Erdoğandan ABDye rektör tepkisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalanın North American Üniversitesine rektör olarak

Erdoğandan ABDye rektör tepkisi
9.01.2017 - 15:54
1030

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan'ın North American Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına, "Ülkemizde kara listede olan bir FETÖ terör örgütü mensubu ABD’de rektör olarak atanabiliyor. Bu ne menem bir iştir?" diye sordu. Erdoğan, isim vermeden bazı ülkelerin IŞİD politikasını da "Bunun adı ateşle oynamaktır" sözleriyle eleştirdi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “FETÖ’cü” olarak adlandırdığı isimlere, bazı ülkelerin sığınma hakkı vermesini eleştirdi. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Erdoğan, hakkında tutuklama kararları bulunan eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan’ın, Texas’taki North American Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını hatırlatarak, “FETÖ üyesi teröristler bazı ülkelere sığınmaktadır. Sığınma hakkı Suriyeli, Arakanlı mültecilerden esirgenirken FETÖ’cü ve PKK’lı teröristlere bu altın tepside sunuluyor. Ülkemizde kara listede olan bir FETÖ terör örgütü mensubu ABD’de bir üniversite rektör olarak atanabiliyor. Bu ne menem bir iştir?” dedi.

Konuşmasında, Batılı ülkeleri, 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadeleyi görmezden gelmekle suçlayan Erdoğan, “Tianenmen Meydanı’nda tankların önüne çıkanları taltif yağmuruna boğanlar Kızılay Meydanı’nda tankları durduranları görmezden gelmişlerdir. Ben burada sadece empati eksikliğinden bahsetmiyorum. Çok daha vahim bir durumdan kayıtsızlıktan, umursamazlıktan hatta darbenin başarılı olmasını ummaktan bahsediyorum. Bunları da biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

‘BUNUN ADI ATEŞLE OYNAMAKTIR’

Türkiye’nin inanç ve etnik köken üzerinden çatışmanın içerisine çekilmek istendiğini anlatan Erdoğan, “Terör örgütlerinin amacı ülkemizi inanç ve etnik köken üzerinden çatışma içine çekmektir. Suriye ve Irak’taki ateşi ülkemize taşımaya çalışıyorlar. Birileri ısrarla elinde en çok Müslümanların kanı olan DEAŞ’ın üzerinden İslam düşmanlığı yapıyor. Açık ve net söylüyorum. Bunun adı ateşle oynamaktır” dedi ve ekledi: “Batıda yükselen kültürel ırkçılık, bu ülkelerdeki Müslüman azınlığın güvenliği konusunda endişelerimizi arttırmaktadır. İslam karşıtlığı ve kültürel ırkçılıkla mücadele konusunda Türkiye yalnız değildir. Çok geniş bir cephede birlikte mücadele etmeliyiz.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums