HDPden Öcalanla görüşmeye ilişkin açıklama

HDPden Öcalanla görüşmeye ilişkin açıklama
6.05.2019 - 19:06
628

 Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının PKK Lideri Abdullah Öcalan'la İmralı Cezaevi'nde 2 Mayıs'ta bir görüşme gerçekleştirdiklerini açıklamasının ardından HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'den de bir açıklama geldi. "Demokratik siyaset ilkemizdir" denilen açıklamada görüşmenin gecikmiş ama olumlu bir hukuki adım olduğu belirtildi.

Buldan ve Temelli imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"2 Mayıs'ta İmralı'da Sayın Abdullah Öcalan'ın 8 yıl aradan ve 810 başvurudan sonra avukatları ile yapmış olduğu görüşme, gecikmiş ama olumlu hukuki bir adımdır. Bu sorunun Türkiye'nin gündeminden çıkması için, İmralı'da hukuki tüm hakların var olan yasa ve yönetmeliklere, Anayasa'ya ve Türkiye'nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelere uyumlu bir şekilde bundan sonra da sürdürülmesi en önemli temennimiz ve beklentimizdir.

'SORUNLARI HUKUK ÇERÇEVESİNDE ÇÖZMEK DEMOKRATİK SİYASETİN TEMELİDİR'

Ülkemiz son derece kritik bir dönemden geçmektedir. Her zaman özenle vurguladığımız bir gerçeklik, ister tarihsel isterse güncel olsun, siyasal ve kültürel sorunlarımızı evrensel hukuk ve insan hakları çerçevesinde çözme imkanlarını kullanmak bu parlamentonun ve demokratik siyasetin temelidir.

'ADALET, ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ MÜCADELESİNİ GÜÇLENDİRME' ÇAĞRISI

HDP olarak demokratik siyaset, barış ve toplumsal uzlaşma konularındaki duruşumuzu sürdürmek konusunda kararlı ve ısrarlıyız. Bütün demokrasi güçlerini, vicdan sahibi insanları, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını bu kararlılığı güçlendirmeye ve birlikte davranmaya, el ele ve omuz omuza demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, adalet, özgürlük, eşitlik ve barış mücadelesini güçlendirmeye davet ediyoruz."

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums