ABDden Türkiyeye Rakka yanıtı: Planınız yok

Rakka operasyonu öncesinde Türkiyeden bir heyetin ABDye gittiği iddia edildi. Heyetin ABD YPGden desteğini çekmesi talebiyle gerçekleştirilen görüşmelerde Türkiye istediğini elde edemedi ve eli boş olarak geri döndü.

ABDden Türkiyeye Rakka yanıtı: Planınız yok
17.02.2017 - 08:24
1288

 Rakka operasyonu öncesinde Türkiye'den bir heyetin ABD'ye gittiği iddia edildi. Heyetin ABD 'YPG'den desteğini çekmesi' talebiyle gerçekleştirilen görüşmelerde Türkiye istediğini elde edemedi ve eli boş olarak geri döndü.

 ABD ve Türkiye arasında Rakka operasyonu öncesi görüşmeler hız kazandı. ABD Genel Kurmay Başkanı Joseph Dunford’un bugün, Türkiye’ye gelerek Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la görüşmesi bekleniyor. Bu görüşme öncesinde NATO toplantısına katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise ABD Savunma Bakanı James Mattis ile görüşmüştü.

‘TÜRKİYE ELİ BOŞ DÖNDÜ

Gazeteci Amberin Zaman’ın Al Monitor sitesinde yer alan yazısında Türkiye ve ABD görüşmelerine dair ip uçları içeriyor. Yazıya göre, Türkiye YGP ve Rakka operasyonuı konusunda yapılan görüşmelerde istediğini elde edemedi. Zaman’ın, Washington’daki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Washington’da giden Türkiye heyeti YGP konusunda eli boş olarak geri dönmek zorunda kaldı.

Washington’a giden heyetin başında Dışişleri Misteşarı Ümit Yalçın ve bakanlığın ABD, Irak ve Suriye sorumlularının yanı sıra TSK ve MİT’ten de yetkililerin bulundu. Zaman’a göre, Yalçın’ın başkanlık ettiği heyet 13 ve 14 Şubat tarihlerinde Washington’da yaptıkları görüşmelerde, Amerikan Dışişleri Siyasi İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Tom Shannon, geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden zorunda kalan Beyaz Saray Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ve CENTOM Komutanı General Joseph L. Vogel’in de aralarında bulunduğu heyetle görüşmeler gerçekleştirdi.

‘NET BİR PLANINIZ YOK’

Türkiye heyeti, bu görüşmelerde Amerika’nın Kürtlerle yaptığı işbirliğini sonlandırması talebini dile getirdi. Ancak görüşmede ABD, Türkiye’nin ‘‘Amerika, Rakka’nın özgürleştirilmesi için Kürtlerle yürüttüğü işbirliğini sonlandırsın’’ talebine umut verici bir cevap vermedi. Üstelik YPG’yi terörist olarak niteleyen Türk heyetinin bu çağrısı oldukça soğuk karşılandı. CENTCOM yetkilileri de, Türkiye’nin YPG’siz bir Rakka operasyonu için bastırmalarına rağmen, kendilerine bu konuda net bir plan sunamadıklarını ve nasıl bir katkıda bulunacaklarını söylemediklerini ifade etti.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums