HDPnin Manisa adayı Naci Sönmez: Fatsa bizim işaret fişeğimiz

HDPnin Manisa adayı Naci Sönmez: Fatsa bizim işaret fişeğimiz
17.02.2019 - 16:34
911

 Halkların Demokratik Partisi (HDP), Manisa'da Terzi Fikri'nin oğlu Naci Sönmez'i aday gösterdi. Batıda bazı büyükşehirlerde belediye başkan adayı çıkarmama kararı alan HDP, Millet İttifakı'nda İYİ Parti'ye bırakılan kentlerde aday çıkaracağını açıklamıştı. O illerden Manisa'nın adayı kesinleşti.


İYİ Parti, Manisa adayını Orkun Şıktaşlı olarak açıklamıştı. AKP ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın adayı ise MHP’den mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün. HDP de “Manisa seçeneksiz değil” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Naci Sönmez’i aday gösterdi.

Naci Sönmez, Yeşil Sol Parti’nin eski Eşsözcüsü. Aynı zamanda 1979'da Fatsa'yı sol bir anlayışla yöneterek Türkiye tarihinde yeni bir örnek yaratan Fikri Sönmez'in (Terzi Fikri) oğlu.

"MANİSA SEÇENEKSİZ DEĞİL"

Adaylığına ilişkin Artı Gerçek'e konuşan Naci Sönmez, Manisa'da MHP ve İYİ Parti arasına sıkışmış demokrat, sol, sosyalist seçmenlerin aday arayışı sonucu adaylığının gündeme geldiğini söyledi. “Tüm demokrat kesimlere, solculara, sosyalistlere bana bu görevi layık gördükleri için teşekkür ederim” diyen Sönmez, şöyle devam etti: “Babam terzi Fikri Sönmez'in işaret fişiğe gibi bıraktığı yerel yönetim mirasını görünür kılmamız için anlamlı oldu. Manisa halkının seçeneksiz olmadığını gösterecek bir rol üstlendik. HDP bileşeni bir parti olarak da elimizden gelen gayreti göstereceğiz, iktidar blokunu geriletebilecek çabayı göstereceğiz” dedi.

FATSA TARİHTE KALMIŞ BİR ANLAYIŞ DEĞİL

Fatsa örneğinin üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen hala konuşulduğunu belirten Sönmez, “Bu çok anlamlı. Fatsa tarihte kalmış bir anlayış değil. Fatsa yerinden yönetim, çoğulculuk, katılımcılık, şeffaflık gibi deneyimler bıraktı” dedi.

Temsili demokrasinin yeterli olmadığının altını çizen Sönmez, Fatsa'nın ardından Kürt illerinde, Ovacık'ta da katılımcı demokrasinin örneklerinin yaratıldığını ifade etti.

FATSA'NIN İZİNDEN DEVAM EDECEĞİZ

Sönmez, “Fatsa hala yol göstermeye devam ediyor. Biz de 'söz yetki karar halka' diyerek Fatsa'nın izinden devam edeceğiz. Fatsa bizim işaret fişeğimizdir, Fatsa'yı Manisa'da yaşatacağız” dedi.

Babasının 12 Eylül darbecilerine karşı “Ben ne yaptıysam halkım için halkımla beraber yaptım” dediğini hatırlatan Naci Sönmez, ekledi: “Ne yapacaksak halk ile birlikte yapacağız.”

Sönmez, bir Fatsalı olarak Fatsa belediyecilik anlayışı ile hala onur duyduğunu dile getirdi.

SANDIKTA İTTİFAK KURULACAK

Sönmez, Manisa'da diğer siyasi parti ve örgütlerle bir ittifak olup olmadığı sorumuza ise şöyle yanıt verdi: Birliğin sandıkta oluşacağını düşünüyorum. Cumhur İttifakı MHP'ye, Millet İttifakı da İYİ Parti'ye bırakmış durumda. Üç adaylı bir seçim olacak. Ben Manisa'da sürpriz olabileceğini düşünüyorum. Tarihe yeni bir kayıt açabiliriz. İnsanların çaresiz, seçeneksiz olmadığını oylarıyla göstereceğine inanıyorum. Sadece Kürt, sol, sosyalist seçmenlere değil AKP'ye oy veren emekçilere de gideceğiz. Zaman kısa ama bunu başarmaya çalışacağız.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums