Doğan Medya Grubu, Hayır diyen bir ekran yüzü ile bir yazarın işine son verdi!

Doğan Medya Grubu, partili cumhurbaşkanlığı sistemini getiren ve ‘tek adam’ yaratacağı gerekçesiyle eleştirilen anayasa

Doğan Medya Grubu, Hayır diyen bir ekran yüzü ile bir yazarın işine son verdi!
11.02.2017 - 23:17
1043

 Doğan Medya Grubu, partili cumhurbaşkanlığı sistemini getiren ve ‘tek adam’ yaratacağı gerekçesiyle eleştirilen anayasa değişikliğine karşı çıkan Kanal D haber spikeri İrfan Değirmenciile Posta yazarı ve gazetenin eski yazı işleri müdürü Hakan Çelenk’in işine son verdi.

İlk olarak Kanal D internet sitesinden 20 madde ile neden referandumda ‘Hayır’ oyu kullanacağını açıklayan İrfan Değirmenci için "Doğan Yayın Grubu olarak “tarafsızlık” en temel ilkemizdir" ifadesiyle başlayan bir açıklama yayımladı. Açıklamada "Arkadaşımız İrfan Değirmenci, sosyal medyada, 10 Şubat tarihinde yazdığı mesajlarla, açıkça kamuoyu gündeminde tartışılan bir konuda taraf olmuştur. Bu nedenle kendisiyle iş akdimizi sonlandırıyoruz" ifadeleri kullanıldı. Birkaç saat sonra Posta yazar ve gazetenin eski yazı işleri müdürü Hakan Çelenk’in işine son verildiği ortaya çıktı.

Hakan Çelenk, 22 Ocak tarihinde CNN Türk’te Deniz Bayramoğlu’nun sunduğu Gündem Özel programına konuk olmuş, programda referandum ile ilgili ”Ben kötü niyetli bir cumhurbaşkanıyım, sistemi bana karşı savunun. İktidara ben geleceğim, yolsuzluklar yapacağım. Beni görevden alacak gibi olurlarsa, eğer kötü niyetliysem Meclis’i feshederim. Sonra da partinin başına oturur, vekilleri seçtirir ve genel seçime giderim” açıklamasında bulunmuştu.

 

Sosyal medya kullanıcıları bu gelişme üzerine Hürriyet yazarı Fatih Çekirge’nin 30 Ocak’ta kaleme aldığı ve "Sabah gazetesinden Mahmut Övür bana sormuş. Oyun ne olacak? Ben yıllardır başkanlık sistemini savunan birisi olarak elbette, Evet diyorum" ifadelerini içeren yazısına atıfta bulunarak Kanal D’den yapılan ‘tarafsızlık’ açıklamasını eleştirdi.

Konuya ilişkin olarak Kanal D’den yapılan açıklama şöyle:

"Doğan Yayın Grubu olarak “tarafsızlık” en temel ilkemizdir.

Yayın İlkeleri’mizi, uluslararası yayıncılık anlayışını dikkatle inceleyerek ve kendi tecrübelerimizi değerlendirerek oluşturduk. Yayınlarımızı yıllardır bu İlkeler ışığında sürdürüyoruz ve bundan sonra da aynı hassasiyetle sürdürmeye kararlıyız. Bağımsız bir yayın kuruluşu olarak varoluşumuzun en büyük dayanağı budur.

Arkadaşlarımızdan en öncelikli beklentimiz, kamuoyunda tartışılan konularda taraf tutar şekilde davranmaktan kaçınmaları.

 

Bu ilkemiz, ekrandaki yayınlarımız kadar, çalışanlarımızın sosyal medya paylaşımlarını da kapsıyor.

Sosyal medya konusundaki hassasiyetimizi defalarca dile getirdik, bütün arkadaşlarımızla paylaştık.

Arkadaşımız İrfan Değirmenci, sosyal medyada, 10 Şubat tarihinde yazdığı mesajlarla, açıkça kamuoyu gündeminde tartışılan bir konuda taraf olmuştur.

Bu nedenle kendisiyle iş akdimizi sonlandırıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums