AKPnin olağanüstü itirazı YSK gündeminde; toplantı yarın devam edecek

AKPnin olağanüstü itirazı YSK gündeminde; toplantı yarın devam edecek
22.04.2019 - 23:04
646

 Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptığı olağanüstü itiraza dair ilk toplantısını gerçekleştirdi. 5,5 saat süren ilk toplantıda, AKP'nin YSK Temsilcisi Recep Özel'in 105 sayfalık sunum yaptığı bildirildi. Görüşmelere yarın saat 11.00'de devam edileceği aktarıldı.

YSK'nın saat 14.00'te başlayan toplantısında, AKP ve MHP'nin yaptığı olağanüstü itirazlar ile AKP'nin Büyükçekmece seçim sonuçlarına yaptığı itiraz ele alındı. 

AKP'nin YSK Temsilcisi Recep Özel'in 105 sayfalık ve görsel materyallerin kullanıldığı 2,5 saatlik bir sunum yaptığı toplantıda, CHP ve HDP temsilcilerinin de görüşlerini dile getirdiği öğrenildi.

Kurul, itirazları görüşmeye yarın saat 11.00'de devam edecek.

YSK’nın AKP ve MHP’nin itirazı kabul etmesi halinde bu İstanbul’da seçimlerin yenileneceği anlamına gelecek. Ve YSK aksine bir karar almazsa, İstanbul’da seçmen 2 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek. Ret kararı verilmesi halinde ise Ekrem İmamoğlu’nun İBB Belediye Başkanlığı’na ilişkin tüm itiraz süreci sona ermiş olacak.

Öte yandan, CHP’nin AK Parti’nin başvurusunu süresinde yapılmadığına dair bir dilekçeyi de Kurul’a sunduğu öğrenildi. AK Parti, İstanbul’da nihai seçim sonucuna dair belge olan İl Birleştirme Tutanağı tanzim edilmeden önce başvurusunu gerçekleştirmişti. Yasada, “il birleştirme tutanağı tanzim edildikten 7 gün sonra partilerin olağanüstü itiraz yoluna başvurabileceği” hüküm altına alınıyordu. YSK’nın ilk olarak CHP’nin bu itirazını karara bağlayabileceği de kaydediliyor.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums