Ekrem İmamoğlundan Selahattin Demirtaş çıkışı

Ekrem İmamoğlundan Selahattin Demirtaş çıkışı
28.05.2019 - 19:17
544

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı YSK'nin verdiği kararla elinden alınan ve mazbatasını geri almak için 23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine hazırlanan Ekrem İmamoğlu, canlı yayında gazeteciler Deniz Zeyrek, Nagehan Alçı ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

'ÜLKENİN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR DİLLE SÜREÇ YÖNETTİ'

Gazeteci Deniz Zeyrek'in, "HDP seçmenleriyle temas halindeyim. Şunu duydum, 'Kararımda etkili olan şey Demirtaş'ın attığı tweet.' Siz de Demirtaş ile ilgili açıklama yapmıştınız. O da karşılık bulmuş. Bu konudaki duruşunuzda değişiklik var mı?" sorusunu yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, "Bir düşüncesini güne, zamana, oya göre evirecek çevirecek bir insan değilim. Olmayacağım. Habertürk kayıtlarına geçsin. Siyasi ömrüm, ömrüm ne kadar olursa. Demirtaş'ı yakınen takip etmiş birisiyim. Tanışmadık, keşke tanışsaydım. Ülkenin ihtiyaç duyduğu bir dille süreç yönetti. Takdir ettim. Bu yöntemini, bu siyaset anlayışını 'beğeniyorum' dedim. O dönemini, anlayışını beğenen birisiyim. Keşke o dil siyasi alanda herkesin söylemi olsa. Ancak bazı konular var gazetecilerden açılıp dava konuları oluyor. Fikir suçu olmayan bir Türkiye istiyorum. Özgürlüklerin kanun temelinde sağlıklı işlendiği bir Türkiye istiyorum. Siyasi iradenin konuştuğu, yargının iki gün sonra karar değiştirdiğ bir ülke istemiyorum."

SİYASİ İDEALLERİMİ ASLA MAKAM HIRSI ÜZERİNDEN YAPMAM

Nagehan Alçı'nın, "Çok kısa bir süre içinde Türkiye'ye kendinizi tanıttınız. Sabırla ve her şeyi tekrar tekrar anlatıyorsunuz. Beylikdüzü ilçe başkanı olduktan sonra Beylikdüzü belediye başkanı olmayı kafaya koyduğunuzu düşünüyorum. İlerde de Cumhurbaşkanlığına aday olacağınızı düşünüyorum" sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Siyasette kariyerinizi çizdiğiniz an başarılı olma şansınız yok" yanıtı verdi:

"Ben siyasi ideallerimi asla ve asla bir makam hırsı üzerinden yapmam. Şöyle bir farklılık var. 2009 yılında Beylikdüzü'nde belediye başkan adayı olmak istemiştim. Ama olmadı. 2009'da olmayınca partim bana ilçe başkanı olmam konusunda telkinde bulundu. Dolayısıyla zihinlerde, Ekrem bir sonraki seçmlerde Beylikdüzü belediye başkan adayı olur diye vardı. Asla ve asla kendi kariyerinizi çizdiğiniz an siyasette başarılı olma şansınız yok. Partime çok teşekkür ediyorum." (HABER MERKEZİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums