Temelli: Erdoğan çok alıngan, çünkü korkuyor

Temelli: Erdoğan çok alıngan, çünkü korkuyor
26.12.2018 - 06:22
485

 Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine "Bu ülke bir emek cehennemine çevrilmiştir" diyerek başlayan Temelli, TOKİ işçilerinin yaşadığı mağduriyete değindi. Temelli, "Ücret gaspı konusunda bir araştırma başlattık. En kısa zamanda bunun sonuçlarını paylaşacağız. Türkiye'de çalışan insanların ücreti gasp ediliyor" dedi.

AKP'nin iktidarda olmasının bedelini bütün toplumun adaletsizlikle ödediğini belirten Temelli, sözlerine şöyle devam etti:

'ERDOĞAN KORKUYOR'

"En son Lice Katliamı davasının sanığı ödüllendirildi. 2 bin HDP'li gözaltına alındı. Ayda ortalama 180 kişi gözaltına alınıyor. Her sabah kalkalım, belli sayıda HDP'liyi gözaltına alalım. Her ay ortalama 500 kişiye Erdoğan'a hakaretten dava açılıyor. Çok alıngan. Çünkü korkuyor. 2 bin 500'ün üzerinde imza verilen barış bildirisi yine Erdoğan'ın talimatıyla cezalandırılıyor. Cizre bir hakikattir diyen Şebnem Korur Fincancı cezalandırıldı. Saymakla bitmeyecek kadar Türkiye toplumunun yüz akı hocamız cezalandırıldı. Neden, çünkü barış istediler.

'BARIŞ İSTEYENE ZULÜM, IŞİD'LİYE MÜKAFAT'

Özgürlük ve demokrasi platformları olması gereken üniversitede şair Ahmet Telli saldırıya maruz kalıyor. Korkmuyoruz, baş eğmeyeceğiz, mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. İşte Türkiye'de adalet meselesinin fotoğrafı budur. Tam da hocalarımızın ceza aldığı günde, Habur Sınır Kapısı'nda teslim olan 'mavi kategori'de yer alan IŞİD'li adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Barış isteyene, demokrasi isteyene zulüm IŞİD'liye mükafat.

Maraş Valiliği katliamın yıl dönümünde yapılacak bütün etkinlikleri yasakladı. Adaletsizlikte süreklilik esastır. Adaletsizlik sürüyor. Bir başka hukuksuzluk Demirtaş hakkında verilen AİHM kararının uygulanmaması oldu. AİHM kararı bekletilirken yüksek yargı alelacele karar verdi.

'TECRİT TÜM DEMOKRASİ KANALLARINI TIKIYOR'

Türkiye bugün ya tecrit ya demokrasi ikilemindedir. Demokrasi demek bu tecrit anlayışının yıkılması demektir. Gelin bu tecrite karşı yan yana gelelim. Bu konu sadece Kürt meselesine dair değil. Bu tecrit demokrasi yolundaki bütün kanalları tıkamaktadır. Gelin bu tecrite son verin. Bu zorbalığı bitirin. Bu gün sevgili Leyla Güven’in açlık grevindeki 48. günü. Leyla Güven onurumuzdur. 48 gündür bu ülkeye çağrı yapıyoruz. Diyoruz ki; Bu hakikatin sesine kulak verin. Ama maalesef hala bu konuda Türkiye muhalefeti, toplumsal muhalefet duymuyor görmüyor.

Birçok cezaevinde dönüşümsüz açlık grevleri başladı. Bir an önce Sayın Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gitmelidir. Aksi taktirde Türkiye bir kez daha telafisi olmayan acılarla karşı karşıya kalacaktır.

'SANA DİKTATÖR DİYECEĞİZ'

Türkiye'de 200'ü aşkın gazeteci tutuklu. O yetmedi sıra sanatçılara geldi. Müjdat Gezen ve Metin Akpınar, görüşleri nedeniyle savcının karşısına çıkarıldı. Bu ülkede haberler de tutuklu. Aladağ yangını, işçilerin isyanı, Gebze'deki viyadükte yaşananlar, şüpheli asker ölümler, Ankara'daki tren kazası. Bunların hepsi yasaklı. TİP milletvekili Barış Atay'In 'Diktatör' isimli oyunu yasaklandı. Diktatörlüğe dair her şeyi yapıyor ama diktatör denmesin istiyor. Ne diyeceğiz sana demokrasi havarisi misin? Sen diktatörlük heveslisisin. Biz de sana diktatör diyeceğiz.

'UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN'

Bir kaç gün sonra 34 kişinin öldüğü Roboski'nin yıl dönümü. Kürt oldukları için öldüler. Failler cezalandırılmadı ama Roboski'nin hesabını soranlar tutuklandı. Roboski anıtı yıkıldı. Roboski davasını takip eden Tahir Elçi katledildi. Bunun da hesabını soracağız. Ferhat Encü'nün dediği gibi; Unutursak kalbimiz kurusun.

Sakarya'da bir baba Kürtçe konuştuğu için oğluyla öldürüldü. Bu insanlar Kürt oldukları için öldürüldü. Cevap budur. Evet Kürdüz. Bu suçların ortaya çıkmasının nedeni bireysel değildir. Bunun nedeni bu iktidarın sürdürdüğü Kürt düşmanlığıdır. Bu iktidarın sürdürdüğü savaş politikalarıdır. Şimdi yine savaş tamtamlarını çalıyorlar.

'ROJAVA'DA İNŞA EDİLEN UMUDU ÖLDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Son gelen raporlara göre hala Suriye'de 13 bin IŞİD'li var. Öyle olmasa geçtiğimiz hafta hala hava operasyonları sürdürülmezdi. Oradaki bütün dış güçler Suriye'den geri çekilsin. Türkiye dahil. Ancak oradaki IŞİD temizlenmelidir. Suriye'de siyasi çözümün önü açılmalıdır. Bunun formülü Suriye halklarının bir araya gelerek, ortak çözümü yaratmasıdır. Çözümsüzlüğünüzü Rojava'ya da taşımayın. Bize düşen bu siyasi çözüme destek vermektir. Rojava neden bu kadar hedefte? Neden Rojava'yı düşmanlaştırıyorlar? Rojava Suriye içinde öyle herhangi bir yer değil. Rojava Ortadoğu'da inşa edilmek istenen rejime en güçlü itirazın yükseldiği, başka bir yaşam umudunun hayata geçirildiği yerdir. O yüzden Rojava'yı boğmaya, bu umudu öldürmeye çalışıyorlar. Rojava Gezi'nin hayalidir. Ortadoğu'da IŞİD çetelerine karşı direnen kadınların hayalidir. Gelin hep beraber Rojava'da uygulanan saldırgan politikaya karşı çıkalım.Buna izin vermemeliyiz.

'BU BÜTÇE HALKIN DERDİNE DERMAN ÜRETMİYOR'

Kriz derinleşmişken hala kaynakların önemli kısmı savaşa gidiyor. Bütçe görüşmeleri boyunca hakikatin sesini duyurduk, duyurmaya devam edeceğiz. Halkın yararına bir bütçe için uğraşmadılar. Öcalan'a 'Sayın' denilip denilmemesiyle uğraştılar. Bu tartışmayı bütçe görüşmelerine taşımaları kendi suçlarını örtmeye yönelikti. Yolsuzluklarını örtbas ettiler, bütçe hakkını gasp ettiler. Halkın gündeminden bütçeyi kaçırmaya çalıştınız.

'SEN NEREDEN BİLECEKSİN, KAFANI SARAYDAN ÇIKARMIYORSUN Kİ'

Bu bütçe halkın tek bir derdine derman üretmiyor. Sadece işsizlik, yoksulluk ve silah üretiyor. Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarını, işsizin sorunlarını çözelim dedik; 'Hayır' dediler. Paraların önemli kısmını yine Saray'a gönderdiler.

Vergisini ödemeyenlere af getirdiler, yine ödemediler, yine af getiriyorlar. İşsizlik fonundan 500 milyon lirayı işsizler kullandı, 1 milyar lirayı patronlara ucuz kredi olarak verdiler. Bu yöntemle ekonomi içinden çıkılmaz bir noktaya geldi.

Büyüme çok iyiymiş. Baş bürokrat bize hala elindeki metni okuyor, büyüme iyi diyor. Ülke enflasyona sürüklenirken, esnaf iflası yok, sorun yok, diyor. Sen nereden bileceksin, sen kafanı Saray'dan çıkarıyor musun?

'BU YOLSUZLUKLARIN HESABINI SORACAĞIZ'

Asgari ücret açıklandı. Açıklanan rakam sorunun süreceğini gösterdi. Dolar bazında asgari ücret geçen sene daha yüksekti. Asgari ücret arttı ama satın alma gücü düştü. Bakan çıkmış çocuk başına 45 lira yardımı iyi bir şeymiş gibi anlatıyor bir de. Asgari ücretin açıklandığı bugünler aynı zamanda 17-25 Aralık'ın da yıl dönümü. Fakat ne oldu, kovuşturmaya yer olmadığı kararı çıkardılar. Bu konuyu da unutmadık. Adalet bu ülkeye geri döndüğünde bu yolsuzlukların hesabını soracağız.

'BU ZİHNİYET ÜLKEYİ UÇURUMA SÜRÜKLÜYOR'

Tüm ittifak güçlerimizle çalışacağız. İnsanlar AKP'ye mahkum olmasın diye çalışacağız. Ulaştırma Bakanı sinyalizasyon şart değil diyor. 3. Havalimanı yazlık havalimanı. Yağmur yağınca uçak inemiyor. Milyonlarca lirayı orada betona gömdüler. Yandaşlarını zengin ettiler, halkın hesap sormasını zulümle engellediler. Bu zihniyet bu ülkeyi uçuruma sürüklemeye devam ediyor. Buna dur deme zamanıdır. Bu ülkeyi kayyımlardan kurtarma zamanıdır. 

'NEREDE KAYYIM VARSA ORADA YOLSUZLUK VAR'

Kayyım atanan her yerde yolsuzluk var. Tablo her yerde aynı. Şimdi buna son verme zamanıdır. Şimdi hep birlikte nerede kayyım varsa bunların hepsini faşizmin çöplüğüne süpürüp atacağız. Bunu engellemek için ellerinden geleni artlarına koymuyorlar. Asker, polis nüfusunu kaydırmaya çalışıyorlar. Bu suçtur, hiledir, şaibedir. Şırnak'ta ve Hakkari'de bir milletvekilimizi çaldılar bu yöntemle. Şimdi onlar halkın vekili mi hayır garnizon milletvekilidir." (POLİTİKA SERVİSİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums