HDP’den haberler: Bilgen ve Beştaş’a yakalama kararı, Botan’a gözaltı, Baluken’e tahliye!

Ayhan Bilgen, Diyarbakırda gözaltına alındı

HDP’den haberler: Bilgen ve Beştaş’a yakalama kararı, Botan’a gözaltı, Baluken’e tahliye!
30.01.2017 - 19:11
1273

 4 Kasım’da tutuklanan eski HDP Grup Başkanvekili İdris Balukentutuklu olduğu tek davada tahliye edildi.

Diyarbakır Başsavcılığı, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in adli kontrol ile serbest bırakılmasına itiraz etti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine, Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Ayhan Bilgen, Diyarbakır’da gözaltına alındı.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarılan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van’da gözaltına alındı.

Bilgen ve Beştaş’a tutuklama kararı

Haklarında yürütülen soruşturma kapsamında Cumartesi günü gözaltına alınarak adli kontrol kararı ile serbest bırakılan HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Meral Danış Beştaş hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine, Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

Lezgin Botan’a gözaltı

HDP Van milletvekili Lezgin Botan hakkında, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkarıldı.

Hakkında açılan davaların duruşmalarına katılmadığı gerekçesiyle çıkarılan yakalama kararının yanı sıra Botan için "yurt dışı yasağı" ve ifadelerinin ardından adli kontrol şartı konulması da kararlaştırıldı.

 

Baluken’e tahliye

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Diyarbakır'da yargılandığı ilk duruşmada tahliye oldu.

Beştaş, 28 Ocak'ta gözaltına alındı 

Beştaş, 28 Ocak'ta gece yarısı gözaltına alınmış, sabah saatlerinde adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Beştaş, “Hükümet, referandum çalışmasını mahkemelerle, yargıyla yürütüyor. Yargılamalar ve gözaltılarla HDP’yi öcüleştirerek referandum kampanyasını yürütüyor. Ve maalesef bu operasyonlar kampanyanın startı niteliğinde. Dün gece yarısı da bu yöntemle operasyon yapıldı” demişti. 

Bilgen, 29 Ocak'ta gözaltına alındı

Bilgen, 29 Ocak'ta Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Bilgen, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bilgen, serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums