HDP Bartın İl Başkanı Yalçın: “Saldırının arkasında MHP değil AKP var”

HDP Bartın İl Örgütü, bir grup genç tarafından parti binasına yapılan saldırıyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasında saldırıyı kınayan HDP İl Başkanı Kadir Şener Yalçın,

HDP Bartın İl Başkanı Yalçın: “Saldırının arkasında MHP değil AKP var”
16.05.2015 - 10:54
3131

HDP Bartın İl Örgütü, bir grup genç tarafından parti binasına yapılan saldırıyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasında saldırıyı kınayan HDP İl Başkanı Kadir Şener Yalçın, saldırının arkasında iddia edildiği gibi ülkücü gençlik olmadığını, HDP’nin 7 Haziran’da seçim barajını aşmasından korkan zihniyetin organize ettiğini söyledi. İl Başkanı Şener, “Saldırının arkasında HDP’nin barajı aşmasından çekinen ve böylece başkanlık sisteminin elden gitmesinden endişelenen zihniyetin bulunduğunu düşünüyoruz” diyerek üstü kapalı AK Parti’yi hedef gösterdi.

BARTIN HANGİ DALDA DAHA BAŞARILI OLUR ?

 HDP Bartın İl Örgütü,  saldırının arkasındaki güçleri açıkladı: “Saldırının arkasında MHP değil AKP var”Bartın’da Çarşamba akşamı 50 kişilik bir grup tarafından Yukarıçarşı’da yeni açılan HDP İl Örgütü binasına saldırı düzenlenmişti. Tekbir getirip sloganlar atarak parti binasına girmek isteyen grup, binaya giremeyince parti tabelasını kiremit atıp sopa ile kırmış, asılı olan ‘Termik santral istemiyoruz’ pankartını da aşağıya indirmişti. Olaylar, polisin mücadelesiyle büyümeden bastırılmış, sonrasında da tabelaya zarar veren 2 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı. HDP İl Örgütü, işte bu saldırıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Parti binasında düzenlenen açıklamada saldırıyı bir kez daha kınayan HDP Bartın İl Örgütü, saldırının arkasında iddia edildiği gibi MHP ve ona bağlı olan ülkücü gençliğin olmadığını söyledi. HDP’nin kavgacı siyasetten yana olmadığını tam tersi barışçı siyasetten yana olduğunu ifade eden HDP İl Başkanı Kadir Şener Yalçın, saldırının arkasında 7 Haziran genel seçimlerinde HDP’nin barajı aşmasından ve böylelikle başkanlık sitemini hayata geçirememekten korkan zihniyetin olduğunu söyleyerek üstü kapalı bir ifadeyle AK Parti olduğunu iddia etti. Saldırının gerçekleştiği günün gündüzünde sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ve tahriklerle  grubun örgütlendiği ifade eden İl Başkanı Yalçın, paylaşımlarda bulunan kişilerin ve kamere görüntülerinden de saldırıyı gerçekleştirenlerin polis tarafından tespit edildiğini ve haklarında suç duyusunda bulunacaklarını açıkladı.

“Saldırganlar tespit edildi”

Bartın Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı akşamı gösterdiği duyarlı müdahaleden dolayı teşekkür eden Yalçın, hem sözlü hem de yazılı açıklamalarda bulundu. HDP’nin 2.5 yıllık bir parti olduğunu ifade eden Yalçın, “2.5 yıl önce kurulan partimiz, 2 yıl öncede Bartın’daki oluşumunu tamamladı. Genel seçimlerden 3 ay öncede il örgütü olarak biz yönetimimizi oluşturduk. 3 gün öncede tabelamızı taktık. Ben aynı zamanda Bartın Platformu’nun da yürütmesinde bulunuyorum. Hem şahsım hem de il örgütüm Amasra’da kurulmak istenen termik santrale karşı bulunuyor. Bunun içinde parti binamıza ‘Termik santral istemiyoruz’ pankartını astık. Biz bu olayların olmasını istemezdik. Birileri durumdan vazife çıkarıp bu olayı gerçekleştirdiler. Saldırının yapıldığı günün gündüzünden Facebook üzerinden tahrik içerikli paylaşımlarda bulunarak örgütlenmeye başladı. Saat 11.00 gibi de saldırı görüntülerini gördük. Hem bu paylaşımları yapanlar, hem de saldırı gerçekleştirenler polis tarafından tespit edildi. Bu kişiler hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurumuzu yapacağız” dedi.

“AKP, HDP’nin barajı aşmasından korkuyor”

HDP’nin barajı aştığı takdirde Mecliste ciddi bir ana muhalefet partisi olacağını söyleyen Kadir Yalçın, “Bizim hiçbir siyasi partiyle hiçbir düşmanlığımız yok. Biz siyasi rekabetten yanayız. Radikal katılımcı demokrasi istiyoruz. Bunu yaşama geçirmeye insanlara en doğru şekliyle anlatmaya çalışıyoruz. İnsanların bunu çok iyi anlayarak bize oy vermesini istiyoruz.  AK Parti’nin cumhurbaşkanı gibi hareket etmekten kendini alamayan Cumhurbaşkanımızın partimize yönelik söylemleri gerçekten kışkırtıcı. Ve sadece ilimizde değil ülkemizin birçok yerinde partimize olan saldırılar çoğaldı. Bu saldırıların organize saldırılar olduğunu düşünmeden edemiyoruz. Biz barış için bütün partilerden daha çok çalışıyoruz. Bize saldırmak kimsenin işine gelmez. AKP dışında.  HDP barajı aşarsa AKP’nin belki de hükümet kuracak sayısı kalmayacak. AKP’nin ve AKP’li Cumhurbaşkanının da hırçınlığı bundan” şeklinde konuştu.

“HDP’liler sakin olmalı”

Saldırının barbarlık olduğunu belirten Yalçın, yazılı açıklamasında da “15 kişilik ırkçı grubun ellerine yetki geçse ülkeyi nasıl yöneteceklerinin kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Halkımızın sağ duyusunun bu tür şiddet dolu davranışları makul görmediğini, demokratik mücadele veren HDP’nin halka dönük mesajlarının doğru algılandığını biliyoruz. Bu ülkede kimin insanları ayrıştırıp bölmeye çalıştığı açıkça bu olayla ortaya çıkmaktadır. Bütün arkadaşlarıma ve HDP dostlarına sakin olmalarını özellikle rica ediyorum. Biz barışın partisiyiz. Hiç kimse ve hiçbir güç bizi provokasyona çekemez. O platform bize yabancıdır. HDP Genel Merkezinin ve hukuk büromuzun bilgisi var. Herkes çok sakin olsun lütfen. Bizi çekmek istedikleri platform bize uymaz. Bartın halkı da tüm Türkiye halkları da 7 Haziran’da gerekli cevabı alacaktır. Bizim mücadelemiz platformumuz orasıdır” ifadeleriyle HDP’lilerden tahrikler ve saldırılar karşısında sükûnet istedi. 

“MHP ile karşı karşıya getirilmeye çalışılıyoruz”

HDP Bartın Milletvekili Adayları Diren Cevahir Şen ve Nursait Tekgül’ün de yer aldığı açıklamada İl Başkanı Yalçın gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin “15 kişilik ırkçı grubun ellerine yetki geçse ülkeyi nasıl yöneteceklerinin kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” cümlesinin MHP’yi  ve ülkücü grubu mu işaret ettiğini sorması üzerine konuşan Yalçın, “Biz MHP’yi ve ona bağlı olan ülkü ocaklarını burada hedef göstermiyoruz. Bu cümleden kastımız çıkan güvenlik yasasının yerel yöneticilere verdiği çok geniş yetkiler var ve bu geniş yetkilere güvenerek insanlara zorbaca saldıran bir iktidar var.  Bu iktidarın bu insanları organize ettiğini düşünüyoruz. Bize bu söylemlerden vazife çıkaran insanların saldırdığını düşünüyoruz. Biz bu iktidar devam ederse neler olacağını bilemiyoruz.  Ki zaten bize saldıranların ülkücü grup olduğunu düşünmüyoruz. Öyle olsaydı daha kalabalık olurlardı. Bizi MHP ve ülkücü gençlikle karşı karşıya getirmek isteyen insanlar var. Ve bunun bu şekilde algılanması için bir komplo olduğunu düşünüyoruz. Biz arkadaşlarımıza her zaman sükûnet telkin ediyoruz. Biz savaşmıyoruz. Bartın küçük bir il. Bizler 7 Haziran’dan sonrada burada yaşamaya devam edeceğiz ve birbirimizin yüzüne bakacağız” dedi.

Selahattin Demirtaş’ı Bartın’a gelecek mi?

Yalçın, başka bir gazetecinin “HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Bartın’a gelecek mi?” yönündeki sorusunu da “Biz Eş Başkanımızı davet ettik. Genel Merkezden de bize ne evet dendi ne de hayır dendi. Genel Merkezimizin cevabını bekliyoruz. Ama gönlümüz Selahattin Demirtaş’ın gelmesinden yana” şeklinde cevap verdi.

“Bizi MHP’yle karşı karşıya getiremeyecekler”

HDP Bartın Milletvekili Adayı Diren Cevahir Şen ise saldırıyla ilgili olarak “HDP’nin barajı aşmasından endişe edenler bu saldırıları kışkırtıyorlar. Bu saldırının vebali HDP’nin barajı aşmasından endişe edenlerin boynunadır. Bizim kim Meclise girmemizi istemiyorsa bizi MHP’yle karşı karşıya getirmek isteyenlerde onlardır. Ama amaçlarına ulaşamayacaklar” açıklamasında bulundu.

“HDP’nin farklı olduğunu herkes görecek”

HDP Bartın 2. Sıra Milletvekili Adayı Nursait Tekgül de saldırı hakkında “Biz her siyasi parti gibi demokratik bir şekilde seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz provokasyona gelmeyeceğiz. Bize bir saldırı yapıldı biz de başkasına saldıralım şeklinde bir düşüncemiz yok. Biz barıştan yana olan bir partiyiz. HDP’nin farklı yenilikçi bir parti olacağını herkese göstereceğiz” yorumunda bulundu. HDP İl Yönetimi, basın açıklamasında ayrıca şuana kadar başka siyasi partilerden geçmiş olsun dilekleri almadıklarını da açıklamalarına ekledi.

Kaynak: Bartın Halk gazetesi

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums