GÖZ ÜZERİNE GÜZELLEMELER

  • 4.08.2013 00:00

 Göz insanın organları içinde herhalde en önde gelenlerinden biri olsa gerek.

Gözleriniz görmüyorsa tek başına dolaşma  elinizden alınmış, kendi iç dünyanızda yarattığınız bir aydınlık yolda ömrünüzü tamamlarsınız.kolunuza biri girmeden de sokaklarda dolaşamazsınınız.

Görme özürlüler hep gök yüzüne bakar dikkat ederseniz çünkü gök yüzünden gelen ışıktır onu oraya baktıran.

Göz sadece görmez aynı zamanda bir ışıktır insanın kullandığı bataryası olmayan bir feneridir.

Kör sessizlikten sağırda karanlıktan çok korkarmış psikolojik olarak.

Gözün görmemesi doğada ne kadar güzellik varsa hepsinden mahrum oluyorsunuz,tabi ki bu güzellikten gözün mahrum olduğu aşk duygularını depreştiren, karşı cinsinin cemalini görmemektir.

İnsan gözümle görmeden kulağımla duymanda inanmam der ama yemin ederken iki kulağım sağır olsun demez ama iki gözüm önüme aksın ki, ben demedim veya görmedim, yeminini çok duymuşuzdur.

Göz mü insanı  çok heyecanlandırır,duymak mı derseniz;göz daha heyecan veren organdır,duyguların içinde çok farklı bir yeri vardır yaşadıklarım hala gözümün önünden gitmiyor misali..

Duyduğum ama hatırlamak istemediği o ses hala kulağımda çınlıyor bunu olumlu veya olumsuz çok kullanırız..Tabi organları birbiriyle karşılaştırmak insan çok farklı duygularını bir arada da yaşattığı da olur.

O kadar heyecanlandım ki onu görünce onunla geçen günlerim bir anda gözümün önünden film şeridi gibi geçti.Kör olaydı da gözlerim onu görmeseydim,bir anda aşk duygularım tekrar depreşti,ezberimi bozuldu kendime nasıl geleceğim bilemiyorum,diye de gözümüze beddua etmişliğimiz vardır.

Renkleri gözle yaşarsınız,sesi kulakla, kokuyu burunlar,tadı dille yaşıyor insan..

Gözler tenler gibidir ve farklı renklerden olur..

Bu duyulardan,kokulardan,renklerden,seslerden ve tatlardan mahrum olmak ta bir yerde kısmi özürlülüktür;yaşamı eksik yaşatır bazı organların işlevlerini yapmaması insana.

On kere duymadan bir kere görmek daha kalıcı bir iz bıraktırır göz insana.

Göz sadece görmekle kalmaz rivayete göre, gözde değdirirmiş cana ve malamülke.

Göze geldi sözünü çok duyarız.

Göz değmesin,diye kurşun döktürmeler,fala baktırmalar,muskalar yazdırmalar,adak dilemeler.

Bu gibi inançların dinde yerini olmadığı iddia edilir ve hurafe, diye söylenir..

Söylenir ama fala inanma falsızda kalma sözünü de hep uygulaya gelmişizdir.İki veya üç kadının kahve içtiği yerde mutlaka birisi fala bakar.

Gözden uzak olan gönülden de ırak olurmuş ama gözün görmediği yere eskiden görüntülü ve sesli teknoloji çıkmadan kulak buluşturuyordu insanoğlunu ama gözle kulak bir arada hasreti gideriyor ve ses ile göz birbirini tamamlıyor artık.

Sesi ile göz bir arada çok söylenir deyişleri de vardır;gözüm yolda kulaklarım sestedir,diye.

Gözüm gibi korudum veya korurum sözünü,bize bırakılan  bir emanete karşı böyle söz veririz gözün arkanda kalması deriz,bize güvenenlerin bıraktığı değerli  varlığı için.

Gözüm bu adamı kesmedi ama neyse hayırlısı Allahtan, inşallah yanılırım sözünü de çok duyarız çevremizde ve günlük hayatımızda.Bakışlarında bir güvensizlik var gibi..Gülmesi güven vermiyor yılışık bir tip,gözleri de fırıl fırıl dönüyor..

Göz dile benzermiş hem sevdirir hem de sevimsizleştirirmiş  insanı.Bakmasını bilmezsen tabi.

Kadınların en çok tacize uğradı erkeklerin bakışlarından rahatsız olmalarıdır.Yiyecek gibi bakıyordu manyak eğer otobüste yalnız kalsaydık kesin bana elle taciz ederdi,diye yakınmaları çalışan ve dolaşan her kadın yaşamıştır.

Gözler gülmüyorsa gönül gülmez imiş,kerhen gülmeleri gözler ele verirmiş.

Gözü doymayanın  ne gönlü doyarmış ne de karnı..Demezler mi, gözünü toprak doyursun,diye aç gözlü olanlara..

Göz beyinin  işaret ettiği yere bakarmış.

Gözler içinde değişik  mizahi söylemler vardır;şaşılar için derler ya,”bir gözü kalk gidelim diyor bir gözü otur bok yeme diyor.”

Ben adamı gözünden okurum sözü çok iddialı bir söz olduğu kadar da insanı çokta yanıltan bir kanıdır.

Bakışları bana cesaret verdi yoksa yanaşamazdım ona,diye aşk öyküleri anlatılır.

Öyle bir bakış attı ki kap beni dercesine idi.

Öyle bir baktı ki, gözüne far tutulmuş tavşan gibi oldum ve lal oldum,böyle bir bakışı ve gözü hayatımda görmedim,diye heyecanlı bir şekilde anlatır;anlatırken de sanki onu tekrar yaşar.

Aşkın sinyalini gözler verirmiş yeter ki sen bakmasını ve okumasını bil.

Yazıyı güzel bir deyimle sonlandıralım.

Bir bakış bir bakışa neler neler anlatır/bir bakış bir bakışı saatlerce ağlatır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums