ABD’nin FETÖ şefini verme tarihi belli mi?

  • 20.06.2018 00:00

 Siz bakmayın ABD sanki FETÖ dosyalarında eksiklik varmış da onun için o alçağı Türkiye’ye iade etmiyormuş diye tartışanlara… ABD’nin dünya çapında yürüttüğü operasyonlar öncesinde çeşitli servisler vasıtasıyla hangi ülke hedefteyse orada nasıl çalıştığını, yerli unsurlardan devşirerek hangi kontrol noktalarını oluşturduktan sonra harekete geçtiğini gösteren birçok örnek vardır.

Türkiye’nin NATO’ya girmesinden sonra öncelikle istihbarat ve askeri ilişkiler üzerinden yürütülen devşirme işlemine maruz kaldığını gösteren olayları hatırlamak gerekir. ’12 Mart’ta CIA parmağı’ bulduğunu iddia edenler; 27 Mayıs’ta olduğu gibi 9 Mart ve 12 Mart’ta da bütün darbelerin, bırakınız parmağı, doğrudan CIA eliyle tertip edildiğini anlamayacak kadar kör müdürler? Bu sebeple mi, Türkiye’nin demokratikleşmesine karşı her operasyonda görev almak üzere koşturmaktan geri kalmamaktadırlar! Açıktır, sistem Türkiye’nin demokratikleşmesini Batı vesayetinden çıkmak, kendi denetiminden uzaklaşmak olarak gördüğünden, ordu içinde cuntalar oluşturarak gerekli müdahaleleri yapmak için sürekli teyakkuz halindedir. Kontrolden çıkan Türkiye’ye tahammülleri yoktur.

Kimin fetö’sü

FETÖ yapılanmasına hâlâ bir dini grubun kendi başına örgütlenmesi olarak bakan ‘safların’olayı anlamadığını görmek şaşırtıcı değildir, hele muhalif siyasetçi ve sözüm ona gazeteci-yazar ya da kendinden menkul ‘aydın’ sıfatlı adamların AK Parti’yi suçlayarak FETÖ’yü bu dönemin ürünü olarak göstermeye çalışmalarına bakınca zaten işin şaşılacak tarafı da kalmamaktadır.

Bunlara bakıp ‘insan olup bitenden bu kadar nasıl habersiz olur, bunlar nerede yaşamaktadırlar’diye sormaktan başka bir şey yapamıyorsanız üzülmeyiniz; bu ülkede 27 Mayıs başta olmak üzere darbeleri ‘devrim’ diye alkışlayanların bulunduğu ve üstelik kendilerine aydın denilmesinden utanmadan 16 yıldır yapılan her seçimi kazanan Erdoğan’ın da böylesine bir alçak darbeyle devrilmesini uman, bundan memnun olup, alkışlayan, alkışlayacak olanların varlığını unutmamak gerekir.

FETÖ yapılanması doğrudan doğruya Soğuk Savaş ikliminin ürettiği ilişkilerin ürünüdür ki İran Devrimi sürecinde Ortadoğu’da en güvenilir rejimi ve adamı Şah’ı kaybeden ABD, Sovyetler’e karşı ‘Yeşil Kuşak’ projesiyle başta Türkiye, Pakistan, Arap Yarımadası eksenli bir set oluşturmak istemiştir. Bunun için demokratik yönetimlere güvenmeyeceğine göre, iki önemli araca müracaat edilecektir. İlki başından beri kullandığı cuntacı askerler; diğeri sivil alanda örgütlediği dini yapılanma.

İşte tarih

“Tam da burada FETÖ darbesinin neden 15 Temmuz’da devreye girdiğini anlamak mümkündür. Çünkü Türkiye demokratikleşmede mesafe kat ettiğini, Batı vesayetinden çıktığını ABD’nin Ortadoğu siyasetini reddederek, İsrail meselesinde ve BM’de ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek dönülmez bir yolda olduğunu ortaya koymuştur. Artık Soğuk Savaşın olmadığı bir dünyada FETÖ ancak bu iş için, Türkiye’yi yeniden kontrol etmek için, darbe yapmak üzere kullanılabilirdi.”

Şimdi soru şudur: FETÖ darbe girişimi başarısız olduğuna göre, faşist cemaatin cunta şefini Türkiye’ye vermezler mi? Bu, ABD’nin bu yapılanmayı tasfiye etmesi anlamına gelir ki bu da Türkiye ile ilişkilerinin normalleşmesini gerektirir. Bunun ilk şartı, önümüzdeki seçimde demokratikleşmeyi daha ileri bir aşamaya taşıyacak sistem değişimi yönünde bir halk iradesinin çıkması, Erdoğan’ın Başkan seçilmesidir. İkincisi ise, ABD’nin bu cemaat cuntası üzerinden artık bir şey yapma kabiliyetinin kalmadığını anlamasıdır. Bu ise FETÖ’yle mücadeleyi başarıyla tamamlamaktan geçmektedir. Bu karar da 24 Haziran’da verilecektir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums