Reyhanlı saldırısının planlayıcısı ilk kez hakim karşısına çıkıyor

Reyhanlı saldırısının planlayıcısı ilk kez hakim karşısına çıkıyor
26.11.2018 - 09:01
631

 Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te biri belediye binası yakınında, diğeri PTT binası yakınında bombalı araçlarla yapılan saldırılarda 53 kişi hayatını kaybederken, bombanın etkisi ile 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü.

Reyhanlı saldırısının planlayıcısı iddiasıyla Eylül ayında MİT tarafından Suriye'nin Lazkiye kentinde yakalanarak Türkiye'ye getirilen Yusuf Nazik, Pazartesi günü ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

ANKARA'DA YARGILANACAK 

11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Anıtı önünde toplanan aileler adına açıklama yapan 11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, katliamın planlayıcısı olduğu belirtilen Yusuf Nazik'in, Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanacağını söyledi.

Yakınlarını kaybedenler olarak bu ilk duruşmaya katılmak üzere Ankara’ya gideceklerini ifade eden Tuna, bu duruşmadan iyi bir netice alacaklarına inandıklarını belirtti.

'İLK DURUŞMA ÇOK ÖNEMLİ'

Aileleri yolcu etmek üzere 11 Mayıs Şehitler Anıtı’na gelen Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter, ilk duruşmanın önemli olduğunu söyledi:

“Yarın hepimiz için önemli bir gün olacak. Türk adaleti yerini bulacak ve bu katliamı yapanlar hak ettikleri cezayı da alacaklardır. İnşallah, bu katillerin yaptıkları katliamlar son bulacaktır. Kendileri yaptıkları bu zulmün altında boğulacaklardır. Allah bir daha böyle acı yaşatmasın.”

Saldırıda yakınlarını kaybeden aileler konuşmaların ardından otobüse binerek Ankara’ya hareket etti.

MİT'İN YAYINLADIĞI FOTOĞRAFLAR POSTERE BENZETİLİP TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Saldırının ardından MİT tarafından yakalanarak Türkiyeye getirilen Yusuf Nazik'in basına dağıtılan Türk bayrağıyla çekilmiş fotoğrafı tıpkı Hrant Dink cinayetinde olduğu gibi postere benzetilerek tepki çekmişti.

(HABER MERKEZİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums