Varlık barışı 6 ay daha uzuyor; yurt dışına çıkış harcı 50 liraya çıkarılıyor

Varlık barışı 6 ay daha uzuyor; yurt dışına çıkış harcı 50 liraya çıkarılıyor
8.07.2019 - 17:14
619

 AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ekonomi ağırlıklı yeni bir torba yasanın ayrıntılarını açıkladı. Buna göre, Varlık barışı 6 ay daha uzatılacak, yurt dışına çıkış harcı 15 liradan 50 liraya çıkarılacak, klonlanmış IMEI ile kullanılan telefonlar 250 lira karşılığında sisteme entegre edilecek.

Ayrıca Merkez Bankası kanununda da değişikliğe gidilerek, Yedek Akçe olarak ayrılan oranlar Türk Ticaret Kanunu ile uyumlu hale getirilecek. Açıklamada bulunan Muş, konuya ilişkin olarak, "Kanunda belirtilen düşüşler yapıldıktan sonra yüzde 10 olarak yedek akçenin ayrılmasını teklif ediyoruz dedi.

Öte yandan Muş, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasına ilişkin yapılan eleştirilere de yanıt verdi. 375 sayılı KHK'nın ek 35. maddesini kaynak gösteren Muş, "Kamuoyunda cuma gününden itibaren Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alımının hukuksuz, kanunsuz olduğu ile alakalı pek çok açıklama yapıldı. Bunlar doğru değilir. Cumhurbaşkanı'na böyle bir yetki sunulmaktadır. Yapılan uygulama hukukidir. Herhangi bir tartışma söz konusu değildir" diye konuştu.

AKP'li Mehmet Muş'un açıklaması şöyle:

Varlık barışı uzayacak

"Varlık barışını 6 ay daha uzatmayı teklif ediyoruz."

Merkez Bankası kanununda değişiklik

"Merkez Bankası'nın kanununda değişikliğe gidiyoruz. Yedek akçe olarak ayrılan oranları Türk Ticaret Kanunu ile uyumlu hale getiriyoruz. Kanunda belirtilen düşüşler yapıldıktan sonra yüzde 10 olarak yedek akçenin ayrılmasını teklif ediyoruz. Bu aynı zamanda Türk Ticaret Kanunu ile uyumlu hale gelmiş olacaktır. Gene zorunlu karşılıklarla ilgili pasif tarafında değil, aktif tarafına da bakmak suretiyle bu karşılıkların belirlenmesi adına Merkez Bankası'na bazı yetkiler vermeyi teklif ediyoruz."

Yurt dışına çıkış harcına zam

"Yurt dışına çıkış harcının 15 TL'den 50'ye çıkarılmasını teklif ediyoruz."

Klonlanmış IMEI ile kullanılan telefonlar

"Yurda farklı şekilde sunulmuş, klonlanmış IMEI ile kullanılan telefonlar 4 ay içinde kapatılacak. Telefonların sisteme dahil olması için bir yıl içinde 250 TL yatırılması halinde sisteme entegre edilecek. Bu kanun yürürlüğe girdikten sonra yurda sokulan klonlanmış IMEI'ye sahip telefonlar hiçbir şekilde iletişime açılmayacak."

Mali şirketlerin borçları yapılandırılacak

"Mali sistemde bulunan firmaların borçlarının yapılandırılması için bir düzenleme getiriyoruz. Geçmiş dönemde İstanbul Yaklaşımı olarak yapılan buna benzer bir sistem kurulmasını öngörüyoruz. 2 yıllık sürede şirketler kanunda belirtilen şartlar ve çerçeve içinde şirketlerin müracaat etmesi halinde belli başlı teşvikler olacak ve borçlar bankalar tarafından yapılandırılacaktır. Burada bir çerçeve anlaşması ortaya konacaktır."

"Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınması hukukidir"

"Biliyorsunuz Merkez Bankası Başkanı'nın görev değişikliğiyle ilgili farklı spekülasyonlar var. Bununla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından 375 sayılı KHK'nın ek 35. maddesinde bir değişiklik yapılmış. Burada, şöyle bir ifade var; 'Cumhurbaşkanınca süreli atanan üst kademe kamu yöneticilerinin ilgili kanunlarda öngörülen görevden alma gerekçeleri yanında kurumsal hedeflere ulaşılamaması nedeniyle süresi tamamlanmadan görevden alınabilirler.' Dolayısıyla kamuoyunda cuma gününden itibaren Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alımının hukuksuz, kanunsuz olduğu ile alakalı pek çok açıklama yapıldı. Bunlar doğru değilir arkadaşlar. 375 sayılı KHK ile bu düzenleme yapılmak suretiyle kendi kanunlarında görevden alınma sebeplerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı'na böyle bir yetki sunulmaktadır. Yapılan uygulama hukukidir. Herhangi bir tartışma söz konusu değildir."

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums