İstanbulda seçimlerin iptal edilmesine tepki yağdı: "6 Mayıs 2019, Türkiye’de yine darbe oldu"

İstanbulda seçimlerin iptal edilmesine tepki yağdı:
6.05.2019 - 22:11
883

 Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP'nin itirazları sonrası CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinin iptaline karar verdi. 23 Haziran'da yeniden seçim düzenlenmesine karar verilirken, sosyal medyadan YSK'nın kararına çok sayıda tepki vardı.

"Tarihe YSK DARBESİ olarak geçecek"

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Gamze Taşçıer, YSK kararı sonrası, "YSK kendi içtihatlarını çiğneyerek hukuku yok saymıştır. Bu rezalet tarihe YSK DARBESİ olarak geçecektir! #YSKnediyecek #SandıkDarbesineHayır" ifadeleriyle karara tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, karar sonrası açıklamasında "İstanbul'da da hak yerini bulacak" ifadelerini kullandı.

"367 hukuksuzluğu bu kadar ağır değildi"

Eski AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve eski Anayasa Mahkemesi (AYM) raportörü Prof. Osman Can, YSK'nın kararı sonrası "Yazık, çok yazık #YSK" derken, konuya ilişkin, "367 hukuksuzluğu bu kadar ağır değildi. En azından işleyen bir çok kurum ve usul vardı, siyaset alternatif üretebilmişti. Bugün #YSK ve sandık neredeyse güven duyulacak son kurum ve usul idi. Onlar da çökertildi, ne uğruna?" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kararın karar kamu vicdanını derinden yaraladığını söylerken "Yılgınlık ve karamsarlığa asla yer yok. Başlayan değişimi hiçbir güç durduramaz" dedi.

"İmamoğlu yüzde 60’ları aşan oy oranıyla kazanacaktır ama bu kez kaybedenler onun karşısındaki adaylar olmayacaktır"

CHP'nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, YSK'nın kararının hiçbir hukuki dayanağı olmadığını söylerken, "Bu seçimleri Ekrem İmamoğlu bu kez yüzde 60’ları aşan oy oranıyla kazanacaktır. Ama bu kez kaybedenler onun karşısındaki adaylar olmayacaktır" dedi. İnce'nin açıklamaları şöyle:

"AKP'ye karşı seçime girmek serbest ama kazanmak yasak; bu düpedüz diktatörlüktür!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Akp’ye karşı seçime girmek serbest ama kazanmak yasak. Millet iradesinin ayaklar altına alındığı, hukukun hiçe sayıldığı bu düzen ne demokratiktir ne de meşrudur. Bu düpedüz diktatörlüktür!" dedi.

"Bu bir rezalettir, hukukun katlidir"

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "YSK’nın İBB seçimlerinin yenilenmesi kararı aldığı bildiriliyor. Bu bir rezalettir, hukukun katlidir... Türkiye demokrasisi büyük bir darbe almıştır" ifadelerini kullandı.

"6 Mayıs 2019, Türkiye’de yine darbe oldu"

HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, "6 Mayıs 2019, Türkiye’de yine darbe oldu" dedi.

Geçen günlerde "Yerel seçim sonuçları ve ardından yaşananlar, siyasi parti kılığına girmiş bir mafya olan AKP’nin bir seçimle iktidarı verip vermeyeceğinin provasıdır" yorumunu yapan Şık, karar sonrası buna ek olarak "Sonuç: Seçimle gelen seçimle gitmeyecek" ifadesini kullandı.

SP'nin 31 Mart seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Ali Aktaş ise, "YSK Kararı demokrasiye ve halk iradesine karşı apaçık bir darbedir. Hakimlik yetenek ve bilgisi ile değil politik yakınlık ile alınmış bu ahmakça karar, kararı verenlerin utancı olacak" dedi.

"Bu açgözlülük, bu gözü dönmüşlük, bu demokrasi düşmanlığı, yazık çok yazık..."

Yazar Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından seçimlerin iptal edilmesine tepki gösterirken, "Yazık ettiniz ülkeye, bu hırs, bu açgözlülük, bu gözü dönmüşlük, bu demokrasi düşmanlığı, yazık çok yazık..." dedi.

Yazar Elif Şafak da, İstanbul'da seçimlerin iptal edilmesini kabul edilemez bulduğunu söylerken "Bu bir haksızlıktır, hukuksuzluktur, tüm yüreğimle bu karara isyan ediyorum. @ekrem_imamoglu İstanbullular umutla oy verdi bu seçimde, ne çok insan oy çuvallarının başında uykusuz sabahladı bir damla demokrasi için, çok çok yazık" ifadelerini kullandı.

"Seçme ve seçilme hakkını bile hiçe sayabilen ülkemden hiç bu kadar utanmamıştım"

Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, YSK'nın kararını "Hukuk ve demokrasi adına kara bir gün" olarak nitelerken, "Birçok kötü şey yaşadık ama insanların seçme ve seçilme hakkını bile hiçe sayabilen ülkemden hiç bu kadar utanmamıştım" ifadelerini kullandı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Ömer Turan, Ekrem İmamoğlu'na destek veren insanların sandık boykotunu düşünmemesi gerektiğini söylerken, "Son seçimde Ekrem İmamoğluna oy vermiş arkadaşlar; boykot ihtimalini aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Tepkinizi sandıkta oyunuzla gösterin. Sokak çağrılarına kesinlikle prim vermeyin. Aksine sistem içinde kalarak gece gündüz çalışın ve 23 Haziranda tarih yazın" ifadelerini kullandı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums