TOBB Kanunu TESK de eklenerek kabul edildi

TOBB Kanunu TESK de eklenerek kabul edildi
16.11.2018 - 08:39
593

   Seçimlerde aday olan oda ve birlik başkanlarına seçilemedikleri takdirde görevlerine geri dönme imkanı veren düzenleme TESK de eklenerek kabul edildi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, TOBB Kanunu’nda değişiklik teklifini görüştü. Teklif milletvekili, yerel ve ara seçimlerde adaylık için görevinden ayrılan oda, birlik başkanı ve yönetim kurulu üyelerine seçilemedikleri takdirde eski görevlerine dönme imkanı tanıyor.

AK Parti milletvekillerince verilen teklifin komisyon görüşmelerinde AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan düzenlemeye TESK’in de dahil edilmesi için önerge verdi. Önerge kabul edildi. Buna göre, TOBB için yapılan değişiklik TESK için de geçerli olacak.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu teklifi doğru bulmadıklarını, geri çekilmesini isteyerek, “Oda-Borsa-Birlik Başkanlığı görevimizle siyaset arasındaki ayrım kesin bir çizgiyle belirlenmiş durumda. Bu çizgi delinirse, temsil ettiğimiz kurumlara günlük siyasetin nüfuz etmesi sözkonusu olur ki, bundan da en fazla bizlere bu görevleri emanet eden zarar görür” demişti.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums