Mahkeme, AİHMin "Tahliye et" kararından "tutuklama" gerekçesi çıkardı: Bu tam anlamıyla çarpıtmadır

Mahkeme, AİHMin
15.12.2018 - 09:29
1373

 Ankara 19. Ceza Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararındaki yargılamanın ilk aşamasındaki eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın "sulh ceza hâkimliğince tutuklanmasının hukuki olduğu" yönündeki değerlendirmesini tutuklamaya gerekçe yaptı.  Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir, “Bu en basit tanımla AİHM kararını çarpıtmaktır, kararı olduğundan farklı göstermektir" dedi.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir, şunları kaydetti:

“Bu en basit tanımla AİHM kararını çarpıtmaktır, kararı olduğundan farklı göstermektir. AİHM’nin ilk tutuklama kararı için söylediği şeyi şu anki duruma uygulamak AİHM kararını hiçe sayarak istediği gibi okumaktır." 

Heyette yer alan bir üye ise muhalif kaldı. Üye hâkim, AİHM kararına atıf yaparak, Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerektiğini savundu. Karşı oy yazısında özetle şöyle denildi:

“AİHM, başvuranın tutukluluk halinin devamını haklı gösteren yeni unsurlar veya deliller sunulmadığı sürece mümkün olan en kısa sürede, başvuranın tutukluğunu sona erdirme görevinin davalı devlete ait olduğu kanısına varmaktadır denilmek sureti ile tespit edilen ihlallerden ayrı olarak devlete derhal tutukluğa son verilmesi yükümlüğünün yüklenmesi nedenleri ile sanığın, dosyanın geldiği aşama itibari ile yurt dışına çıkmamak, adli kontrolü uygulanmak sureti ile salıverilmesine karar verilmesi gerektiği görüşünde olduğumdan çoğunluğun görüşüne iştirak edilmemiştir.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums