"Koçun uçağına bakarken öbürünü unuttuk; peki, Binali Yıldırım kimin uçağıyla uçuyor?"

13.06.2019 - 14:05
809

 Cumhuriyet Barış Terkoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan iki ismin Ramazan Bayramı'nda İstanbul'un dışına gitmek için kullandıkları uçaklarla ilgili olarak bir yazı kaleme aldı. "Koç'un uçağına bakarken öbürünü unuttuk" diyen Terkoğlu, AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın kullandığı Çalık grubuna ait uçağı hatırlattı.

Terkoğlu, Çalık - Albayrak ve Feza grubu ilişkisini irdelediği "Binali Yıldırım’ın bindiği uçak" başlıklı yazısının bir bölümünde şunları kaydetti:

Binali Yıldırım kimin uçağıyla uçuyor? CHP’nin açıklamasında satır arası kaldı. O da Ahmet Çalık’ın sahibi olduğu Çalık Holding’in Challenger 605 tipi uçağını kullanmıştı. İşte tuhaflık burada başlıyor. Koç Grubu’nu tartışıyoruz da Çalık’ı neden hiç konuşmuyoruz?

TIKLAYIN: Binali Yıldırım'ı tek sıra hâlinde memleketinden uğurladılar

Eminim pek çok kişi AKP’den önce adını bile bilmiyordu. Daha çok Türkmenistan merkezli yatırımlarıyla büyümüştü. Erdoğan döneminde medyadan enerjiye, inşaattan madenciliğe bir dev oldu. 31 Mart 2007’de kaderi bir kez daha değişti. Şirketin CEO’luğuna Damat Berat Albayrakgetirildi. Çalık Grubu’nun adı Albayrak ile anılır oldu. 
Devlet destekli birçok projeyi alarak hızla büyüyen grup, TMSF’nin Aralık 2007’de satışa çıkardığı Sabah-ATV’yi 1.1 milyar dolara kapattı. Kredi için ise devlet imkânları seferber edildi. Üç yıl ödemesiz ve on yıl vadeli kredi, Halkbank ve Vakıfbank’tan sağlandı. 


Ya sonra? 
Çalık, Sabah Grubu’nu tuhaf şekilde 17-25 Aralık operasyonlarının olduğu hafta sattı. Doğal olarak satış AKP-FETÖ kavgasının göbeğine düştü. Bu arada Albayraklar (Berat-Serhat) satıştan sonra da ATV-Sabah Grubu’nda kalıp medyanın kaderini belirlemeye devam etti. 
Gelelim konumuza... 
Çalık’ın adı yıllarca Fethullahçılarla anılmıştı. Öyle ki satılmadan önce “Sabah-ATV-Zaman- STV Grubu” olarak yazılıyordu. Nedeni sadece Sabah-ATV’nin Gülen’i öven yayınları değildi. 
Zaman gazetesinin künyesinde “İmtiyaz Sahibi: Ali Akbulut” yazıyordu. Akbulut; Zaman’dan Aksiyon’a STV’den Cihan Haber Ajansı’na kadar tüm FETÖ medyasını barındıran Feza Gazetecilik’in sahibiydi. Üstelik Bank Asya’nın sermayesi de FETÖ imamı Akbulut’un elindeydi. 
Peki, Akbulut ile Çalık’ın ne ilişkisi var? 
Keşke sermaye evliliklerinin kitabını yazsak... 
Akbulut; Çalık’ın kız kardeşi Şükran Hanım’ın eşi, yani Çalık’ın eniştesi. Öte yandan bu bir akraba evliliği. Zira Çalık ile Akbulut aynı zamanda teyze çocukları. 
Sadece akrabalık bağı değil... 
Ali Akbulut bir zamanlar Çalık Grubu şirketlerinde yönetim kurulu üyesiydi.

Yazının tamamı için tıklayın

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums