Dünyanın en büyük su altı yanardağı keşfedildi

Dünyanın en büyük su altı yanardağı keşfedildi
28.05.2019 - 19:28
694

 Afrika kıtasına bağlı bir ada olan Mayotte Adası'nda büyük bir volkanik patlama keşfedildi. Yapılan araştırmalar sonucu adaya yakın bir mesafede su altında bir yanardağ olduğu tespit edildi.

Afrika kıyılarındaki garip bir sismik olay, bilim insanlarını büyük bir keşfe yönlendirdi. Bilim insanları, şimdiye kadar keşfedilen en büyük su altı vokanik patlamasının keşfini gerçekleştirdi.

webtekno.com’da yer alan habere göre patlama, Kasım 2018'de Hint Okyanusu'ndaki Madagaskar ve Mozambik arasında bulunan Mayotte adasının hemen dışında kaydedilen garip bir sismik olayı da açıklayabilir. Araştırmacılar bu olayı dünyayı çevreleyen sismik bir uğultu olarak nitelendirdi, ancak kimse bunu neyin tetiklediğini çözemedi.

Uğultu, tek ve çok düşük bir frekanstaydı. Bu garip olarak nitelendirildi çünkü sismik dalgalar genellikle birçok frekansta ses çıkartıyor. Dahası, genellikle depremlere eşlik eden "p dalgası" veya "s dalgası" neredeyse hiç tespit edilemedi. Mayotte adası, gizemli olaydan sonra inanılmaz bir şekilde bir kaç santim güneye ve doğuya taşındı.

Bilim insanlarının artık bu konu hakkında bir fikirleri bulunuyor. Science dergisine göre bu garip sismik uğultu, muhtemelen yeni bir su altı yanardağının oluştuğuna işaret ediyor.

Okyanus tabanından yaklaşık 0,8 kilometre yükselen yanardağın 3,1 mil kök uzunluğu bulunuyor. Ve Mayotte'nin doğu kıyılarına yaklaşık 50 km uzaklıkta bulunuyor. Yanardağın sadece 6 ay içinde ortaya çıktığı düşünülüyor.

Garip "sismik uğultu" ya ek olarak, büyük bir şeylerin gerçekleştiğine dair başka ipuçları da bulunuyordu. National Geographic’e göre Mayotte adası sakinleri, geçen yılın ortasından bu yana, 2018’de bölgede kaydedilen en büyük deprem olan 5,8'lik deprem de dahil olmak üzere neredeyse her gün 1.800’den fazla deprem hissedildiğini bildirdi.
 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums