Ey 27 Mayısçılar, neredesiniz?

  • 27.05.2019 00:00

 Rahmetli Başbakan Menderes’in ‘Bu millet kendisine hizmet edenleri unutmaz’ sözünü hatırlatmak isterim. Üzerinden 59 yıl geçmiş olmasına rağmen bugün Menderes ismi unutulmamışsa, hâlâ adına Menderes’in adı verilen çocuklar varsa, ülkenin doğusundan batısına kadar en ücra köyünde dahi onun siyah beyaz fotoğraflarına köy odalarında, evlerde rastlanıyorsa, bu sözün ne kadar doğru olduğuna bir kere daha hak vermek gerekir.

Bizzat işin içinde olanların, cunta mensuplarının sanırım biri hariç hepsi öldü fakat ‘27 Mayısçıların çoğu’ hâlâ aramızda dolaşmaya devam ediyorlar. ‘27 Mayısçılık’ bir ruh halidir ve elbette marazi bir ruh halidir, bir başka ifadeyle ‘kötücül ruhtur’. 27 Mayıs Cuntası mensuplarının hatıralarını okursanız, onların nasıl bir geri militarist/faşizan bir dünya görüşüne sahip olduklarını görebilirsiniz.

İLK DARBE

27 Mayısçıların bir kısmı, artık bir askeri darbeyi açıkça savunmanın iyi bir şey olmadığını fark ederek şimdilerde ya doğrudan ‘askeri darbeler kötüdür fakat Menderes’te Tahkikat Komisyonu yani bugünkü tabirle Araştırma Komisyonu kurdurttu’ diyerek darbenin suçunu darbeye maruz kalmış Başbakan’a yüklemeye çalışırken; bir kısmı da ‘27 Mayıs ülkemize 61 Anayasası’nı kazandırdı’ gibi bu geri anlayışı bir başka şekilde savunmaya çalıştıkları görülür.

Biz Türkler Anadolu’da kurduğumuz imparatorluklar ve nihayet Cumhuriyetimizle haklı olarak övünürüz ama bu topraklardaki tarihimizde, ilk kez halkın oylarıyla iktidara taşıdığı Demokrat Parti’yi ve onun unutulmaz Başbakanı Menderes’i, 27 Mayıs darbesiyle siyasetten uzaklaştıran, sonra onu ve iki arkadaşını katleden vahşetin üzerinde yeterince durmayız. Unutmayalım bin yıllık tarihimizin ilk seçilmiş Başbakanına karşı yapılan bu darbe, gerçekten utanç verici bir olaydır ki bugün bile bu darbeyi ve cinayeti türlü gerekçelerle savunan ahlaksızlara, demokrasi düşmanlarına rastlamak utanç vericidir. Bunlar, gün gelir 12 Martçı, gün gelir 12 Eylülcü veya 28 Şubatçı, gün gelir FETÖ’cü olarak milletin karşısına çıkarlar.

ESKİ VE YENİ

27 Mayıs darbesinin kurumlarını savunmanın, nasıl bir kötülüğe ortak olmak demek olduğunun açıkça yazılıp konuşulamadığı uzun bir dönem yaşanmıştır. Bugün bunlar konuşulup eleştiriliyorsa, şüphesiz bu Türkiye’nin demokratikleşme sürecinin neticesidir. Devlet yapısının demokratik bir düzene kavuşturulması mücadelesinden rahatsız olanların, Başkanlık Sistemi’ne geçilmesini demokratikleşme için bir fırsat olduğunu kabul etmeyenlerin, bunun kurumsal mekanizmalarının, yapısal düzeninin oluşturulmasını engellemek isteyenlerin zihniyetini araştırdığınızda karşınıza 27 Mayısçı militarist/faşizan anlayışın çıktığını görürsünüz.

‘Eskiye dönelim, Parlamenter Sistem iyi bir sistemdi’ diyenlerin özlediği siyasal sistem, merkezinde militarist ideolojinin ve 27 Mayıs’ın kurumlarının hâkim olduğu, Meclis’i, millet iradesini yok saydığı bir sitemdir. Ey 27 Mayısçılar, Türkiye’nin yürüyüşünü geriye çevirme çabalarınız boşunadır; ‘Millet kendisine hizmet edenleri unutmadığı’ gibi kötülük edenleri de unutmayacaktır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums