KCK Eşbaşkanları, PKK kongresinin toplanması için hükümetin atması gereken adımları sıraladı

KCK Eşbaşkanları, PKK kongresinin toplanması için hükümetin atması gereken adımları sıraladı

 KCK Eşbaşkanları, PKK kongresinin toplanması için hükümetin atması gereken adımları sıraladı
9.03.2015 - 10:05
1257

 

Dolmabahçe açıklamasının ardından en çok merak edilen, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın silah bırakma gündemiyle yaptığı kongre çağrısına PKK’nin ne yanıt vereceğiydi. KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanları Cemil Bayık ve Besê Hozat, Hükümet ve HDP’nin Dolmabahçe açıklamasından sonra ilk kez İMC TV'ye konuştu.

 BAYIK: KONGRENİN TOPLANMASI İÇİN ADIMLAR ATILMALI

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan eşbaşkanlardan Cemil Bayık, bundan sonraki tutumlarına dair önemli açıklamalar yaptı. Bayık, PKK kongresinin toplanıp karar alabilmesi için hükümetin atması gereken adımlar olduğunu vurguladı. Banu Güven’in sorularını yanıtlayan eşbaşkanlardan Bayık, “Bu adımları atmadan hareketimize, halka, Türkiye demokrasi güçlerine güven vermeden kongrenin toplanması, kongrenin onların belirttiği gibi kararlar alması düşünülemez” dedi.

HOZAT: ÇAĞRI BİR NİYET BEYANI, TALİMAT DEĞİL

KCK’nin diğer eş başkanı Besê Hozat da Öcalan’ın çağrısı için “talimat değil, niyet beyanı” vurgusu yaptı. “Niyet beyanı ayrı, silah bırakacaklar çağrısı apayrı bir şeydir” diyen Hozat, “Biri talimattır, kesin bir karardır, iradedir, diğeri de sürecin önünü açmak için, müzakere sürecinin 10 başlık üzerinden geliştirilmesi üzerinden iyi niyet yaklaşımıdır. Yeniden bir şans tanımadır. Sürecin önünü açmadır. Birbirinden farklı yaklaşımlardır” ifadelerini kullandı.

KCK’NİN TALEPLERİ KCK

Eş Başkanı Bayık, beklentilerini de sıraladı; ilk olarak da Meclis’te görüşmeleri devam eden "İç Güvenlik Paketi"nin geri çekilmesi veya değiştirilmesini istedi. Bayık beklentilerini şöyle sıraladı: “Bu paketin bir kere geri çekilmesi gerekiyor. Bizim yönetimimizin Önder Apo’yla görüşmesi gerekiyor. Karakol yapımlarının durdurulması, çeteciliğin, köy koruculuğunun geliştirilmemesi, askeri yollar ve askeri amaçlı barajların yapılmaması gerekiyor. Operasyonların ve keşiflerin durdurulması gerekiyor. Müzakere kabul edilmeden, müzakere için öngördüğümüz 10 madde kabul edilmeden böyle bir kongreyi toplamamızı bizden kimse beklememelidir.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums