Demokrasi yeniden sorgulanmalı

  • 17.08.2013 00:00

 Mısırda darbecilerin darbeye karşı direnen savunmasız insanlara kanlı saldırısından sonra,basının önüne geçen Başbakan haklı olarak, bu vahşeti ve insanlık suçunu işleyenlerin, insan olamayacağını ne söylediyse,bu katliam için insanım diyen herkes altına gözü kapalı imza atacağı açıklamalardı.

Buraya kadar her şey insani itiraz edilmez,katliam için öfkesini anlamak ta mümkün ama demokrasi konusunda söyledikleri ise tam bir içi boş ve dikkate alınmayacak kadar gereksizdi.Seçimle gelmiş bir siyasetçiyi zor duruma düşürürken, mizahçılara da malzeme olmaktan başka bir şeye katkısı olmaz.

“Demokrasi yeniden sorgulanmalı” dedi Başbakan.

Demokrasi yenden sorgulansın da; yerine ne öneriyorsunuz sorusunun bir yanıtı var mı Başbakan’da?

Yok..

Gezi olaylarından sonra Erdoğan da bir takıntı oluştu Batıya karşı ve demokrasi konusunda ama bu takıntısı ve alerjisi nedense ABD’ye ve ittifak tuttuğu Suudi Arabistan’a karşı ise dut yemiş bülbüle döndü.Hal bu ki Mısır’da askeri darbecilerin sadık müttefikleri bu iki ülke başı çekiyor..

Mısırda ki askeri darbeye ve katliamlara sessiz kalan Batıya ve uluslar arası ağırlığı olan medya kuruluşlarına  yani CNN ve BBC karşı çağrıda yapıp esip gürlerken,kendi kontrolünde olan dalkavuk beş gazete aynı manşetle çıkıyordu ”bir Musa çıkar” anlamında.Basın özgürlü dediğin böyle olur.

Mısır da darbecilerin sivil halka karşı katliam için artık “demokrasi yeniden sorgulanmalı” dedi Erdoğan.. Sanki bir Başbakan olarak demokrasiye kavram,düşünce ve ilke ,insan hakları açısından  bir şeyler katmış ve bireyin özgürlüklerini şiar edinmiş bir demokrat  edası içinde  konuşan kişi;kendi vatandaşının demokratik haklarını kullanmasını ise darbecilikle suçluyor,üç beş çapulcu diyordu sokaklara çıkan on binlere.Böyle bir demokrasi anlayışı olan devlet adamını kim ciddiye alır, söyler misiniz?

Hamasetle dış politika sürdürülemez.

Başbakan bir ara HAMAS terör örgütünün yöneticileriyle  görüşüp,HAMAS seçimle gelmiştir dedikten sonra Haması  ve PKK ‘yı terör örgütü listesinde gören AB  ve ABD terörün tanımı yeniden yapılmalı diye bir tartışma başlamış ve PKK’nın terör örgütü olmadığı konusunda yaygın bir konsensüs oluşmuş Suriye iç savaşıyla da PKK  meşruiyet kazanmıştır.

 

Başbakan eğer  demokrasi yeniden sorgulanmalı sözünün içini dolduramazsa(dolduramayacakta) başına iş açar ve artık Erdoğan demokrasiyi  bir yaşam biçimi değil de araç olarak kullanıyor; tezini doğrulayacak gibi algı yaygınlaşacaktır.Başbakanın demokrasiyi gideceği yere varacağı bir tren olarak söylediğini de unutmayalım..bir de demokrasinin kuvvetler ayrılığı önümüze engel sözü de Başbakana ait değil mi?

Gerçi bu Gezi direnişiyle Avrupa Parlamentosunun kararı da bu anlamda değil mi idi;Erdoğan artık dini otoriterleşmeye gidiyor,bireysel özgürlükleri yok sayıyor, özel hayata müdahale etmesi ve demokrasilerde olmazsa olmazlardan olan gösteri ve düşünce haklarına,polisin şiddeti kınanmadı mı?

ABD gezi olayları üzerine 19 defa Başbakana ikaz ve uyarı açıklamaları gelmedi mi Beyaz saray sözcüsü tarafından ama Erdoğan hiçbir sefer olumlu veya olumsuz karşılık vermedi AB’ye ferman okurken.

“ Demokrasi yeniden sorgulanmalı” sözü Erdoğan’ı çok sıkıntıya sokacak gibi gözüküyor..

Ama dalkavukçularda sıraya giriyor ölürüm Erdoğan için diyen Yiğidimin ardından birisi daha çıktı;Başbakan açıklamalar yapıyor yıldızsız star’ın bazı yazarları açıklamalar yapıyor özel sosyal paylaşım hesabından tweter’dan ” başbakanın açıklamalarının arkasındayım bir aydın olarak ve her türlü bedeli ödemeye de hazırım”,diyor , bre bre kizir oğlu Mustafa...Bedeli güçlüye karşı çıkanların ödediğini, dalkavukların olmadığını hesaba katmamış, kendini  Nobelli ekonomist sayan tetikçi..

 Erdoğan medyasında Yiğit bulut’un değişik versiyonları türemeye başladı;ben Yiğit bulut’un yerinde olsam; bu peşinden gelenlerin   yolunu takip etmelerini ama kendi söylemini  konuşmaları halinde  telif hakkı vermelerini, vermedikleri durumda haklarında yasal işlem başlatacağımı açıklarım.Dalkavuğun ilkini elde etmekte bir rekordur..Demedi mi Yiğit Bulut ben Başbakanım için ölürüm,diye.Sen bekle biraz Nobelli iktisatçı,tetikçi zavallı,ölen var senden önce başbakan için ,bedel de neymiş..

Bir hatırlatma yapalım bedel ödemeyi göze alan  tetikçi sözde aydına,Nobelli iktisatçıya;Bedeli demokrasi için ödeyenler aydındır,başbakan için değil..

Anlaşılan Yiğit Bulut’u da kıskananlar varmış demek ki;yoksa durduk yerde Mısır için Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının hangi sözünün arkasında durup ta  bedel ödemeli aydın;ben deniz başbakanın konuşmasından bir şey anlamadım, inanın vallahi?

Bu kendini Nobel  barış ödülü almış iktisatçı rolünü oynayan zavallı,bir televizyon programında(NTV);eğer CHP iktidar olursa benim can güvenliğim tehlikeye girer demişti.

Mesajını anlamamışlar ki,daha da ileri giderek Başbakan için bedel ödemeyi göze almaya kalkıyor, artık hakkını teslim edin?

Yoksa kendine bir şey yapar Allah korusun.

                                                                                                              

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums