Canan Kaftancıoğlu istifasını geri çekti

Canan Kaftancıoğlu istifasını geri çekti
28.01.2019 - 06:52
964

Canan Kaftancıoğlu istifasını geri çekti: İstanbul’a olan sorumluluğum gereği görevime devam ediyorum

 CHP'de belediye başkan adaylarının belirlendiği parti meclisi toplantısı sona erdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu istifasını geri çekti. 

Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada, "Yerel seçim sürecinde CHP İstanbul örgütünün sesini partimizin karar mekanizmalarına yeterince yansıtamadığımı düşündüğüm için, vicdani kararımla il başkanlığından ayrılarak bundan sonraki sürece partimizin bir neferi olarak devam etme kararı almıştım. İl yönetimindeki arkadaşlarımın ve örgütümüzün yoğun baskısıyla, partimize, örgütümüze, seçmenimize ve İstanbul’a olan sorumluluğum gereği görevime ve mücadeleme İstanbul’a olan sorumluluğum gereği görevime." dedi.

İstifasını dün duyurmuştu

 Kaftancıoğlu sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda istifasını şu ifadelerle duyurmuştu: 

"Daima pusulam olan CHP Örgütüm; sizlerin inancı ve verdiği yetkiyle, bir şey olmak için değil, hep birlikte bir şey başarmak için yola çıktım. Ve bugünden itibaren İl başkanınız olarak değil, partimin yılmaz,yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım." 

Canan Kaftancıoğlu kimdir?

Canan Kaftancıoğlu, 1972 yılında Ordu'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamlayan Kaftancıoğlu, 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Sivas Suşehri Devlet Hastahanesi acil biriminde hekim olarak görev yapan Canan Kaftancıoğlu, 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda Adli Tıp ihtisasına başladı.

TiHV(Türkiye İnsan Hakları Vakfı) ‘de vaka taraması yaparak “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” isimli teziyle ihtisasını tamamlayan Canan Kaftancıoğlu, 2011-2012 yılları arasında CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında İl başkan vekilliği, basından sorumlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürdü.

Ocak 2018'de CHP İstanbul il başkanlığına seçildi. İl Başkanlığı’na gelmesi sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sert sözlerle eleştirildi. Erdoğan, Kaftancıoğlu için “İstanbul'a seçtikleri il başkanı tam bir facia. Elbette demokrasiye saygımız vardır. Bu kişi madem kongre salonunundan çıktı, o halde CHP'nin il başkanı. Bir il başkanının geçmişine baktığımızda bir şey söylememize gerek bırakmıyor. Bakınız bu tweetlerde neler yok ki. Yüzünde poşu ile polisimize taş atmaya kadar… Nasıl bir isim. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu parti kimlerin eline kaldı? Ermeni Soykırımı diyerek milletimizi aşağılıyor. Yüzünde maske, elinde taş resmi ona ait değilse bu vandallığa sahip çıktığını belli ediyor” yorumunda bulundu.

Kaftancıoğlu görevindeki 1. yılında istifasını açıkladı, ilerleyen saatlerde de istifasını geri çektiğini duyurdu.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums