Altan kardeşler ve Ilıcaka verilen müebbet hapsin gerekçeli kararı açıklandı

Altan kardeşler ve Ilıcaka verilen müebbet hapsin gerekçeli kararı açıklandı
17.10.2018 - 22:02
634

 Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilmesinin gerekçeli kararı açıklandı. İstanbul 2. Ceza Dairesi, 'darbeyi önceden bilmek, subliminal mesaj vermek, darbeye zemin hazırlamak' suçlamalarını sıraladı.

 İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla ‘anayasayı ihlal’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin ceza gerekçelerini açıkladı.

42 sayfalık gerekçeli kararda, Fethullah Gülen’in konuşmalarında ileride talimatını vereceği silahlı darbe girişimiyle ilgili sübliminal mesaj içeren çok sayıda konuşma yaptığı ifade edildi. İlk darbe mesajının da 2013 yılı kasım ayında Zaman Gazetesi’nin ‘zaman kardeşlik zamanı’ başlıklı reklam ve afişleriyle verildiği belirtildi. Habertürk’ten Arzu Deniz Kaya’nın haberine göre reklamla siyasal iktidara aba altından sopa gösterildiği vurgulandı.

Kararda, Altan kardeşler ve Ilıcak’la ilgili gerekçelere de yer verildi. Ahmet ve Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak’ın darbe girişiminden bir gün önce Can Erzincan TV’de darbenin artık kaçınılmaz olduğu yönünde konuşmalar yaptıkları ve mesaj verdikleri iddia edildi.

‘SÜBLİMİNAL MESAJ VERİLDİ’

Programda verilen reklam aralarında ‘bir ümidimiz var’ başlığı altında VTR gösterildiği ve programda baştan sona darbeye dair birden fazla sübliminal mesaj verildiği öne sürüldü. Bu darbe girişimini örgütle fikir ve eylem birliği içerisinde olmadan bilmelerinin ve bir gün önce kamuoyu algısını şekillendirecek şekilde beyan etmelerinin mümkün olamayacağı ifadelerine yer verilen kararda, diğer sanıkların da bazı programlarda askeri darbeyi övücü söylemlerde bulunduğu anlatıldı.

Gerekçeli kararda, bu kişilerin darbe girişimini haber veren yazılar yazarak, darbeye toplumsal zemin hazırladığı yorumu yapıldı. Girişimin yaşandığı gün ise hedef saptırmaya çalıştıkları ve gelinen noktada darbe girişimini haklı, gerekli ve meşru göstermeye çalıştıkları ifade edildi.

Bu nedenlerle İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, sanıklar Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Fevzi Yazıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek hakkında, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanmasına karar verildiği bildirildi

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums