İki parti anlaştı; CHPli 15 milletvekili, İyi Partiye geçecek

İyi Parti Mecliste grup kurabilecek, seçimlere doğrudan katılabilecek

İki parti anlaştı; CHPli 15 milletvekili, İyi Partiye geçecek
22.04.2018 - 13:33
890

 İyi Parti Meclis'te grup kurabilecek, seçimlere doğrudan katılabilecek

 3 Kasım 2019'dan 24 Haziran 2018'e çekilen cumhurbaşkanlığı seçimi için atılacak adımları görüşmek üzere bugün (22 Nisan 2018) CHP ve İyi Partili kurmaylar bir araya geldi. Bu görüşmede 15 CHP milletvekilinin, istifa ederek İyi Parti'ye geçmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. Böylece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bulunan İyi Partili milletvekili sayısı 20'ye ulaşacak ve partinin grup kurmasının önü açılacak. 

CNN Türk muhabiri Ünal Kaya, bu adımla birlikte İyi Parti'nin seçime katılmasının önünde herhangi bir engel kalmayacağı bilgisini paylaştı. Kaya, şunları söyledi:

"Bir süredir İyi Parti'nin seçime girip girmeyeceği noktasında bir tartışma vardı.  Yüksek Seçim Kurulu'nun farklı bir karar verme olasılığına karşı böyle bir adım atıldı. Yasada, 'Meclis'te grubu bulunan siyasi parti seçime katılabilir' diye bir hüküm bulunuyor. İyi Parti'nin seçime girmesi için 15 milletvekilinin geçmesine karar verildi. Liste de hazırlandı. Bugün istifalarını verecekler ve İyi Parti'ye geçmeleri için işlemler başlayacak."

Şu an Meclis'te bulunan İyi Partili isimler şunlar: 

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı  Devlet Bahçeli , 3 Kasım 2019'da yapılacak seçimlerin, "Olumsuz gelişmeler olabilir" uyarısıyla 26 Ağustos 2018'e çekilmesini önermişti. İlk etapta yorum yapmaktan kaçınan Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan , ertesi gün (18 Nisan 2018) Bahçeli ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından teklifi kabul ettiklerini açıklamış, seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılacağını duyurmuştu.

Söz konusu erken seçim açıklamasının ardından gözler, İyi Parti'ye çevrilmişti. İyi Parti Genel Başkanı  Meral Akşener, seçime katılmalarında herhangi bir engel olmadığını, 10 Haziran'dan sonra yapılacak her seçime katılabileceklerini belirtmişti. Akşener, ayrıca 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olacağını yinelemişti. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ise, İyi Parti'nin seçime katılıp katılmayacağını bilmediğini söylemişti. 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums