Demirtaş, mahkemeden şikâyetçi oldu

Demirtaş, mahkemeden şikâyetçi oldu
29.11.2018 - 07:55
662

 Selahattin Demirtaş hakkında AİHM, serbest bırakılması ve tutuksuz yargılanması yönünde karar vermişti. AİHM kararı sonrası Demirtaş’ın yargılanıp ceza aldığı farklı bir dosyanın istinaf mahkemesine gönderilmesi üzerine Demirtaş'ın avukatları cezayı veren mahkeme hakkında şikâyetçi oldu.

 HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında AİHM tarafından verilen serbest bırakılmalı kararına rağmen tahliye edilmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bizi bağlamaz, karşı hamlemizi yapar işi bitiririz” açıklamasının ardından Demirtaş’ın hapis cezası aldığı farklı bir davanın dosyası ise istinaf mahkemesinde öne alındı. Bu cezanın onaylanmasıyla hükümlü pozisyona düşecek olan Demirtaş’ın tahliye yolu da uzayabilir. Demirtaş’ın avukatları ise söz konusu kararı veren mahkeme hakkında şikâyetçi oldular.

HAKİM VE SAVCILAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU 

İstinaf mahkemesinin bu dosyayı karara bağlayıp onaylaması durumunda ise Demirtaş, aldığı 4 yıl 8 ay hapis cezası nedeniyle 1 yıl 6 ay daha cezaevinde kalacak. Hükümlü duruma gelmesi nedeniyle de AİHM kararının uygulanmasının önünün bu şekilde alınacağı belirtiliyor. Demirtaş’ın avukatları ise hafta başında söz konusu hapis kararını veren İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkan ve üyeleri hakkında hem Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu hem de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Demirtaş’ın avukatlarından Fırat Epözdemir’in halagazeteciyiz.net’e verdiği bilgiye göre, suç duyurusunda mahkeme heyetinin görevlerini kötüye kullandığı iddiasıyla HSK’dan verilen gerekli izinle birlikte haklarında soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması talep edildi.

Demirtaş, eski Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile yargılandığı bu davada 2013 yılında çözüm süreci başladığı dönemde İstanbul’da yaptığı bir konuşmadan dolayı yargılanmış, 7 Eylül 2018’de “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla 4 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme heyeti hakkında yapılan suç duyurusunda, mahkemenin Demirtaş’ın usulüne uygun sorgusu dahi yapılmadan ve mütalaanın da müdafilere tebliğ edilmeden karar verildiği kaydedildi.

‘20 DAKİKADA 2017 HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI’

Başvuruda mahkemenin kararını daha önceden aldığı ileri sürülerek, karar duruşmasında 207 sayfalık delilin dosyaya sunulduğu ve 20 dakikalık aranın ardından kararın açıklandığı belirtildi. Bu süre içerisinde bu kadar delilin incelenmesi ve 1,5 sayfalık kararın yazdırılmasının “hayatın olağan akışına aykırı” olduğuna dikkat çekildi. Yine başvuruda yargılamaya konu hususun “örgüt propagandası yapmak” suçu ile ilgili olduğu anımsatılarak, Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama kapsamındaki 18 fezlekenin de aynı içerikte olduğu belirtildi. Bu nedenle dosyaların birleştirilmesi gerektiği halde bu durumun göz ardı edildiği ve böylelikle bir an önce cezalandırılmak istendiği ifade edildi.

Avukatlar tüm bu nedenlerle mahkeme heyetinin Demirtaş’a karşı tavırlarının “muhalif görüşleri susturma amacı” taşıdığı ve “politik saikle” karar verildiğini ileri sürerek, heyetin “görevi kötüye kullanma” suçundan cezalandırılmasını talep etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’na yapılan suç duyurusunun kabul edilmesi durumunda söz konusu yargılamanın da yeniden yapılmasının önü açılacak.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums