NYT üzerinden Erdoğan’ı bitirin talimatı!

  • 27.05.2015 00:00

 Üst akılın çekip çevirdiği önemli yayın organlarından biri olan New York Times’in Türkiye aleyhine yaptığı yayınları bilmeyen yoktur. Türkiye’yi hala sömürge ülkesi zannedenler, bu ve buna benzer yayın organları üzerinden güya ülkeye ayar vermeye kalkıyorlar. Üst akıl, vakti zamanında dizayn ettiği kuruluşlara dönük yapılan her itirazı, bu minvalde geliştirilen her yerli ve özgün politikaları kendine yapılmış bir tehdit olarak görüyor. Kendi tesis ettiği organları koruma içgüdüsü de diyebilirsiniz buna. Yıllardır ülke üzerinde hegemonya kuran, iç ve dış politikalarını belirleyen kısacası ülkeyi teslim alan üst akıl ve işbirlikçileri için artık yolun sonu göründü. Yıllardır kontrol altında tuttukları ülke artık ellerinden çıkmak üzere. Hükümet olduğu günden bu güne ülkeyi hem içeriden hem de dışarıdan teslim almak isteyen derin yapılara karşı amansız bir mücadele veren Erdoğan, ülkesini özgürleştirdikçe, zenginleştirdikçe, dağılan farklı kesimlere diri ve güçlü olalım şeklinde birlik mesajları verdikçe, bölgede ben de varım dedikçe kısacası ülkesi için tam anlamıyla bir bağımsızlık savaşı verdikçe,dünya beşten büyüktür meydan okumasıyla da üst akılın tüm planlarını boşa çıkardıkça doğal olarak sömürgeci zihniyetin hedefinde oluyor. Çünkü böyle bir lidere alışık değillerdi.

Üst akıl nezdinde makbul gören lider profili bellidir. Türkiye’nin dışarıdan belirlenen politikalarına itiraz etmeyen, IMF’e boyun eğen, kendi yerli savunma sanayisini kurmayan, büyük projeler gerçekleştirmeyen, çözüm süreci ve barışı ağzına almayan, medya organlarının hükümet yıkmalarına ses çıkarmayan, laiklik kisvesi altında İslam’ın yaygınlaşmasına müsaade etmeyen, medeniyetin yeniden inşası gibi batı zihniyetini ürküten söylemlerde bulunmayan pasif, basiretsiz, seviyesiz, korkak liderler onların tercih ettiği lider türündendir. Erdoğan’ı bu yüzden sevmiyorlar ve diktatör olarak görüyorlar. Yıllardır gizliden gizliye büyüttükleri yapılara rağmen Gezi ve 17-25 Aralık’ta kurdukları tuzaklara/darbe teşebbüslerine rağmen bir türlü deviremedikleri Erdoğan’dan artık bir şekilde kurtulmak niyetindeler. Erdoğan için açıkça İslam ülkeleri üzerindeki emellerimiz için “yanlış adam” diyemediklerinden komik gerekçelerle “tek adam” diyorlar. Bu algı ne yazık ki içeriden de üretiliyor. Biliyorsunuz bir süre önce New York Times gazetesinin “yazı işleri kurulu”, Türkiye'de yaşanan seçim süreciyle ilgili “Türkiye üzerindeki kara bulutlar” başlıklı bir yazı kaleme aldı. 

Türkiye’deki demokrasi seviyesiyle yakından ilgilenen bu sözümona pek özgürlükçü Türkiye sevdalısı gazeteye göre "Türkiye'deki kritik genel seçimlere iki hafta kala, tansiyon yükseliyormuş. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren bazı kesimlerse, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçimleri kazanmasını sağlamak için yeni bir baskının başlamasından korkuyor-muş. NYT, Türkiye’nin en özgürlükçü en vatanperver gazetesi olan Hürriyet gazetesine Erdoğan'ın karşı çıktığı bir başlıktan ötürü yapılan suç duyurusuna da pek içerlemiş! Hele ABD'de gönüllü sürgünde bulunan İslamcı vaiz Fethullah Gülen'le bağlantılı çok sayıda medya organının yasaklanmasını istemek ise aman Allah’ım alışılmadık biçimde karanlık ve korku vericiymiş! Sayın Erdoğan ise “doğruyu söyleyenlere” karşı giderek hasmane bir tavır takınıyormuş! Sonuç: Gereği düşünüldü. ABD ve Türkiye'nin diğer NATO müttefikleri, onu bu yıkıcı yoldan geri döndürmeye çalışmalı. ‘Yani siz onu darbeyse darbe, asmaksa asmak şeklinde de anlayabilirsiniz!

ABD Göreve!

Şu gazetedeki cesarete bakar mısınız?  Erdoğan’ı ne pahasına olursa olsun devirin talimatı verebiliyor! NYT, bu örgütün bir savcısının Erdoğan’ın sonu Menderes gibi olacak tehdidinde bulunmasını sanırım fikir özgürlüğü çerçevesinde değerlendiriyor olmalı. Aynı şekilde bu ülkede hükümet yıktım diyen, Erdoğan’ı Mursi üzerinden tehdit eden, darbelerde aktif rol oynayan, tek suçu Kürtçe şarkı söylemek olan bir sanatçıyı ölüme götüren yayınların mimarı bir gazeteyi de masum ilan ediyor!  Artık içerideki hain yapılanmaların başaramadığını gördüklerinden NATO ülkelerini ve ABD’yi göreve çağırıyorlar. Ordudan umudunu kesen içimizdeki Kurdoğlular ise artık bundan böyle NATO ve ABD göreve! çağrılarında bulunurlar! Son 10 yıldır elimden geldiğince tek bir gerçeği haykırıyorum. Bir imparatorluk bakiyesi olan Türkiye, eninde sonunda tüm engellemelere rağmen kadim medeniyetini yeniden inşa edecek ve dünyanın en özgür en demokratik ülkelerinden biri haline gelecektir. Bugün ülkenin başında kara bulutlar yok. Asıl başımızdaki kara bulutlar sizdiniz. Yıllardır üzerimize kara bulut gibi çöken ve bizi tarihimizden, insanlığımızdan, özgüvenimizden farklılıklarımızdan uzaklaştıran bizi her geçen gün fakirleştiren, üçüncü sınıf dünya vatandaşı yapan hep sizin tuzaklarınız, operasyonlarınız ve o köhnemiş zihniyetinizdi. Oysa bugün “kara bulutlar” gerek ekonomik, gerekse demokrasi anlamında her geçen gün uçuruma yuvarlanan tek sermayesi masum Müslüman kanı olan batının üzerindedir.

Ne yaparsanız yapın ne kadar tuzak kurarsanız kurun ve ne kadar algı üretirseniz üretin, yetmedi NOTA ülkeleri ve ABD’yi de göreve çağırın. Lakin bunun bir faydası olmayacak. Türkiye öyle bir yola girdi ki artık buradan dönüş yok. Bu ülkede milyonlarca insan artık gerçeği gördü. Kimin nereye hizmet ettiğini ve hangi duygu ve düşünceye sahip olduğunu artık çok iyi biliyoruz. Bir elimize güneşi diğer elimize de ayı verseniz biz bu davadan bir adım geri atmayacağız. İnadına Kürtlerle ve diğer farklı kesimlerle barış ve ittifak diyeceğiz. İnadına sivil anayasa, inadına birlik, inadına özgürlük ve demokrasi, inadına Ortadoğu ve İslam ülkelerinin birliği, diriliği diyeceğiz. Sizin anlayacağız inadına “insan” diyeceğiz, insan! Kısacası bu ülkenin yükselişini asla ama asla engelleyemeyeceksiniz. Sizin devriniz çoktan kapandı.

Twitter.com/sivildemokrat
ufukcoskunn@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums