Kılıçdaroğlundan YSKye: Neyi bekliyorsunuz?

Kılıçdaroğlundan YSKye: Neyi bekliyorsunuz?
1.05.2019 - 06:45
523

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meclis Grup Toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu partililerin destek sloganları ve alkışlarıeşliğinde grup toplantısı salonuna girdi.

Konuşmasına ilk olarak dün gece hayatını kaybeden sanatçı Dilber Ay’ı anarak başlayan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Martın sonu bahar olacak demiştik, neden öyle demiştik? Bahar hepimizin özlemle beklediği bir mevsimdir. Kışın atmosferinden kurtulmak, baharı yaşamak hepimizin en büyük arzusundan biridir. Martın sonunda bahar geldi, baharınız kutlu olsun.

Sadece CHP değil, diğer partilerimiz de ortak çaba gösterdiler. Demokrasidir baharı yaşatan. 6 büyükşehir belediye başkanımız vardı, yeniden seçildiler. Ankara'ya Mansur Yavaş baharı getirdi, Ekrem İmamoğlu İstanbul'a baharı getirdi, Zeydan Karalar Adana'ya baharı getirdi, Vahap Seçer Mersin'e baharı getirdi, Muhittin Böcek Antalya'ya baharı getirdi. Baharı getirmek kolay, baharı sürdürmemiz lazım. Asıl görev şimdi başlıyor.

-Seçimler eşit olmadı. Bütün medya, bilboardlar onların emrindeydi. Bizi en ağır dille suçladılar. Ama biz ne derlerse desinler dilimizi bozmadık. Halkı kandırmadık. Verdiğimiz vaatlarimizi tartıştık. Halkın desteğini aldık ve başarılı olduk. Bu başarının arkasında demokrasiye inanan herkesin desteği var. Hepsine saygı ve selamlarımı gönderiyorum.

YSK'YE ÇAĞRI: İMAMOĞLU'NU İLAN EDİN, NEYİ BEKLİYORSUNUZ?

-Bir arkadaşımız var. Mazbatasını aldı ama YSK hala karar vermedi. Aradan bir ay geçti. Hukukun üstünlüğünü savunduk. YSK'daki yargıçlar Yargıtay ve Danıştay'dan gidiyor. Bunlar her ortamda hukuğun üstünlüğünü savunmalıdır. O nedenle YSK'nin bu süreci bir an önce sonlandırması ve Ekrem İmamoğlu'nu bir an önce belediye başkanı olarak ilan etmesini bekliyoruz. Siz ne bekliyorsunuz?

'DAMAT 1 KİLO SOĞANIN FİYATINI BİLİYOR MU?'

-Hala ekonomide iyiye gidiyoruz diye açıklama yapıyorlar. İşsizlik aldı başını gidiyor. Hanedanla koskoca Türkiye Cumhuriyeti yönetilir mi? Ekonomiyi damada teslim etmişler. Damat asgari ücretle bir ev nasıl geçindirilir biliyor mu? Damat 1 kilo soğanın fiyatını biliyor mu? Kendi hallerini düzeltiyorlar, kendi mutfaklarını düzeltiyorlar. Bu yılın ilk üç ayında 33 milyar lira faiz ödendi. Bunların iktidar olduğu tarihten 2019 şubata kadar dışarıya ödedikleri faiz 165 milyar dolar. Vatandaş sonunda böbreğini satacak.  

TUTUKLANAN CUMHURİYET GAZETESİ ÇALIŞANLARI

-Derdimiz sadece ekonomi değil. Musa Kart hapse atıldı. Hakan Kara hapiste, Güray Öz hapiste. Cumhuriyet gazetesinin yazarları bunlar. Bunları FETÖ'yle suçluyorlar. Nasıl oluyor da bunlar FETÖ'cü oluyor? Akıl tutulması. Yıllardır FETÖ'yü eleştiren bir gazeteydi. Beğenmiyorlar, hükümeti eleştiriyorlar. 

-Vicdanını ipotek edenlere biz asla hakim ve savcı demeyeceğiz. Bir hakim nasıl hukuksuzluğun kaynağı olur. Eski AYM Başkanı da eleştirdi."

OSMAN KAVALA VE EREN ERDEM

"Osman Kavala 546 gündür hapiste. Ortada daha iddianame yok. Eren Erdem 305 gündür hapiste. Eren Erdem’in hapiste kaldığı her gün onun şeref madalyası olarak, tarihte hak ettiği yeri alacaktır. Hayatı FETÖ ile mücadeleyle geçmiş, FETÖ'den içeride."

AKP GRUBUNUN UYUŞTURUCU KOMİSYONUNU REDDETMESİ: 'MUHALEFET ETMESİNİ BİLE BİLMİYORLAR'

-Küçük çocuklara tecavüzün temelinde ne yatıyor? Ahlakı kaybetmekten oluyor. Kimin döneminde? 17 yıldır.

Çocukların kaçırılması, uyuşturucu... Ekrem Bey uyuşturucuyla mücadele komisyonu kurmak istiyor. Ret veriyorlar. O zaman git kullan kardeşim. Uyuşturu en çok fakir mahallelerinde yaygın. İstanbul genelinde bu çalışmanın yapılması lazım. Yapmak istiyor engelliyorlar. Nasıl muhalefet edeceğiini de bilmiyorlar. Siz uyuşturucu ile savatştınız da biz engel mi olduk? 

FETTAH TAMİNCE TEPKİSİ

-Bir kişi var; Fettah Tamince. Bir numaralı FETÖ'cü. Erdoğan'ın yanında. 17-25 Aralık'tan sonra Zaman gazetesinin %10'unu aldı. Bir şey söylediler mi hayır. Bir şey yapılıyor mu hayır, el üstünde tutuluyor. FETÖ'cü olduğuna dair MİT raporları var. Ama Cumhuriyet gazetesi suçlanıyor Fettah Tamince suçlanmıyor. Dokunmuyorlar.

'ÇUBUK'TA VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ'

"-Şehitler hepimizin şehididir. Şehidimizin inancına, kimliğine bakmayız. Eğer bu ülke için hayatını vermişse şehitlere saygı göstermek hepimizin insani görevidir. Cenaze namazları büyük bir saygı içinde kılınır, devlet töreniyle şehitlerimiz sonsuzluğa uğurlanır. Bizler de cenaze namazlarına katılırız, oradan belli bir saygı içinde ayrılırız. Şehit ailelerinin evinde yangın vardır. Şehitlerimiz hepimizin şehididir.

Çubuk'ta şehit cenazesine katıldım, büyük bir Türk bayrağı istendi köyden, bayrağı ilçe başkanlığımız verdi. Şehit cenazesine ben ve arkadaşlarım birlikte katıldık. Cenaze namazını doğru dürüst kıldırmadılar. Akkuzu köyünün sakinlerine bir şey söylemiyorum, benim gündeme getirmek istediğim provokasyon yapan insanlardır. Şehidimize Allah'tan rahmet dilemek bizim boynumuzun borcudur. Cenazeye gidiyorsanız o cenazenin ağırlığına uygun bir duruş sergilemek bizim görevimizdir. O şehit cenazesine katılan tek genel başkan benim. Daha namazın başında, sloganlar, hakaretler atıldı... Bırakın bari bir Fatiha okunsun. Bırakın bari bir helallik olsun. İzin vermiyorlar. Bunlar gerçekten Müslüman mı dedim. Bunlar gerçekten şehit ailesine saygı gösteriyorlar mı?"

Şehitlerimizin yüzde 99'u fakir aile çocuklarıdır. Oturdukları evlere baktığınızda bile bu çıplak gerçeği görürüz. Geldiğimiz nokta şudur, bana yapılan linç girişiminden çok şehit cenazesine yapılan hakareti eleştiriyorum. Benim vicdanımı derinden yaraladı. Saldırı diyorlar, protesto diyorlar... Açık ve net bir linç girişimiydi. Yapmak istediler ama yapamadılar. Verilmiş sadakamız varmış.

Sadece bana değil, milletvekillerimize de... Bir eve girdik, o aileye buradan selamlarımı saygılarımı gönderiyorum. O ailenin yaptığı iyiliği unutmayacağım. Hayatımda iki kez polisin Akrep diye tanımladığı araca bindim. İlki PKK'nın saldırısı. Akkuzulu köyünde de Akrep aracına bindim. Onların da PKK'dan hiçbir farkı yoktu.

Evde iki kez Ekrem Bey ile görüştük, mitingin bir an önce sonlandırılması gerektiğini ifade ettim. Yüzbinlerin olduğu yerde bir provokasyonu engellemek çok daha zordur. Hiç kimse unutmasın bu partinin koltuğunda ilk oturan kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Boynunda idam fermanıyla Türkiye'nin bağımsızlığını sağladı."

'82 MİLYONU KUCAKLAYACAĞIZ'

"-Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye tasarlayacağız. Bırakın bir milim geri adım atmayı. Her adımı ileriye doğru atacağız. 

-İster Hakkarili, ister Diyarnakırlı. 82 milyonu kucaklayacağız."

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums