Bağdat-Tahran- Şam- Diyarbakır Kürt yolcusu kalmasın

  • 25.07.2013 00:00

 Anakara’nın  ve bölgenin gündemini Kuzey Iraktaki yapılan dört ülkeyi ilgilendiren Kürt sorununun çözümü  konusunda Erbil’de başlayan “Ulusal Kürt Konferansı konferans” bütün gelişmelerin önüne geçmiş vaziyette ve gündemin tek maddesi Kürt sorunu olurken;Ankara’nın etekleri de tutuşmuş gibi gözüküyor,toplantı üstüne toplantı yapıyor hükümet.

Suriye deki gelişmeler PKK’nın Suriye kolu PYD’in sınırımızda bir statü kazanması artık yarı bir Kürt devletinin temellerinin atıldığı konusunda ciddi iddialar var; Esed’in PYD ile anlaşarak Suriye deki Kürtlerin yaşadığı coğrafyayı PYD bıraktığı söylentileri,söylentinin ötesinde hayata geçmeye başlamış gibi,bunu Türkiyeli Kürtler de kendi aralarında kutluyor.

Arap Baharı treni bir Kürt lokomotifini de eklemiş vaziyette hızla yol alıyor.

Bu tren hızlı tren ara istasyonlarda durmaz,binenler  ona göre binsin son istasyon Kürdistan.

Bir güneş doğuyor Mezepotamya’dan doğacak güneşin adı da “Kürdistan devleti” ama nasıl bir Kürdistan devleti  olacak orasını da zaman ve dünya konjuktörü belirleyecek.

Dört ülkeye yayılmış Kürtler tarihlerinde ilk defa bir veya birkaç devletlerinin olacağına inanmışlar gibi.

Kürler dört millet tek devlet mi olacak yoksa dört devlet tek millet mi olacak?

Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetiminin lideri Mesut Barzani’nin öncülüğünde; Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla Ulusal Kürt Konferansının  toplantısı Erbil de devam ediyor,nasıl bir sonuç çıkacağı bilinmiyor ama çıkacak yol haritası bölgede bütün dengeleri alt-üst edeceği kesin.

Türkiye olarak bizim içte ve dışta politikamızı kökten sarsacağı tartışılmaz.

İç sorunlarını çözemeyen dört tarafını da düşman gören,dış politikada hiçbir öngörüsü tutmayan bir ülkenin bölgesinde belirleyici olması,bölgesel aktörlüğe soyunmasını kim ciddiye alır.İç düşmanları çok olanın dış düşmanı da çok olur.

Gezi olaylarını iç düşman gören;faiz lobisi,Yahudi diasporası,darbe provası diye okuyan bir zihniyet;dört ülkeyi ilgilendiren  kendisi de sorunun göbeğinde olan,bölgeyi aşmış uluslararası soruna dönüşmüş, Kürt sorununu nasıl çözecek?

İftar yemeklerinde belağat konuşmalarla amin çektirerek, dua ettirerek, alkışlattırarak sosyal ve siyasal sorunların üstesinden nasıl geleceksiniz?

Dış politikada top çeviriyorum havasın da hareket eden Erdoğan top toplayan durumuna düşmesi içler acısı.Ülke açısından söylüyoruz ama Başbakanı ve  onun dışişleri bakanı ve yandaş medyasını dinler ve okursanız dünya Erdoğan’a’ hayran onun yolunu takip ediyor.

Dünya bize hayranda bizi dış politikada bir tane ülkenin desteklememsi ve yanımızda yer almamasını nasıl açıklayacaksınız?

Kürt sorununun çözümü konusunda ömrünü vermiş bazı akademisyenler ve gazeteciler için demode olmuş yazarlar,diyerek (başta Cengiz Çandar’ı kastederek ) Başbakanın siyasi baş danışmanı ve AKP’nin yandaş medyasında hem de iki gazetesinde köşe yazarlığı yapmak, sorunlara vakıf olduğunuz anlamına gelmez,sözde düşünce diye ortaya koyduğunuz düşüncenin hayatta karşılığını hiç gördünüz mü?

Hangi konuda ortaya attığınız düşünceniz ve argümanınız tuttu gösterir misiniz?

Suriye de Esed’in size göre üç-beş aylık siyasi ömrü vardı,üçüncü yılına girdi  ve Esed günden güne güçlenerek iktidarını sürdürüyor..Mısırda askeri darbe olacağını mı öngördünüz,burnunun önünü göremeyen bir ülke dış dünyadaki gelişmeleri nasıl görsün, bu kadar siyasi körlük olur mu?

Gerçi bir şeyin altını çizerek belirtmeliyiz Kürt sorununun buraya gelmesinin sorumlusu AKP’e değil, hangi parti iktidarda olursa olsun sonuç değişmezdi..

Yalnız Erdoğan Kürt sorunu yok Kürt  kardeşlerimin sorunu var, bu ülkede Kürt değil terör sorunu var, demesi ve  PKK’yı küçümsemesi,ben olsaydım Abdullah Öcalan’ı asardım,Roboski katliamını her kürtaj bir Uludere,diyerek faillerini ortaya çıkartmaması Kürtlerde çok büyük güvensizlik yarattı.. Erdoğan,içe dönük milliyetçilik  sözleriyle bu işi geçiştirip bir dönem daha nasıl iktidarda kalırım havasında hareket etti, fakat  sorunlar dıştan ve içten  sarmalayınca ertelenmeyecek  duruma gelindi,siyasette  hazırlıksız yakalanınca da politik olarak tıkandı.

Nasıl bir çıkış yolu bulur, tünelde bir  ışık görünmüyor karamsar bir tablo çizmiyoruz,sorunlarla yüzleşirseniz sizde görürsünüz!.

Şurası kesin,nur topu gibi bir Kürt devleti komşumuz olacak ama bir de mi kalır daha mı fazla olur Kürt devlet sayısı; bunu bilmek için de kain olmaya gerek yok, yeni komşumuz ve komşularımızdan ilk önce hangisine hoşgeldine gideceğiz bakalım!.

Geline süreç sürpriz değil,küreselleşmeyi okuyamayanların değişmez kaderi bu.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums