HDP aday adayları, Zonguldak’ta destek istedi...

HDP Zonguldak Milletvekili Aday Adayları Ali Topaloğlu ve Fahri Bozbaş, Alevi Kültür Dernekleri Zonguldak Şubesini ziyaret ederek, destek istediler.

 HDP aday adayları, Zonguldak’ta  destek istedi...
30.03.2015 - 18:59
1217

HDP Zonguldak Milletvekili Aday Adayları Ali Topaloğlu ve Fahri Bozbaş, Alevi Kültür Dernekleri Zonguldak Şubesi'ni ziyaret ederek, destek istediler.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayları Ali Topaloğlu ve Fahri Bozbaş, Alevi Kültür Dernekleri Zonguldak Şubesi’ni ziyaret ettiler. Ziyarette, Alevi Kültür Dernekleri Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Kaplan ve Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.

TOPALOĞLU: “VERECEĞİMİZ HER OY HDP’NİN BARAJI GEÇMESİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Ziyarette ilk sözü HDP Milletvekili Aday Adayı Ali Topaloğlu aldı. Topaloğlu, “2015 yılı Haziran ayında yapılacak olan seçimler, ülkemiz açısından son derece önemli. Bu güne kadar yapılan seçimlerden çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Halkların Demokratik Partisi olarak da biliyorsunuz seçimlere parti olarak giriyoruz. Bu anlamda da Zonguldak’ta bu mücadelemizi başlattık. Geçen hafta ilk ziyaretimizi Kilimli Halkevi’ne yaptık. İkinci ziyaretimizi de sizlere yapmayı uygun gördük. Çünkü sizi kendimize daha yakın gördüğümüz için sizinle olan görüşmemiz bir kardeşlik, dostluk havasında geçsin istedik. Yurt içinde, yurt dışındaki Alevi örgütleri bu seçimde HDP’yi destekleyeceklerini deklere ettiler. Hatta birkaç arkadaşımız da HDP listelerinden aday olacaklarını açıkladılar. Bu bizim için son derece önemli. Biz Zonguldak’ta yaşayan alevi kökenli arkadaşlarımızın, kardeşlerimizle de birlikte yol alabileceğimizi bu seçimin tarihsel açıdan da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Kamu yoklamalarına göre tam bir bıçak sırtı gibi görünüyor. HDP barajı geçemezse, teknik olarak Cumhurbaşkanı’nın talep ettiği belki bir anayasa değişikliğine de kavuşma ihtimalide yüksek. Bunun tek yolunun HDP’nin barajı geçmesiyle engellenebileceği çok açıktır. O anlamda da bu kentte vereceğimiz her oyun HDP’nin barajı geçmesine katkı sağlayacağı ve HDP’nin parlamento da hem barış süreci açısından hem de muhalefet etme açısından hem de AKP’nin giderek otoriteleşen yapısını engellemesi açısından son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz çok teşekkür ederiz” dedi.

BOZBAŞ: “BARAJI AŞARAK 60-70 MİLLETVEKİLİ HEDEFLİYORUZ”

Daha sonra söz alan HDP Milletvekili Aday Adayı Fahri Bozbaş, bölgedeki Alevi yurttaşların yoğunluğuna dikkat çekerek, “Özellikle Ortadoğu’da, Afrika’nın güneyinde, dünyada diyelim hatta mezhepler üzerine inançlar üzerine savaşların olduğu kanın aktığı bir süreçte Zonguldak gibi emek yoğunluklu bir kente çoğunlukla maden ocaklarında çalışmak için istekli gönüllü olarak göç eden insanlar vardır. Fakat inanç temelinde baktığımızda mezhepsel olarak diyelim biz öyle bir ayrım yapmıyoruz ama alevi inancından gelen toplumun buraya tamamen bir devlet zoruyla göç ettirildiğini biliyoruz. Buradan temellendirdiğimizde şu anda Zonguldak’ta özellikle belli semtlerde Ontemmuz, Kozlu Güney Mahallesi gibi belli bölgelerde özellikle Ereğli’de Gümeli’de Karakavuz’da ortak inançların temelinde bir araya gelen insanları görüyoruz. 7 Haziran 2015 seçimlerinde özellikle Halkların Demokrasi Partisi’yle ortaya gelen bileşenler barajı da aşarak, en azından 60-70 milletvekili katarak ülkenin 90 yıllık geçmiş tarihinde bir türlü üstesinden gelinemeyen bu anti demokratik yasalara anti demokratik uygulamaları bir şekilde yerine getirebilecek bu gücü oluşturacaktır. Bu anlamda çok hoş çok güzel bir bileşen oluşturan bir Alevi Derneği olarak burada olmamız bizi Zonguldak’ta Kilimli ilçesinde Halkevlerini ziyaretten sonra ikinci adım olarak burada sizi ziyaret etme gereğini bizde oluşturdu. Bu anlamda sizlerle birlikte olmaktan emekli bir maden işçi olarak çok mutluyum. Bu gücü daha da pekiştireceğimize inanıyorum teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KAPLAN: “SİYASETÇİNİN, SİYASETİN ROLÜ DE ÇOK ÖNEMLİDİR”

Alevi Kültür Dernekleri Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Kaplan ise, HDP’nin Alevi toplumuna yönelik yaklaşımlarını takdirle karşıladıklarını dile getirerek, şunlardı söyledi:

 “Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Halkların Demokratik Partisi’nin Alevi sorunlarıyla ilgili yaklaşımlarını takdirle karşılıyoruz. Bu konudaki samimiyetlerine de inanıyoruz. Tabii bir takım inançsal, kültürel, ırksal farklılıklarımız var. Bu farklılıkları da toplum olarak çok ciddi algılıyor değiliz. Bunun sebebi de bilgi boşluğundan kaynaklanmaktadır. Tabii ki burada böylesi bir toplumda siyasetçinin ve siyasetin önemi ve rolü de çok önemlidir. Ayrıca ülkemizde siyasete baktığımızda ne algılıyoruz genelde toplumun bu tür zaaflarından faydalanarak siyaseti kendi çıkarı için kullanan insanların daha çok olduğu daha da egemen olduğu hepimizce malumdur. Bu siyaseti birde topluma bir şeyler katma iyi niyetiyle hareket eden insanların da var olduğunu siyaset içinde kabul etmek durumundayız. Ben sizleri bu ikinci kategoriye koyuyorum. Siz siyaseti gerçekten ülkemize bir şeyler katma noktasında bu tür eksiklikleri toplumsal alandan orta yerden kalkabilmesi için kendinizden bir şeyler vermeye niyetli dostlarımız ve arkadaşlarımızsınız. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.”

Pusula Haber & Zonguldak

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums