HDPli vekiller Meclis Başkanının kapısında oturma eylemi yaptı

HDPli vekiller Meclis Başkanının kapısında oturma eylemi yaptı
1.05.2019 - 06:44
460

 Halkların Demokratik Partisi (HDP), PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle 174 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in eylemi ile cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek için Meclis'te oturma eylemi yaptı.

HDP'li milletvekilleri, grup toplantısının ardından, üzerinde 'Leyla Güven yaşasın' yazan önlükleri giyerek, saat 14.15'te Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un makamının olduğu TBMM 1 Nolu kapı önünde oturma eylemine başladı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 6 aydır açlık grevinde olmasına rağmen Meclis'in bu konuyu gündemine almadığına dikkat çekti.

Kurtulan, "Leyla Güven yasal bir hakkın kullanımının peşinde. Sayın Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması gerektiğine, tecritin ülkemiz barışı, adaleti önünde büyük engel olduğuna vurgu yaparak bu ihlalin sona ermesini talep ediyor" dedi.

Güven'in yanı sıra 98 cezaevinde 3 bin civarında tutuklunun da açlık grevinde olduğunu hatırlatan Kurtulan, 15 tutuklunun ise eylemini ölüm orucuna çevirdiğini belirtti. 

'MECLİS VE ADALET BAKANLIĞI ADIM ATSIN'

Ölümler olmasını istemediklerini dile getiren Kurtulan, kamuoyunun duyarlı olmasını istedi. Kurtulan, Meclis ve Adalet Bakanlığı'na da adım atmaları çağrısı yaptı.

Gazetecilerin TBMM Başkanı'ndan randevu alınıp alınmadığı sorusuna ise Kurtulan, "Şu an yok, zaten çok çağrımız oldu. Herkes haberdar" dedi, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine işaret etti.

EYLEM SONA ERDİ

Akşam saat 18.00'a kadar süren oturma eylemi daha sonra sonlandırıldı. TBMM 1 Nolu kapı önündeki oturma eylemi 4 saat sürdü. 

HDP Grup Başkanvekilleri Fatma Kurtulan ve Saruhan Oluç, vekiller eylemi sürdürürken Genel Kurul'a giderek, eylem nedeniyle oturuma katılmayacaklarını bildirecekti.  

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums