Abdullah Öcalan: “Ne görüşme kanallarının tamamen açıldığını ne de kapandığını söyleyebilirim”

Abdullah Öcalan: “Ne görüşme kanallarının tamamen açıldığını ne de kapandığını söyleyebilirim”
7.06.2019 - 15:33
586

 Ağırlaştırılmış müebbet cezasından hükümlü Abdullah Öcalan, Ramazan Bayramı dolayısıyla kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştü. Öcalan, kardeşi aracılığıyla “Ne görüşme kanallarının tamamen açıldığını, ne de kapandığını söyleyebilirim. Biraz beklemek gerek” mesajını iletti. 

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Öcalan, Ramazan Bayramı dolayısıyla kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştü. Mehmet Öcalan, ağabeyiyle bir saatlik görüşmede Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerden Şengal’in son durumuna, Türkiye siyasetine ve açlık grevlerine dair pek çok konuda konuştuklarını aktardı. 

Açlık grevleri: “Ancak bir yere kadar uygulanabilir”

Mehmet Öcalan, ağabeyinin açlık grevlerine ilişkin sözlerini şöyle aktardı: “Açlık grevleri bir eylem yöntemi, ancak bir yere kadar uygulanabilir. Bir yerden sonra ise herkese zarar verebilir. Bu aşamadan sonra daha çok demokratik halk eylemliklerinin geliştirilmesi gerekiyor.”

“Çözüm için yeni yöntemler geliştirilmeli”

Öcalan’ın, hem Türk hem de Kürt siyasetine dönük eleştirileri olduğunu da ifade eden Mehmet Öcalan, şunları söyledi: 

“Hem devlet hem de PKK’nin çözüme dair yeni yöntemler geliştirmesi gerektiğini belirtti. Yine ‘Ölümler üzerinden bir çözüm bulunamaz. Sorunun çözümüne dönük, onurlu bir barışa gidecek yöntemler geliştirilmeli. İmha politikaları ile bir çözüm bulunamaz’ dedi.”

Görüşme kanallarının kapanması yıkım getirir”

Mehmet Öcalan, ağabeyine İmralı’da başlayan görüşlerin devam edip etmeyeceği yönünde bir soru yönelttiğini de ifade etti. Öcalan’ın bu soruya yanıtı şöyle oldu: “Ne görüşme kanallarının tamamen açıldığını söyleyebilirim ne de kapandığını söyleyebilirim. Biraz beklemek gerek. Eğer ki bu kanallar tamamen açılırsa herkes için iyi bir şeydir. Ancak tamamen kapanırsa herkes için yıkım getirecektir.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums