Hazine ve Maliye Bakanlık portalı: Gülelim mi, ağlayalım mı?

  • 4.02.2020 00:00

 Hazine ve Maliye Bakanlığının portalı çok başvurduğum bir yer, Bakanın ve Bakanlığın performansının ötesinde düzgün veri yayınlıyorlar, kutluyorum.

Ancak, portalda çok ilgimi çeken bir sorun mevcut.

Bugünkü yazım son açıklanan ekonomik verilere, enflasyona, imalat sanayiinde başlayan kıpırdanmaya, büyüyen bütçe açığına ya da Merkez Bankasından Hazine’ye aktarılan ve çok tartışılmaya aday büyüklüklere ilişkin olmayacak.

Tekraren ifade ediyorum, Hazine ve Maliye Bakanlığı internet sitesi çok kullandığım bir site, özellikle ekonomi ve borçlanma sunumlarını çok kullanıyorum ve ekonomik konularla ilgili herkese de hararetle tavsiye ediyorum.

Ancak, siteye her girişimde beni çok rahatsız eden, psikolojik nedenlerini merak edebileceğim bir konu da var.

Siteye her girdiğinizde karşınıza Hazine ve Maliye Bakanının, Damat Berat Albayrak, rahatsız edici ölçüde, anlamsız sayıda resmi çıkıyor.

Bu yazıyı 3 Şubat günü yazıyorum.

Siteye giriyorsunuz, karşınıza önce Bakan olarak Damat Beyin resmi çıkıyor, bu da şart değil herhalde ama hadi bunu kabul edelim; hemen altında yine Damat Beyin başka bir resmi, konu gazetecilerle yaptığı röportaj.

Geliyoruz Bakanlığın haberlerine.

Önce bir Bakanlık açıklaması var, hayrettir, bu açıklamada Bakanın resmi kullanılmamış.

İkinci haberde Bakan Beyin resmi var: Berat Albayrak Davos’ta konuşuyor.

Üçüncü haber: Bakan Bey Sivas’ta İş Dünyası buluşmasında konuşuyor ve fotoğrafı.

Dördüncü haber: Bakan Bey Tokat’ta İş Dünyası buluşmasında konuşuyor ve fotoğrafı.

Beşinci haber: Bakan Bey Tekirdağ’da İş Dünyası buluşmasında konuşuyor ve fotoğrafı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı portalı adeta Sayın Berat Albayrak’ın şahsi tanıtım sitesi haline gelmiş bir görünüm veriyor; en azından görünüm bu.

Maalesef başka bakanlıkların internet siteleri için de durum biraz böyle ama ben vurguyu özellikle Berat Beyin sitesine yapıyorum çünkü en çok bu siteye giriyorum.

Bu siteyi ziyaret ettiğiniz zaman edindiğiniz izlenim tüm Bakanlığın bir kişilik bir bakanlık olduğu, tüm işleri Bakan Bey’in yaptığı.

Gerçek ise bu değil muhtemelen; “gülelim mi, ağlayalım mı” başlığından da muradım bu.

Bu siteyi muhtemelen Bakan Beyin kendisi düzenlemiyor, birilerinin yalakalığı mutlaka söz konusudur ama Türkiye gibi bir ülkenin Hazine ve Maliye Bakanlığına kadar gelebilmiş bir kişinin bu duruma müdahale edip sitenin en azından görünümünü tek kişilik bir Bakanlık görünümünden kurtarması şart.

Kendini bu kadar önemseyen, bir kamusal portalı adeta kendi propaganda aracına çeviren birine Hazine ve Maliye emanet edilebilir mi?

Bu soruyu herkesin kendine ve çevresine sorması lazım.

Üstelik bugün geldiği makamı aile ilişkileri çerçevesinde ele geçirdiği de sır değil.

İnançlı, dindar birinin kendini bu kadar öne çıkarması ile inanç ve din arasında ilişki kurmak da zor.

Ne yalan söyleyeyim, ben bu kültürden gelmiyorum ama kendine muhafazakâr diyen kişilerin siyasette daha farklı bir hal ve tavır içinde olmalarını bekliyordum.

Çok yanılmışım.  

Fransa Maliye Bakanlığının internet sitesine, portalına giriyorum, durum, görünüm hiç de bizimkine benzemiyor.

Giriş sahifesinin çok altında Bakanın resmi var ama yanında eski bakanların resimleri ile birlikte.

Anlaşılan iki farklı kültür ya da iki farklı yaklaşımla karşı karşıyayız.

Sizce hangisi daha doğru?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums