namazı kılınmaz mı?

  • 21.08.2013 00:00

 Televizyonun karşısına geçtim akşam haberlerini izliyorum, bir taraftan da yarın ne yazacağım diye düşünce içersisinde dolaşırken, bir taraftan da kanallar arasında zapting yaparak dolaşıyorum elimde kumanda  bir de baktım ki;İstanbul Saraçhane meydanı ‘adeviye’ meydanı oldu diye AKP’ye yakın bir kanalda, canlı yayında toplanan kalabalık namaz kılıyor.

 Mısır da askeri darbeden sonra darbecilerin sivil halka yaptığı katliam üzerine, her toplanan İslami kalabalık Mısırda ölenler için toplu“gıyabi cenaze namazları kılıyorlar” bu gıyabi cenaze namazlarına yabancı değiliz, İslami kesim bunu çok sık yapar İslam dininden olup ta ölenler için ama başka dinden,mezhepten ise hiç oralı olmazlar; toplu hayvan ölümleri kadar etkilenmezler ve ilgilerini de çekmez onların.

Gezi direnişinde daha hayatının baharında 5  genç polis şiddetiyle öldü ve Başbakan ölen gençlerin ailelerine baş sağlığı bile dilemedi.Dilemediği gibi bu gençleri öldüren ve 12 kişinin bir gözünü görmez hale getiren ve 8 bin kişiye işkence yapan polis teşkilatını kahraman ilan etti.

Başbakan ve onun yandaş medyası Mısır da darbeciler tarafından  öldürenlere şehit,gezi de ölenlere ise ayyaş,diyor.. Anti kapitalist Müslümanların lider İhsan Eliaçık tepki gösteriyor böyle bir Müslümanlık anlayışı olur mu,diye

Olur İhsan bey, Başbakan ve onun dış işleri bakanı da orta doğu da insan kanı akıyor demiyor, Müslüman kanı akıyor diyorlar.Ölçüsü insan olmayanın Müslümanlığı böyle oluyor bizim memlekette.

Siz hiç İslam adına toplanıp ta;Gezi direnişinde ölenler için,Sudan da katledilen 200 bin kişi için,Roboski de askeri savaş uçaklarıyla cesetleri torbaya toplanan katır sırtında getirilen 34 Kürt vatandaşları için,Sivas’ta tekbir getirilerek yakılan 35 aydın ve sanatçı için, gıyabi namaz kılan bir Müslüman topluluğu gördünüz mü Türkiye de?

Görmediniz..Bu anlayış ve zihniyet var oldukça da  göremeyeceksiniz?

Bu zihniyeti temsil edenler Müslüman olamaz,Müslüman’ım diyenin de, Müslümanlığından şüphe duyacaksınız!.

Çünkü her canlının canını alacak olan yaratandır da ondan.Can almak ve can vermek Tanrıya mahsustur, öyle değil mi gıyabi namaz kılan müminler?

Bunlar tekbir getirerek başka bir Müslüman’ı öldüreni temsil ederek ölenlerin,arkasından gıyabi namaz kılıyorlar.

Sudan diktatörü Ömer El Beşir tam 200 bin kişiyi katletti ,uluslararası ceza mahkemesi tarafından hüküm giydi;Türkiye  de ise Erdoğan tarafından kırmızı halıda yürüterek karşılandı.Başbakan el Beşir’in katil olduğu hatırlatılınca ne dedi biliyor musunuz?

“Müslüman insan öldürmez” yanıtını verdi Erdoğan bu kasap için..

Sudan diktatörü 200 bin kişinin katilini,İslamcı kesim ve medyası tarafından bu kasap kınanmadı ve protesto edilmedi..

Sudan diktatörünün katlettiği 200 bin kişinin arkasından gıyabi namaz kılmadı bu ülkenin Müslümanları;Erdoğan, Ömer El Beşir  için Müslüman insan öldürmez dediği için..

Eğer ölen insan ve insanlar benim dinimden,mezhebimden ve ırkımdan ise onun için her türlü fedakarlığı yaparım,değilse, canı cehenneme deyip geçen bir toplumun Müslümanlarının, yaşadığı bir ülke burası.

Suriye de bir kamu binasını basıyor silahlı Eset muhalifleri ve bir memuru kaleşinkofla tarayıp öldürdüğü kişinin ciğerini söküp yerken, tekbir getiriyor katil, bu nasıl bir Müslümanlık,insan izlerken insanlığından utanıyor ,irkiliyor,izleyemiyor ama etrafında toplananlar alkışlıyor bu yamyamı videosunu çekip internet ortamında da dağıtıyorlar, Müslüman dediğin böyle olur diyerek.

Her kanal da her  akşam Mısırda ki askeri darbeyi ve vahşeti tartışıyorlar kınıyorlar, haklılarda buna kimse itiraz etmez, edemez de ama nedense gezi olayları,gezi de ölenler,sakat kalanlar, Gezi direnişine katılanlara başlatılan cadı avını gündeme getirene,sen bilmiyorsun gezi olayları bir askeri darbe provasıydı,diyerek yaftalıyorlar inanılacak gibi değil.

Mursi taraftarlarına darbeciler kurşun sıktı da, Erdoğan Taksim Gezi olaylarına destek veren ve katılanlara gül mü dağıttı?

 Liglerin başlamasıyla maçlarda siyasi sloganlar atılmayacak diye hükümet karar alıyor ama Mısırda ki Mursi taraftarlarına destek amaçlı, Mursi baskılı  kaşkollarla protokolde yer alıyorlar,Rabiye selamı işaret yapıyorlar, bunlara bir şey yok;gezinin ortak sloganı olan ”her yer taksim her yer direniş” diye slogan atıldı mı,kamerayla tespit edilip evlerine iş yerlerine operasyonlar yapılıyor bu sloganı atanların, demokrasi anlayışına bakar mısınız?

Sahi gıyabi cenaze namazları kimin için kılınır bunu bir açıklayın,cehaletimizi giderin, bizde ona göre yazıp konuşalım.

Benim gördüğüm ve deneyimimden çıkarttığım gıyabi cenaze namazı kılınanlar için; bir kere iktidar bu ölümlere sahip çıkmalı ilk önce; ondan sonra da Diyanet İşler Başkanlığı bir fetva verip tüm camilerde Cuma hutbesinden ölenler için dua  okutmalı;bunun anlamı şu:bu ölen ve öldürülen insanlar bizim dinimizden,mezhebimizden,devlet adına ölenler,devletimizin yakın gördüğü ırktan veya bize müttefik olan ülkelerin vatandaşı ise;o zaman gıyabi cenaze namazı da kılınıyor ve protesto da yapılıyor..”

Yoksa ölenler bu tanımın için girmiyorsa, vahşi bir hayvanın ölümü kadar bu toplumun Müslümanlarını etkilemiyor?

Tekrar soralım da söylemdiniz demeyin;saraçhane meydanını adeviye meydanına çevirenlere; Gezi de,Uludere de,Sudan’da ve Sivas ta ölenler için de bir “gıyabi namaz kılmayı” hiç düşündünüz mü?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums