Ahmet Öztürk...Bartın-Amasra halkının yanındayız

Yaşanabilir Zonguldak Platformu Sözcüsü Ahmet Öztürk Amasra’da yapılmak istenen termik santralle mücadele eden Bartın

Ahmet Öztürk...Bartın-Amasra halkının yanındayız
10.04.2018 - 21:08
1493

 Yaşanabilir Zonguldak Platformu Sözcüsü Ahmet Öztürk Amasra’da yapılmak istenen termik santralle mücadele eden Bartın Platformu’nun yanında olduklarını bildirerek, herkesi, 16 Nisan’da Zonguldak İdare Mahkemesi’nde yapılacak santral ÇED iptali davası için Zonguldak Adliyesi’ne davet etti.

Yaşanabilir Zonguldak Platformu Sözcüsü ve Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk bir açıklama yaparak herkesi 16 Nisan’da Zonguldak Adliyesi’ne davet etti. Öztürk açıklamasında, “Bir akıl tutulması yaşanıyor. İktidarla kol kola girmiş bir paragöz şirket, bölgemizin cennet köşesi Amasra’ya termik santral yapmak istiyor. İldeki tüm yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, sendikalar, siyasi partiler, meslek örgütleri, sanatçı ve bilim insanlarının katılımıyla oluşturulan Bartın Platformu, Birleşmiş Milletler Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması gündemde olan Amasra’yı, Çatalağzı-Muslu bölgesine çevirmek isteyen gözü dönmüşlüğe karşı yıllardır mücadele ediyor. Platformun dünya sosyal tarihine girecek mücadelesine ve Bartın-Amasra halkının göz yaşartan direnişine karşın santrale ÇED olumlu raporunun verilmiş olması, karşı karşıya bulunduğumuz tehlikenin büyüklüğünü ortaya koyuyor. Tehlike ne kadar büyük, karşımızdaki güç ne kadar dehşetli olursa olsun, havamıza, suyumuza, toprağımıza, tarihi-kültürel değerlerimize sahip çıkacak, Amasra’ya bu kötülüğün yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

BÖLGE HALKININ 42 BİN İMZASI YOK SAYILDI

Öztürk açıklamasını, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bartın halkının, 42 bin ıslak imza ile santrale itiraz edip, süreç içinde konuyu dünyaya mal eden eylemler ortaya koymasına karşın,  Amasra’daki termik santral projesine ÇED Olumlu Raporu verdi. 42 bin başvurusu yok sayılan Bartın Platformu bu kez, ÇED Raporu’nun iptali istemiyle, 2.019 kişinin müdahil olduğu, dünyanın en büyük çevre davasını açtı. Davanın ilk duruşması 16 Nisan 2018 Pazartesi günü Zonguldak İdare Mahkemesinde görülecek. Bartın halkı davayı katılmak üzere, o gün, Zonguldak Adliyesi’ne gelecek. Yaşanabilir Zonguldak Platformu’nun tüm bileşenleri olarak bizler de, o gün, orada olarak Bartınlı hemşerilerimizin sesine ses katacağız. Aynı coğrafyada yaşayıp aynı acı kaderi paylaştığımız Bartın halkının yanında olduğumuzu tüm dünyaya ilan edeceğiz.  Tarihsel ve kültürel bağlarla bağlı olduğumuz Bartın’ın tarihsel ve doğal değerlerini, kendilerinden emanet aldığımız torunlarımıza bozulmadan aktarmaya kararlıyız” diyerek sürdürdü.

YÖREMİZDE BİR TANE DAHA SANTRAL BACASI İSTEMİYORUZ

Öztürk açıklamasını, “Fatih Sultan Mehmet’in ‘Çeşm-i Cihan’ dediği Amasra, yalnızca şehirleşmenin kötü etkilerinden, kirlilikten bunalan Zonguldaklıların soluklandığı bir cennet değil, tarihi ve doğal zenginliğiyle tüm insanlığın ortak mirasıdır. Buraya dünyanın en kirli yatırımlarından biri olan termik santral yapılması yalnızca bölgemize değil, tüm dünyaya, tarihe, kültüre, insani değerlere yapılmış açık bir saldırıdır. Buna göz yummayacağız. Tüm değerleri bir bir elden çıkarılarak doğası amansız bir şekilde tahrip edilen ülkemizin son kalan değerlerinden biri olan Amasra’ya sahip çıkacağız. Yaşama hakkımıza, doğamıza sahip çıkıyoruz. Akçakoca’da, Ereğli’de, Çatalağzı Muslu bölgesinde, Filyos’ta, Saltukova’da, Mugada’da, Amasra’da bir tane daha santral bacası görmek istemiyoruz. Bu amaçla 16 Nisan’da gerçekleşecek tarihi davanın da müdahiliyiz.  Yöremizdeki tüm belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, muhtarlar başta olmak üzere, tüm sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, sendikaların üye ve yöneticilerini 16 Nisan’da Zonguldak Adliyesi önünde buluşmaya davet ediyoruz” diyerek tamamladı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums