Erdoğan: Referandum için mevsim koşulları değerlendiriliyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, nisan ortasında yapılacağı belirtilen referandum için "Sadece okuyup onay vermek değil, veya reddetmek değil. Bunun her yönünü değerlendirmek durumundayız. Mevsim koşulları da değerlendiriliyor" dedi.

Erdoğan: Referandum için mevsim koşulları değerlendiriliyor
7.02.2017 - 22:54
979

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, nisan ortasında yapılacağı belirtilen referandum için "Sadece okuyup onay vermek değil, veya reddetmek değil. Bunun her yönünü değerlendirmek durumundayız. Mevsim koşulları da değerlendiriliyor" dedi.

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Anayasa değişiklik teklifini ne zaman onaylacağı’ sorusuna, “Bu hafta içinde kararımızı veririz. Mevsim koşulları itibariyle değerlendiriyoruz. Çıkan spekülasyonlar uydurma” dedi.

Erdoğan, Bahçeli’ye yapmış olduğu konuşma dolayısıyla da teşekkür etti.

TBMM Genel Kurulu’nda sabahlara kadar görüşülerek, en kısa sürede geçirilen anayasa değişiklik teklifi geçen cuma günü onay için Beştepe’ye gönderilmişti. Erdoğan’ın halen yasayı onaylamaması, “Referandum ertelenecek mi?” tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Erdoğan’ın Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome Wirtu ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları yanıtlarken, “Sadece okuyup onay vermek değil, veya reddetmek değil bunun her yönünü değerlendirmek durumundayız” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin, “Anayasa değişikliği konusunda onay süreciniz devam ediyor, bu süreyi sonuna kadar kullanmayı düşünüyor musunuz ? Arada geçen süre dolayısıyla çeşitli spekülasyonlar ortaya çıktı. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu şu şekilde yanıtladı:

HER YÖNÜNÜ DEĞERLENDİRİYORUZ: Bunlar sadece birer uydurma. Anayasa Komisyonu’nda parlamentoda uzun uzadıya yapılmış olan değerlendirmeler var. Cumhurbaşkanı olmam hasebiyle değerlendirmeler yapmam gerekiyor. Meclis’in koşulları itibariyle de nasıl ne zaman bunun değerlendirmesini yapıyoruz. Sadece okuyup onay vermek değil, veya reddetmek değil bunun her yönünü değerlendirmek durumundayız. Hangi istikamette yürüdüğümüz bellidir. Bu süreç ülkemiz için önem arz ediyor. Ülkemizi terörize etmek isteyen anlayışlar bellidir. Terörize etmek isteyen anlayışların milletim tarafından kabul edilemeyeceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanı olarak ülkemi terörize etmek isteyen anlayışlarla yol yürüyenlerle beraber hareket edenlerle hiç bir zaman bizim fikri birlikteliğimizin olması mümkün değil. Sayın Bahçeli’ye yapmış olduğu konuşmadan dolayı teşekkür ediyorum. Bu hafta içerisinde kararımızı veririz.”

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR: Şüphesiz ki cumhurbaşkanı olarak ülkemi terörize etmek isteyen anlayışlarla yol yürüyenlerle hiçbir zaman birlikteliğimizin olması mümkün değil. Bundan dolayı sayın Bahçeli’nin yaptığı konuşmayı, efradını, cami ağyarını mani bir konuşma olarak görüyorum. Kendisine teşekkür ediyorum.

EVET DEDİĞİMİ ZATEN AÇIKLADIM: Bizim buradaki duruşumuz çok önemli. Milletimizin birliği için ve bütün bunlarla birlikte güven ve istikrarla birlikte Türkiye’nin aydınlık geleceğe yürümesi için bu işe zaten ‘Evet’ dediğimi Mersin’de açıkladım. Herhalde bu artık sadece zamanlamayı beklemekte olan bir süreçtir.

OLAY SADECE ZAMANLAMA: Arkadaşlarımızla o çalışmaları yapıyoruz. Olay sadece zamanlamadır.

HALKIM KANDİL’E, İMRALI’YA OLUMLU SİNYAL VERMEYECEK: Bunun dışında inanıyorum ki milletim hiçbir zaman Kandil’e, İmralı’ya, onlarla omuz omuza veren terör örgütlerine olumlu bir sinyal vermeyecektir. Tamamıyle onlara inşallah bu işin karşısında duran, tamamıyle milletimizin aydınlık geleceğine ter akıtmaya hazırlanan insanlarla burada yürüyecektir. Öyle zannediyorum ki bu hafta içerisinde kararımızı veririz. Ve bu kararla birlikte adım atılmış olur.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums