HDPnin 10 Ekim katliamı hakkındaki araştırma önergesi reddedildi

HDPnin 10 Ekim katliamı hakkındaki araştırma önergesi reddedildi
11.10.2018 - 04:42
760

 TBMM Genel Kurulunda, HDP ve CHP'nin gündeme ilişkin önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda, HDP'nin Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'teki katliamla ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Gar katliamı 2013 yılından beri hazırlıkları ve olacağı bilinen bir katliamdı" ifadesini kullandı.

Dönemin İçişleri Bakanı Altınok: Görevimi en iyi şekilde yaptım

AKP Grubu adına söz alan Erzurum Milletvekili Selami Altınok, insanlığa karşı yapılmış her türlü terör olayını kınadıklarını söyledi. Altınok, "Ancak 10 Ekim menfur saldırısını anlatmaya geçmeden, Türkiye Cumhuriyeti devletine 2015 Temmuz 20'sinden itibaren, 7 Haziran seçimlerinden sonra 1 Ekim'e giden süreçte seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmasına karşı topyekun saldırı başladı. O süreç, 1 Kasım'da Türkiye'de demokratik seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılamaması ve Türkiye'de kaos ortamının doğmasına zemin hazırlamak için yapılmış bir sürü asimetrik terör saldırısıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Genel Kuruldan, kendisinin İçişleri Bakanı olduğunun hatırlatılması üzerine Altınok, "İçişleri Bakanıydım ve en iyi şekilde yaptım. Ben, Türkiye Cumhuriyeti devletinde demokratik bir şekilde 1 Kasım seçimlerinin yapılmasını sağladım" ifadeleriyle kendini savundu.

CHP'li Özel: Sorumluluk sahibi bir bakan olarak hiçbir şey yapmasa edepten dolayı susması lazımdır

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yerinden söz alarak, "Kürsüye çıkıyorsunuz, dönemin sorumluluk sahibi bakanı olarak bir özeleştiri yapmak yerine meydan okuyorsunuz, övünüyorsunuz. İnsanın, bir acının yıl dönümünde, o bombanın patlatılmasına engel olamamış İçişleri Bakanı olarak, hiçbir şey yapmasa edepten dolayı susması lazımdır" dedi.

HDP'nin önerisi ile CHP'nin eczaneler ve eczacılara yapılan saldırılarla ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Daha sonra Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums