Kral suçlu oğlunu değil onun çevresini değiştirecekmiş

  • 15.12.2018 00:00

 C'ın Kaşıkçı cinayetine ilişkin olarak dün söyledikleri, Suudilerin yine bir kulaklarından girip diğerinden çıkacağa benziyor...


İslam dünyasının açmazı
Cumhurbaşkanı yine çok açık ve seçik koydu meseleyi...
"- Amerika, CIA geldi dinledi.
Adam açık açık diyor ki ben kesmesini iyi bilirim diyor.
Niye çünkü morg mensubu. Bunların hepsi kayıtlarda var. Belgeleri yok etmek için bizden almak istediler.
Eninde sonunda denilen yere geldiler.
ABD Senatosu ne diyor? Suudi yönetimini suçluyor.
BM Temsilcisi isim vererek, 'Bu işin faili odur' diyor. Daha birçok şeyler çıkacak. Buradan çok şeyler çıkıyor.
Artık insanlar bunlara tahammül edemez. İslam dünyası da bu şekilde bir yere gelemez."

Kral öfkeliymiş
Evet... Ne derseniz deyin, Suudiler sadece kös dinlemeyi biliyorlar.
 Kralı Selman bin Abdülaziz, Cemal Kaşıkçı'nın katledilmesi nedeniyle başlayan krizi kontrol altına almak için ağırlığını koymuş.
 gazetesine göre, , Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak "öfkeli"ymiş. Kral aynı zamanda oğlu Veliaht  bin Selman'ın yakın çevresinde değişikliğe gidilmesini istemiş.

MBS'yi değil çevresini değiştirecekler
Prens Muhammed bin Selman'ın en yakın ve en etkili danışmanlarından olduğu belirtilen Suud el-Katani'nin görevine son verilmesinin ardından, medya ve siyasi görevlerde bulunan bazı kişilerle ilgili değişikliklerin olması bekleniyormuş.
'ın yakın çevresinde yer alan önemli diğer bir ismin de Katani'nin yakın arkadaşı ve aynı zamanda danışman Turki el Şeyh olduğu aktarılan Financial Times haberinde, Katani ve el-Şeyh'in aktivist, blogcu, din adamı ve işadamlarını hedef alan kampanyaları birlikte yürüttükleri ifade ediliyor.

İşin çapı büyüyor
Suudi Arabistan 'nin bölgedeki en zengin müttefiki. Bu ülke sade 'a karşı ABD kampanyasının en aktif üyesi değil.
Aynı zamanda 'de ve Fırat'ın doğusundaki ABD güdümlü oluşumları da Suudiler finanse ediyor. Ve bütün bu olayların merkezinde Muhammed bin Selman var. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Corker tarafından sunulan ve Kaşıkçı cinayetinden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ı sorumlu tutan ortak karar tasarısı ABD Senatosu'nda kabul edildiğine göre, önümüzdeki günler daha büyük olaylara gebedir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums