AKIL TUTULMASI ve VİCDAN...

  • 7.04.2014 00:00

 Burada ve çeşitli vesilelerle farklı mecralarda, pek çok kişi ile birlikte ben de defalarca yazmıştım. Seçimler R. T. Erdoğan ve kliğini asla AKLAMAZ demiştik. Öyle de oldu. İlk kez oy kullanan genç seçmenleri de katarak, yeni seçmen sayısına göre alınan oylar değerlendirildiğinde AKP, 2 milyon civarında oy kaybına uğramasına rağmen, seçimin birincisi oldu. Ama seçimin galibi olması kendisini rahatlatmadı. Her şeyden, her kıpırdanmadan, kontrolü dışındaki her gündemden rahatsız ve kuşkulu.


Son somut örnek ise, PAMİR için, muazzam bir sivil toplum dayanışması ile arama/kurtarma çalışmaları yapılması... Gelişmelere, birlikte bakalım...

* * *
» » İstanbul, (Sarıyer) Zekeriyaköy'de, anne ve babası uyurken evin kapısını açıp dışarı çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan 3,5 yaşındaki Pamir bebeğin cansız bedeni, komşu evin havuzunda bulundu. Sosyal medyanın yanı sıra ana akım medya TV'leri de arama çalışmalarını canlı olarak kamuoyuna duyurdu. Tam bir sosyal dayanışma yaşandı. Arama çalışmalarına iki bin civarında gönüllü katıldı.

* * *
» » R. T. Erdoğan'ın "sosyal medyayı kontrol altına almak için" bizzat örgütlenmesi 'buyruğu' verdiği "yandaş" 'trol hesapların' Pamir'le ilgili yazdıkları sosyal medyada tam tersi etki yaptı ve büyük tepki çekti.

Son dönemde twitter'de 800 bin takipçiye ulaşan, (Erdoğan'ın yakınından bir "Erdoğan karşıtı" olarak internette fenomen haline gelen) @FUAT AVNİ "trol hesapların" menşei olarak Twitter'de [Wake Up Attack @WUAttack] adlı hesabı işaret etti. Beraberce, önce Fuat Avni'nin yazdıklarına ve işaret ettiği hesaptan yazılanlara da bir göz atalım: 

» » fuatavni @fuatavni 
Bu çirkin hesabı Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ve Cevdet Akbay yönetiyor. Zihniyetin çirkefliği ve paranoyası..
---
fuatavni @fuatavni 22 sa.
''Dünyanın çatısı'' çökse AKP trolleri 'hükümete darbe girişimi' diye nara atacaklar.
Pamir ismi 'Dünya Çatısı' anlamına geliyor.
--

» » PAMİR OLAYI ÜZERİNE, "TROL HESAP" @WUAttack BAKIN NELER YAZMIŞ:

Wake Up Attack @WUAttack 22 sa.
Türkiye'de yılda 7000 çocuk kayboluyor. Şimdiye kadar sokaklara dökülmeyenler 3. Köprüye çok yakın bir bölgede güya arama yapıyor!
---
Wake Up Attack @WUAttack 22 sa.
Sözde Pamir'i arayanlar Zekeriyaköy ve Fener ormanlarında kamp kurmak için keşif yapıyor. Amaç bahara eylemle girmek olabilir mi?
---
Wake Up Attack @WUAttack 23 sa.
Pamir'i arayanlar Zekeriyaköy ormanlarında 3. Köprü inşaatını protesto etmeye başlarlarsa şaşırmayalım. Gezi & Gülen ittifakı iş başında!
---
Wake Up Attack @WUAttack 22 sa.
Bu sefer seçilen sembol daha manidar Kayıp bir çocuk Organize olanlar kendilerini vicdanın sesi olarak tanıtacak ve diğer herkesi suçlayacak.
---
Wake Up Attack @WUAttack 11 sa.
TR'de her saat ortalama 45 kişi yaşamını yitiriyor. Her ölüm acıdır ancak birini diğerine göre daha önemli saymak tehlikeli bir yaklaşımdır.
---
Wake Up Attack @WUAttack 21 sa.
ABD'de Pamir olayı benzeri hadiselerde ilk önce ölen çocuğun ailesi çapraz sorguya alınır.
---

» » T24'TEN HAKAN AKSAY DA DURuMUN VAHAMETİNE ŞÖYLE DEĞİNMİŞ:

T24 yazarı Hakan Aksay, 6 Nisan 2014 tarihli "Pis koku Pamir'in cansız bedeninden değil, çürüyen vicdanımızdan geliyor" başlıklı yazısında şunları yazıyor:

"...Berbat bir memleket olduk.
Acılarımızı bile temiz gözyaşlarıyla yüreğimizi sulayarak, belaltı vuruşlar olmaksızın yaşamayı beceremiyoruz.

İnternette, en başta da Twitter'da farklı sesler çıkmaya başladı.

Kaybolan çocuğun babasının - sanırım eski twitleri üzerinden yapılan "araştırmalar"a dayanılarak - "muhalif" olduğu, "Gezi'yi desteklediği", onun ve 3,5 yaşındaki çocuğun "Alevi" olabileceği yazıldı.

Pamir'in kaybolmasının, AKP'ye karşı mücadelede "kurnaz bir senaryo" ve "İkinci Gezi" olarak planlandığı öne sürüldü.

"Daha binlerce kayıp insan varken" bu konunun neden aniden medyada gündem olduğu sorgulandı.

Suriye'de öldürülen çocukların fotoğrafları yaygınlaştırılarak "daha önemli acılar var" vurgusu yapıldı.

Dahası, kimileri "Çapulcular Twitter'da organize olur, biz sandık başında" türünde mesajlarıyla, düşmanlıklarını - o an aktif olarak kullandıkları - Twitter'a da yöneltmeye çalıştılar.

"Berkin'den sonra şimdi de Pamir'i mi kullanıyorsunuz?" sorusu ortaya atıldı.

Kayıp çocuğun tanınması için kullanılan fotoğraflardan birinde "viral reklam" saptayan bile oldu..."

* * *
Sevgilerimle... / Yalçın Ergündoğan, 6 Nisan 2014, İstanbul.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums