KAYNANA DEMOKRASİSİ

  • 28.06.2013 00:00

 Bu adla bir yazı yayınlandı..Yazının özünü önemsediğim için  gündeme almayı uygun görürken;makalenin yazarı Fatih Üniversitesi sosyoloji öğretim üyesi Hüseyin Kalaycı’dan da ödünç aldım.(.Bu yazı 16.06.013 Tarihinde Radikal iki de çıktı.)

Yazar, kaynananın kızı ile gelinine bakışını ve anlayışını yorumladığı konuyu antlayım da, yazıyı okumayanların merakını gidermiş olalım;çarpıcı  olan  kaynananın kızı ve gelini açısından  demokrasi bakışını anlatıyordu..

“Kaynana, kızı için kendisinin kaynanasından çektiğini çekmesini istemezmiş ama  gelini için ise, gelinine kaynanasının  kendine uyguladığı yöntemi uygularmış,ben çektim gelinim de çeksin”,dermiş.

Bu kaynana demokrasisi sözü gerçekten Başbakan Erdoğan’ın demokrasi anlayışına, cuk, diye  oturuyor.

Bir dönem kendisine uyarlanan sözü şimdi kendine muhalif olanlara uyarlıyor Erdoğan.

Ne demişlerdi kendisine ulusalcı ve darbeciler” ne zaman ayaklar baş oldu.”

Şimdi ise Erdoğan Gezi olayları üzerine sokaklara dökülen yüz binler için söylüyor ”ayaklar baş oldu” diye.

Gerçekten ne farkınız kaldı size söyleyenlerle aranızda,söylem aynı ama zihniyet aynen devam ediyor.

Kızı için demokrasi isteyen, gelini için ise çektiğimi çekecek,diyen kaynana mantığı,değil mi bu?

Başbakan sürekli mağduriyetinden bahsediyor seçmen kitlesine; kendisine karşı oluşan muhalefet ve haberler,tepkiler çıkınca;bize neler çektirdiler sevgili vatandaşlarım,ah bir anlatsam inanamazsınız,kaynanasından çekmiş gelin misali.

Sana darbeciler hukuk dışı çektirdikleri için de bu toplum üst üste 7 seçim kazandırdı,yüzde 50 oyla da ödüllendirdi,yenilgi yüzü görmedin,daha ney istiyorsun,niye gerçekle yüzleşmiyorsun da, komplo teorileri üretiyor, mağduriyete oynuyorsun.Geline oyna demişler yerim dar,yer açmışlar yenim dar,demiş ya.

Sormazlar mı adama; kardeşim sen 11 bir yıldır iktidardasın ve hem de koalisyonsuz,parlamentoda yasa değiştirecek aritmetik güce sahipsin,ayrıca 10 yıldır yerel yönetimlerde de senin partin iktidarda, bu ne ağlaması ve mağduriyet edebiyatı,diye!.

Seçimi kazandığı gün 76 milyonun Başbakanıyım, açıkça söylüyorum bize oy veren veya vermeyenin hiç tereddüdü olmasın hepinize eşit mesafede hizmet edeceğim ve yaklaşacağım,diye balkon konuşması yapacaksın,herkesin de yüreğine su serpeceksin, desteğini alacaksın, aradan bir zaman geçince başarısızlığını ve politikandaki yanlışları anlatınca;din ve mezhep üzerinden tepki göstereceksin,geçmişte sistemin çektirdiklerine sığınacaksın.

 Silahlı ve sivil bürokrasinin dışında bu toplumda devletten dayak yemeyen,toplumdan izole edilmeyen,düşüncesinden,inancından ve kültüründen dolayı işkence görmeyen,kamusal haklardan mahrum edilmeyen biri varsa; parmağını kaldırsın da görelim.

Ağlayan gelin dermiş ya hem ağlarım hem de giderim,misali.

Yani aynı sorunları konuşmaktan,yazmaktan ve tartışmaktan sıkıldık ama  Başbakan bu konuları çözeceği yerde  polemik yapmayı huy edindi ve gelininden yakınan kaynana gibi sürekli şikayetçi oluyor..

Çok ta seviyor; hele grubunda veya çağrıldığı toplantılarda konuşurken muhalefet parti liderlerini,sürüsüne katılmayan medya mensuplarını ve gazeteleri, televizyon kanallarını tam bir sokak ağzıyla aşağılıyor ayar çekmeye çalışıyor, bu da yetmezmiş gibi;toplumun farklı katmanlarının,inanç ve mezhep boyutunda sinir uçlarıyla oynuyor.

Gezi direnişçilerinin polis şiddetinden kaçarak camiye sığınmaları üzerinden  dilinden düşürmediği camide içki içtiler sözü, ortada kanıtlayıcı ne bir görüntü var ne de bir sözlü itiraf,hatta canlı tanığı bire bir yaşamış,caminin müezzini böyle bir şey olmadı,demesine rağmen.Bir başka diline doladığı benim başörtülü bacılarımı taciz ettiler demesi,varsa böyle bir alçaklık ne duruyorsun ortaya çıkart,sizin mazeret üretme lüksünüz yok sorunların çözüm muhatabı sizsiniz,niye yakınıyorsunuz?

Bu iftiraları  yetmiyormuş gibi peşinden Reyhanlıda benim 53 Sünni vatandaşım öldü demesi yok mu,insana saç-baş yolduruyor.

Başbakan mezhepçi ve dinci  deyince de ;benim Alevi kardeşlerimi kışkırtıyorlar,diye yeri göğü inletiyor.

Gezi Parkı olaylarıyla içte ve yurt dışında yönetiminizin otoriterleşmeye yöneldiğini,demokrasiden uzaklaşıyor özel hayata müdahale ediyor,diye haberler,yorumlar ve kitlesel gösteriler ortaya çıkınca da; başlıyor komplo teorilerini sıralamaya Başbakan.

Yukarıda hatırlattığımız,mezhep ve Cami üzerinden yaptığınız konuşmaları dış güçler ve faiz lobisi mi yaptırdı,size?

Çoğunluk değil bireyim,senin gibi inanmıyorum ve yaşamıyorum beni yok mu sayacaksınız.

Bireyin ve azınlıkların senin “kaynana demokrasinde” yeri yok bunu anladık  ama küresel dünya da baş köşe konuğuyum.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums