Türkiyeden yaptırıma tepki: Karşılığı verilecektir

Türkiyeden yaptırıma tepki: Karşılığı verilecektir
2.08.2018 - 08:06
792

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Amerikalı rahip Andrew Brunson'ın tutuklanması ve hapiste tutulmasnındaki rolleri nedeniyle yaptırım listesine alınmasına Türkiye'den ilk tepki geldi.

Yaptırım kararından yaklaşık üç saat sonra Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, "ABD Hazine Bakanlığının ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz. İki Sayın Bakanımızı hedef alan sözkonusu karar ne devlet ciddiyetiyle bağdaşmakta ne de hukuk ve adalet kavramlarıyla izah edilebilmektedir. Hukuk sistemimize saygısızca müdahale niteliği taşıyan bu kararın ABD ile ilişkilerimizin özüne aykırı olduğuna ve iki ülke arasındaki sorunların çözümü yönünde sürdürülen yapıcı çabalara büyük zarar vereceğine kuşku yoktur. ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz. Hiçbir amaca hizmet etmeyecek sözkonusu saldırgan tutumun karşılığı gecikmeksizin aynıyla verilecektir" denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuioğlu da Twitter hesabından açıklama yaptı: "ABD’nin iki Bakanımıza yaptırım uygulamaya kalkışması karşılıksız kalmayacaktır. ABD Yönetimi hukuk dışı taleplerini bu yöntemle elde edemeyeceğini idrak etmediği sürece sorunlarımızı çözemeyiz."

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums